Gondolj bele: társadalmi szinten kevesebb gyümölcsöt és több fehérjét és zsírt eszünk, mint eddig bármikor. A várható élettartam és a gyümölcsfogyasztás egyidejűleg csökken. Ez nem véletlen. 

A hosszú élet manapság népszerű kifejezés. Mindenki a hosszú élet titkát akarja megfejteni. Mégis nagyon sok embert elvakít a cukorellenes mentalitás – annyira, hogy már nem látják az igazságot: a gyümölcs garantálhatja nekünk a hosszú életet. 

Az Alzheimer-kór, a demencia, az emlékezőképesség hanyatlása és az olyan idegrendszeri betegségek, mint a Parkinson-kór és az amiotrófiás laterálszklerózis mind megelőzhető gyümölcsevéssel. 

Ennek az az oka, hogy a gyümölcs nem csak a betegséget, hanem az oxidációt is kivédi – és ez az a folyamat, amely öregít minket. Ez a folyamat tesz arról, hogy ha fél kiló darált hús hosszan kint van a levegőn, megbarnul, ahogyan az öregedés és az oxidáció miatt az izmaink is hanyatlanak. Alapvetően mindennap egy kicsit tovább oxidálódunk – hacsak nem teszünk ellene. A legjobban ezt antioxidánsokban gazdag élelmiszerek fogyasztásával oldhatjuk meg, amit pedig a leginkább – mégpedig bőkezűen mérve – a gyümölcsökben találhatunk meg.

 

A gyümölcsök antioxidáns tartalma vissza is fordíthatja az öregedés folyamatát. 

 

A bolygó legnagyobb erejű gyümölcse a vadon termő kék áfonya. A tudomány még nem mérte fel teljesen ennek a bogyónak a gyógyító, adaptogén tulajdonságait. Ez az élelem a leggazdagabb antioxidánsban. Megelőzheti és visszafordíthatja a betegséget. Ez a létező leghatékonyabb agyi táplálék. A vadon termő kék áfonya úgy nő, mint egy gyógynövény, és a gyümölcse a gyógynövény erejével bír. 

Vadon termő kék áfonya általában fagyasztott formában is kapható a boltokban. Nyugodtan kutasd fel a te közeledben található ehető vadon termő kékáfonyafajtát (és ne zárkózz el más ehető, őshonos bogyós gyümölcsök elől sem, amelyek a környékéről származnak). Ha sem friss, sem fagyasztott vadon termő kék áfonyát nem találsz, akkor a tiszta vadon termő kék áfonya pora is megoldás lehet. 

Ne téveszd azonban össze a vadon termő áfonyát a termesztett változataival! Míg a termesztett (magas bokrú) áfonya is tápanyagokban gazdag étel, nem ugyanaz a szuperétel, mint a vadon termő (alacsony bokrú) kék áfonya. Minden egyes vadáfonyabogyó több ezer éves túlélési információt hordoz. Minden bogyó, amit megeszel, beengedi a szervezetedbe ezt a bölcsességet, és segít alkalmazkodnod a mai változó időkhöz. 

 

 

A vadáfonya egy másik kritikus pontot is felvet. A gyümölcsellenes emberek hajlamosak azt mondogatni, hogy az idők során a gyümölcsöket túlságosan édessé tettük, és ezért tönkrementek. Azt állítják, hogy az ókorban a gyümölcs nem volt édes. Nos, ami a vadon termő kék áfonyát illeti, prehisztorikus feljegyzés áll a rendelkezésünkre a gyümölcs édességéről. A vadáfonya íze azonnal cáfolja az elméletet, mely szerint a gyümölcs régen nem volt édes – mert ez édesebb, mint a termesztett áfonya. Ez a több ezer éves gyümölcs a mi élő bizonyítékunk, melyet megkóstolva levonhatjuk a megfelelő következtetést: az ősi gyümölcsök édesebbek voltak, mint az általunk most termesztettek. És a fejezetben olvasottakból most már tudod, hogy az édesség előny. 

Az emberek manapság részben éppen azért kerülik a gyümölcsöt, mert az nem elég édes. Egyes gyümölcsök, amelyek nem elég édesek, sok ember számára egyenesen „undorítók” – a ma kapható gyümölcsök nagy része savanyú, fanyar, vizes, íztelen és szemcsés, mivel bizonyos fajtákat éppen az alapján választanak ki, hogy hosszú ideig elálljon a polcon, hiszen olyan kevesen veszik meg őket. Az édesség hiánya az oka annak is, hogy egy-két csésze cukrot kell hozzáadni az almás pitéhez vagy bármely más gyümölcsös édességhez. Bár van egy illúziónk a gyümölcs édességéről, az mégsem olyan édes, amilyennek az emberek szeretnék. Ez pont az ellenkezője annak, amit az egészségipar gyümölcsgyűlölői prédikálnak. Amikor leszedsz egy maréknyi érett vadáfonyát, és a szádba teszed, az édes, mint a cukorka, és – ismétlem – ezek a növények több ezer évesek. 

Ha a húsevésben hiszel, és azt mondják neked, hogy ne egyél gyümölcsöt, tudnod kell, hogy ha az étrendedet a hús határozza meg, akkor azzal a hússal több cukrot fogsz bevinni, mint az alkalmanként evett íztelen, nem édes gyümölcsökkel. Bizony! Az állat húsában lakozó és a vérben keringő glükóz miatt az állati hús valójában édesebb, mint manapság néhány gyümölcs. Amikor pedig megsütöd a húst, a cukrok a zsírokkal együtt karamellizálódnak. A gyümölcsöt nem kell sütni-főzni; azt frissen és nyersen megeheted. (Fontos tudni, hogy a húsban lévő glükóz nem az a vírusirtó, antibakteriális glükózforma, amelyek a gyümölcsökben találkozunk. A húsban lévő glükóz nincs tele antioxidánsokkal és öregedésgátló vegyületekkel, ráadásul a hús magas zsírtartalma megakadályozza a glükóz hasznosulását.) 

 

Az 1 kg gyümölcs nem összetévesztendő 1 kg cukorral.
Egy kiló cukor az egy kiló cukor. 
Egy kiló gyümölcs pedig életadó, életmentő és életfenntartó növényi hatóanyagok
és egyéb növényi vegyületek olyan egyedi keveréke,
mely megszünteti a betegséget, és meghosszabbítja
az életet.

Anthony William

 

Az emberek annyira hozzászoktak az édesség különböző változataihoz, hogy a gyümölcsök esetleg nem tűnnek azonnal vonzónak. Az általunk megszokott gyümölcsfajták általában nem olyan édesek, mint azok a finomságok, amelyekhez az emberek gyakran vigaszt keresve fordulnak. Néhány embernek vissza kell vennie az édességekből, hogy hozzászokjon a gyümölcsök finomabban kibontakozó édes ízeihez. Azzal is a gyümölcsök felé terelgetheted magad, ha elkezdesz odafigyelni rájuk. Ha megismered a fajtákat, valószínűleg találsz majd néhány kellemesebb, édesebb változatot. 

Meghatározott számú étkezésben lehet részünk az életünk során. Egy átlagos várható élettartammal (ami ma már hosszabb, mint régen) rendelkező átlagember számára ezeknek a száma körülbelül 80 ezerre rúg. Mivel a gyümölcs népszerűsége csökken, ebből nagyjából 10 ezer étkezést tehet ki – ha szerencsés vagy, mondjuk 15 ezret. Hacsak nem pótolod ezt a hiányt zöldséggel, leveles zöldekkel, gyógy- és fűszernövénykel, rengeteg tápanyagbeviteli alkalmat elmulasztasz. 

Ha jól szeretnéd érezni magad a bőrödben, és sokáig akarsz élni, gondoskodj róla, hogy ehhez minden étkezéssel hozzájárulj. Ennek pedig az egyik legjobb módja az, ha több gyümölcsöt eszel – és nem ragadsz le a cukorellenes játszmában. 

A gyümölcs a fiatalság valódi forrása. 

Forrás: Gyógyító médium

 

Ajánlott könyvek:

GYÓGYÍTÓ MÉDIUM (BŐVÍTETT KIADÁS)

A siker alapelvei könyv

HOGY
NE HALJ MEG

TARTSD ÉLESEN
AZ ELMÉD