Anthony William 90 napos diétája testközelből

Feltettük a legfontosabb kérdéseket Lakatos Zoltánnak, aki épp most zárta a gyógyító médium 3 hónapos átfogó tisztítókúráját.

Milyen kihívásokkal járt? Mekkora költségei voltak az étrendnek? Mit tapasztalt a diéta közben? Sokan szeretnék tudni a válaszokat, hogy eldönthessék, mikor vágnak bele a diéta 30, 60 vagy 90 napos változatába.

„A krónikus betegségek soha nem támadtak ilyen nagy erőkkel” – írja Egészséges pajzsmirigy című könyvében Anthony William, a médiumi képességekkel megáldott világhírű szerző, majd sorolni kezdi azokat az egészségügyi problémákat – a Hashimoto-szindrómától az ekcémáig –, melyeknek a hátterében meghúzódó igazságot ez idáig nem sikerült lelepleznie az orvostudománynak.

William – médiumként kapott információira alapozva – állítja, hogy a krónikus és gyulladásos betegségek többségét az életmódunkból és környezetünkből eredő káros hatások mellett bizonyos hosszasan rejtőzködő vírusok okozzák, melyek – attól függően, hogy milyen stádiumban vannak – különféle tüneteket lobbantanak fel testünkben.

A test öngyógyító folyamatainak újraindítására kínál megoldást Anthony William híres tisztítókúrája, ami épp most söpör végig a bolygón, és máris millióknak segített megszabadulni kínzó tüneteiktől. Lakatos Zoltán Facebook-oldalán osztotta meg tapasztalatait követőivel, most pedig a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is reagál.

Miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod Anthony William 90 napos diétáját? Volt valami konkrét egészségügyi problémád, vagy csak időszerűnek gondoltál egy komplett megtisztulást?

Egy évvel ezelőtt elkezdett kalapálni a szívem, elkezdett rángatózni és zsibbadni a lábam. Persze megijedtem, és elrohantam orvoshoz. A kivizsgálás során megállapították, hogy nemcsak hogy minden eredményem negatív, de kifejezetten jó formában vagyok.

A tüneteim viszont nem múltak, és ez nagyon zavart. Olyan hangosan kalapált a szívem és rángatózott a lábam, hogy nem tudtam tőle aludni. 100-as pulzusom volt fotelban ülve úgy, hogy nekem a nyugalmi pulzusom mindig 60 volt. Voltam több orvosnál és természetgyógyásznál, de minden eredmény nélkül. Ekkor világossá vált számomra, hogy ezt a problémát nekem kell megoldani. Hosszas keresés után találtam rá az

Anthony William diétára az Egészséges pajzsmirigy című könyvben. Alaposan áttanulmányoztam, megtettem az előkészületeket, és végül belevágtam.

Visszatekintve a 90 napra, melyik volt a diéta legnehezebb időszaka? Mi jelentette a legnagyobb kihívást?

Az első 2 hónap meglepően könnyű volt. Nekem a 3. hónap volt a legnehezebb, különösen a sok folyadék miatt. Ez egy viszonylag összetett diéta, ezért utána kellett olvasnom a gyümölcsfacsaróknak, a ritkább gyümölcsöknek, gyógynövényeknek és kiegészítőknek, de miután ezzel megvoltam, magát az étrendet könnyedén tartani tudtam.

Sokakban felmerül a kérdés, mennyire költséges a 90 napos tisztítókúra? Milyen havi kiadással számoljon, aki most szeretne belevágni?

Részletesen vezettem a kiadásaimat, ezért pontosan tudom, hogy mennyire terhelte meg a pénztárcám. Az első hónapban összességében 39 800 Ft-ot költöttem, a másodikban és harmadikban ennél valamivel többet emésztettek fel a beszerzések. Ehhez jött hozzá a présgép ára, ami választástól függően néhány tízezer forint. Első hallásra soknak tűnhet, de gyakorlatilag egy semmihez nem hasonlítható megtisztuláson esett át a testem.

Hogy érzed, megérte ez a három hónapos befektetés? Mit tapasztalsz most magadon?

Megszűnt a rendellenes szívverésem. Visszaállt a pulzusom a régi 60-ra, sőt néha le is esik 60 alá. Abbamaradt a lábam rángatózása és zsibbadása, emellett fogytam 10 kilót. Apropó, a zsibbadásról így utólag már azt gondolom, hogy – ahogy Anthony William könyveiből is kiderül – az EBV vírus egyik egészen tipikus tünete lehetett.

Nem véletlen, hogy a kivizsgálások során egyik általános orvosi tesztben sem mutatkozott meg, hiszen az Epstein–Barr fertőzöttséget csak specifikus laborvizsgálatokkal képesek szűrni. A 3 hónapos diéta egyik nem várt „mellékhatásaként” egyébként aktívabbá váltak az alhasi idegközpontjaim, megnőtt az igényem a gerinc melletti gyakorlatokra, ezért elkezdtem jógázni. A jóga a mindennapjaim része lett.

Milyen felismerésekkel gazdagított ez a 90 nap?

Nem akarok, és már nem is tudok feldolgozott élelmiszereket enni. Úgy gondolom, hogy ez a diéta hosszabb ideig is tartható, és sok időt megtakarít a hétköznapokban. Estemben mind a méregtelenítés, mind a fogyás tartósnak bizonyul, ezért úgy döntöttem – bár letelt a 90 nap –, továbbra is folytatom ezt az étrendet, és hétvégente fogok „bűnözni”. Hasonlóan egy utazáshoz, ez a 3 hónapos program kimozdítja az embert a kényelmi zónájából. Egyértelműen személyiségfejlesztő, terápiás hatása is van.

Ha többet szeretnél tudni arról, honnan ered Anthony William, a gyógyító médium tudása, elolvashatod történetét a Gyógyító médium: A krónikus és gyógyíthatatlan betegségek mögött rejlő titkok című könyvében. A diétáról mindent megtalálsz a következő kötetekben: Egészséges pajzsmirigy, Egészséges májműködés, Csodatévő zeller.