Angela Liddon a www.ohsheglows.com (Ragyogj!) díjnyertes, növényi alapú receptoldal alapítója, amely több mint 500 közkedvelt receptet tartalmaz. Most megjelenő szakácskönyve, a Ragyogj!  fent van a The New York Times bestsellerlistáján, és száznál is több egészséges, növényi alapú receptet mutat be étvágygerjesztő képekkel.

Receptjei elérhetők iOS és Android applikációkban is. Angela a kanadai Ontarióban lakik a családjával.

Két gyermek édesanyjaként és egy sikeres vegán vállalkozás tulajdonosaként szuperhős vagy sokak szemében. Mi a titkod, hogyan tartod egyensúlyban a munkát és a magánéletet?
ragyogj_B1_218pxTermészetesen nem gondolom, hogy szuperhős lennék, de köszönöm, hogy adtatok egy löketet a mai napomnak. Azt hiszem egy „szuperhős” fegyvertárának legfontosabb harceszközei kétségtelenül azok az emberek, akik támogatják és segítik őt. A magánélet és a munka közötti egyensúly megteremtésének legfontosabb eleme az volt számomra, amikor felismertem, hogy egyedül már nem tudom tovább csinálni. Makacs vagyok, és sokáig azt gondoltam, mindent egyedül kell elvégeznem. Tavaly azonban létrehoztam egy kis csapatot (a férjem elkezdett teljes időben dolgozni a vállalkozásunkban, és felvettünk egy tartalomszerkesztőt is), és ez életem legjobb döntése volt. Így most jobban tudok koncentrálni azokra a dolgokra, amikben a legjobb vagyok, és ez sok erőt ad.

Az is nagyon fontos, hogy van egy anyukákból és más vállalkozókból álló hálózat körülöttem. A barátnőimmel havonta egyszer megpróbálunk találkozni, mindenről beszélgetünk, a gyerekektől kezdve a kapcsolatokon át az üzletig, és minden jó és rossz dologról, ami ezekkel együtt jár. Így is sok olyan nap van, amikor úgy érzem, megrekedtem, nem fejlődöm, nem vagyok kiegyensúlyozott, vagy frusztrál valami. Azt hiszem, fontos felismerni, hogy ezek a rosszabb periódusok is a folyamat természetes részei.

Imádom ezt a Neil Gaiman-idézetet, ami nagyjából összefoglalja mindezt:

„Ha hibákat követsz el, akkor új dolgokat csinálsz, új dolgokat próbálsz ki, tanulsz, élsz, nyomást gyakorolsz magadra, változtatsz magadon és a világodon. Olyan dolgokat csinálsz, amiket azelőtt nem próbáltál, de a legfontosabb, hogy csinálsz valamit.”

Hogyan alakult ki a receptek kidolgozásának folyamata a korai időktől kezdve, amikor még csak blogger voltál?
angela_liddon_ragyogjŐszintén szólva, a kreatív folyamat maga nem sokat változott! Amint kapok egy ihletet (és ihlet bárhonnan jöhet – egy éttermi étkezésből, megkívánásból, aktuális étkezési irányzatokból, szezonális termékektől a boltban, a blogom olvasóinak különleges kéréseiből… és a listának se vége, se hossza!), elkezdem a receptet papíron megtervezni. Ennek nagy része csak találgatás. Majd ezt követi a legfontosabb munkafázis: a tesztelés, tesztelés és még több tesztelés.

Szenvedélyem a finom étel, és hogy ne adjuk ennél lejjebb. Magam próbálom ki az új recepteket újra meg újra egészen addig, amíg nem vagyok száz százalékban elégedett velük. Van egy elkötelezett receptkóstolóm is, akinek felbecsülhetetlen véleménye szerves része receptjeim kidolgozásának. (Miközben a szakácskönyveimet írtam, volt egy egész csapatnyi hasonló bámulatos segítőm – nem is tudom, mihez kezdtem volna nélkülük!)

Mit javasolsz, hogyan lehet valaki sikeres a közösségi médiában?
Az őszinteség és a hitelesség egészen a kezdet kezdetétől fontos része volt a munkámnak. Mindig is igyekeztem valós dolgokról írni, akár a terhességemről vagy szülőségről beszéltem, akár az évekig tartó küzdelmemről, hogy megalkossam a tökéletes vegán banánkenyeret. Azt gondolom, hogy ez a nyitottság segítette az emberekkel való kapcsolódást oda-vissza. Ezenkívül próbálok viccesen írni (ami nem biztos, hogy mindig érezhető az írásaimban!), hogy ezzel pozitív hangulatot teremtsek és motiváljam az embereket.

Tudnál tanácsot adni azoknak a bloggereknek, akik szeretnének a szenvedélyükből megélni?
angela_liddonNapjainkban megannyi elképesztő blog található a világhálón. Ezért most fontosabb, mint valaha, hogy olyan szenvedélyt találjunk, amivel szívesen foglalkozunk, megállás nélkül, akár éjjel-nappal, munka után, munka előtt, hétvégéken stb. Ez a szenvedély motiválja az embert a folytatásra.

Engem az írás, a kapcsolatteremtés, a fotózás és a növényi alapú receptek iránti szeretetem hajt, ha fáradt vagy kimerült vagyok. Lesznek olyan hetek, amikor minden összevissza van, és olyanok is, amikor érzed, hogy nagyon jól megy minden. Lesznek olyan hetek, amikor a motivációd elapad, és azon is elgondolkozol, hogy feladod, de pont, amikor a legkevésbé számítasz rá, a kreativitás hulláma visszatér, és nem győzöd papírra vetni az ötleteidet.

Ezenkívül érdemes üzleti tervet készíteni arról, hogyan fogod a hobbidat vállalkozássá alakítani (ha ez a végső célod). Azt is javaslom, hogy működj együtt a saját területen belül másokkal is. A nagy számokban ott él az erő!

Mit remélhetünk tőled 2017-ben?
Nagyon szeretném bővíteni a Ragyogj! receptapplikációt. Hosszú várakozás után nemrég indítottuk el az androidos verziót (eredetileg csak iOS rendszerben volt elérhető), és ennek igazán örülök.
Továbbá szeretném átalakítani a blogom megjelenését (ha megtalálom a megfelelő embert vagy csapatot hozzá), és szeretném bővíteni a kicsi (de erős) csapatomat valakivel, aki segítene főzővideókat készíteni, és esetleg tevékeny a közösségi médiában is. Imádom, hogy minden évben új dogokat próbálunk ki! Ettől minden friss és izgalmas marad!

Köszönjük szépen Angelának, hogy válaszolt a kérdéseinkre, és megosztotta receptjét! Azon kedves olvasóink, akik szeretnének jobban megismerkedni Angela receptjeivel, blogjával és applikációjával, látogassanak el a www.ohsheglows.com weboldalra.

Olvass bele a könyvbe Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel

 

(Forrás: vegancreative.ca)