A tisztítókúra önmagában érzelmi vállalás. Már a puszta gondolat is érzelmeket válthat ki belőlünk, hogy lecseréljük a normálisként megszokott ételeinket. Sokan nem szeretjük a változást, és félünk új dolgokba belevágni. Ha te történetesen szeretsz újdonságokkal kísérletezni, és ebbe az új ételek is beletartoznak, akkor is előfordulhat, hogy a tisztítókúra gondolata érzelmeket vált ki belőled.

Megpróbáltatást jelentő vállalás lecserélni a megszokott, mindennapi ételeinket. Nagyon sokan szeretjük azt enni, amit éppen megkívánunk, még ha azt viszonylag egészséges korlátok közé szorítjuk is. A tisztítókúra definíció szerint megkötéseket tartalmaz. Ebben a 3:6:9 tisztítókúra sem tér el a többitől. A megkötései a védelmünket szolgálják: hogy a bennünk élő kórokozók biztosan ne találjanak táplálékot, hogy éhezzenek, hogy a toxikus üzemanyagot is kipucoljuk, amelyen éltek, és hogy mindeközben mi ne éhezzünk.

Sokunknak vannak ételekhez köthető érzelmi sérüléseink akár amiatt, hogy gyerekként megmondták, hogy mit együnk, valamit belénk erőltettek az iskolában, azt mondták, hogy nem étkezünk helyesen, a családban letorkolltak vagy megpróbáltatások elé állítottak amiatt, hogy másképpen eszünk, vagy nem tellett elég ételre kiskorunkban. Mind hordozunk kisebb-nagyobb érzelmi sérüléseket az evéssel kapcsolatban. Sok családban gondolják úgy, hogy a kamasz vagy fiatal felnőtt gyerek étkezési rendellenességgel küzd, ha úgy kezd enni, mint egy egészségesebben táplálkozó barátja. Rengeteg aggodalom merül fel ilyen formában, hogy „és mi lesz a fehérjével?”, vagy „tudományos tény, hogy több zsírt kell fogyasztanod ahhoz, hogy egészséges legyél”. A család és a barátok nyomást gyakorolhatnak arra, aki el akarja hagyni a falkát.

Amikor tisztítókúrába kezdesz, hasonló aggodalmakkal közelíthetnek feléd. Azt éreztethetik veled, hogy nem vagy normális – már ha a „normális” azokat jelenti, akik elmennek pizzázni, és megesznek egy (vagy három) szeletet, étteremben vacsoráznak, és grillezett hústálat rendelnek, vagy egy nagy tányér sajtos makarónit vesznek maguk elé. Amikor az egészségünket szem előtt tartva próbálunk enni, az mindenki másban bizonytalanságot válthat ki azáltal, hogy a saját választásaikat kell megkérdőjelezniük, és ha ezt a bizonytalanságot ránk irányítják és ránk vetítik, azzal az evéshez kapcsolódó régi érzelmeket bolygathatnak meg. Ha volt dolgod étkezési rendellenességgel, de azóta stabilizálódtál és egészségesebb vagy, most pedig szeretnéd kipróbálni az egyik tisztítókúrát a könyvből, elfoghat a szomorúság, ha a körülötted lévők megijednek, hogy visszasodródsz az étkezési rendellenességek területére. Felhozhat egy kicsit abból, amin a legsötétebb időszakokban átmentél.

Ne feledd, hogy az evéssel kapcsolatban mindenkinek vannak problémás kérdései. Senki nem mentes ettől, mert soha, de soha nem voltunk tökéletes helyzetben az étkezés tekintetében. Az őseink órákig álltak sorban a nagy gazdasági világválság alatt egy vekni kenyérért, amit soha nem felejtettek el; továbbadták a történeteiket. De az is lehet, hogy éltél már akkor, és magad is megtapasztaltad a fejadagokat, ami hozzáadódott a saját őseidtől hallottakhoz az elvett termésekről vagy a háborús éhínségekről. Az étkezéssel való kapcsolatunknak a legelejétől kezdve része volt az aggodalom, mert részben az ételtől függ a túlélésünk. Ezt generációról generációra belénk plántálták.

Sok az éhes száj a vacsoraasztalnál, nincs elég étel, hogy mindenkinek jusson, és estéről estére mindenki éhesen áll fel az asztaltól – ez erős étkezéssel kapcsolatos sajátosságokhoz vezethet, mire felnőttek leszünk, még ha a preferenciáink annyira mélyen ivódtak belénk túlélési technikákként, hogy nem is tudatosulnak, vagy ha nem is olyanok, amelyeket bárki étkezési rendellenességnek titulálna. Az étkezéssel kapcsolatos túlélési technikák generációról generációra ismétlődhetnek is, és igen sokféle változatban jelentkezhetnek, akár mert a  szüleinktől vagy nagyszüleinktől tanultuk, akár mert a nehéz körülmények maguk ismétlődnek.

A rokonok nem feltétlenül hiszik, hogy étkezési zavarok lehetnek a  családban, mert ezek már régen normákká alakultak. Az étkezéssel kapcsolatos téves információk és tévesen értelmezett elméletek is régről továbbadódnak a családon belül. A fehérjével kapcsolatos agymosás évtizedek óta állandósult. A friss élelmiszerforrások elérhetősége és az, hogy megengedhetjük-e magunknak ezeket, a szükség, hogy konzervételekre vagy gyorsételekre támaszkodjunk – mindenkinél más, és mindenkinél egyensúlyhiányt okoz.

Így van: senkinek sem kiegyensúlyozott az étkezése. Amikor egy egészségügyi szakember azt mondja, hogy „kiegyensúlyozott étrendre van szükséged”, ki mondja meg, hogy a „kiegyensúlyozott” étrend helyes, vagy akár tényleg kiegyensúlyozott-e? Nem az. Ez egy döntés, amelyet meghozott valaki a világban arról, hogy mit kellene vagy nem kellene ennünk, egy vélemény, amelyet aztán megtanított és elhitetett egészségügyi szakemberek egy csoportjával. Az azzal kapcsolatos meggyőződések és értelmezések, hogy mi kiegyensúlyozott, dominálnak, öröklődnek, és mindenütt ott vannak.

 

 

Ugyanakkor nagyon sok ember küzd rengeteg egészségügyi problémával. Nagyon sok emberben vannak aktív, tüneteket és betegségeket okozó kórokozók, és ezt senki nem tudja – sem az orvosok, sem a dietetikusok. Ha ezen változtatni akarunk, hogy meggyógyuljunk, az étkezésünkön kell változtatnunk. Az Együttérzés szellemétől származó Gyógyító médium információ, amelyet megosztok, arra összpontosít, hogy konkrétan mit együnk és mit ne együnk a saját személyes, egyéni helyzeteinkben – mert az nem válasz, hogy sorra bedobjuk a „kiegyensúlyozott” kifejezést. Kiegyensúlyozott kinek? Kiegyensúlyozott milyen egészségügyi problémákhoz? Ki tudja igazán, hogy mit együnk vagy mit ne, ha nem ismeri az emberek megbetegedéseinek valódi okait? Az egész csak találgatás.

Úgyhogy ne ijedj meg a kiegyensúlyozott étrend kifejezés hallatán. Összezavarodott és félrevezetett emberek terjesztik ezt az elképzelést. Mindenkinek vannak étkezési problémái, még azoknak is, akik azt állítják, hogy nem az evés körül forog az életük, hanem egyszerűen csak élik azt. „Én nem gondolkodom az ételeken”, vagy „Nem ejtenek csapdába semmiféle étkezési szabályok” – az ilyen kijelentések valójában éppen azt jelentik, hogy az illető az ételei rabja. Mindnyájunknak nagyon fontos az étkezés a különböző ízlésektől a nemszeretem ételeken át az érzelmi kérdésekig. Egy olyan egyszerű dolog, hogy például a bébiszitter ráüt a kisgyerek kezére, amikor a süteményes tál felé nyúl, tartós lenyomatot hagyhat, és itt evésre még csak sor sem került. A végtelenségig sorolhatnánk a példákat. Mindez nem teljesen negatív – távolról sem. Az étel élet. Muszáj gondolnunk az étkezésre. Ez a valóság, és a valóságon nem emelkedik felül senki. Ez az emberi körülmények része itt a Földön.

Ezt tartsd fejben, amikor belevágsz a tisztítókúrába. Ha érzelmek törnek benned felszínre, az tökéletesen természetes. A sóvárgásoknak is megvan a magyarázatuk. Rengeteg mindent cipelünk magunkban az életben – érzelmeket, méreganyagokat, vírusokat, haszontalan baktériumokat –, és ezek jobban egymásba vannak gabalyodva, mint bárki gondolná. A 3:6:9 tisztítókúrával és a többi Gyógyító médium kúrával mindezektől biztonságosan megszabadulhatsz. Ne aggasszon, ha nem boldog, ragyogó és a közösségi médiában megosztásra érdemes a tisztítókúra minden egyes pillanata. Most a saját hajódat kormányzod, és az érzelmek hullámzásával megélt csúcsok és mélypontok egy nagyobb ritmushoz tartoznak. Tartsd a szemed a horizonton, és tudd, hogy mindez hasznos, és arra készülj, hogy jóval a tisztítókúra után is élvezni fogod a jótékony hatásait, miközben egy jobb és egészségesebb állapot felé kormányzod az életedet.

Forrás: Tisztulj és gyógyulj

 

Ajánlott könyvek:

EGÉSZSÉGES PAJZSMIRIGY

A siker alapelvei könyv

GYÓGYÍTÓ MÉDIUM

TISZTULJ ÉS GYÓGYULJ