A gondolataim teremtik a fizikai valóságot

A siker fogalma a legtöbb ember számára a pénzt, a javak és a tulajdon felhalmozását jelenti. De mi úgy tartjuk, hogy a siker legmagasabb foka az, ha elérjük az öröm állapotát. Miközben a pénz és az abból vásárolt csodálatos javak bizonyosan hozzájárulhatnak az örömhöz, hosszú távon és folyamatosan csak akkor lehet részünk a boldogságban, ha fizikálisan is jól érezzük magunkat.

Belepes_a_vonzas_orvenyebe_800px

Az életben mindent fizikai testünkön keresztül tapasztalunk meg. Ha testileg jól érezzük magunkat, akkor minden, amit látunk és átélünk, jobbnak tűnik.

Természetesen akkor is jól érezheted magadat lelkileg, ha fizikai tested éppen nincs a topon, azt azonban mégis kijelenthetjük, hogy a jó állapotban lévő fizikai test erős bázist biztosít annak, hogy életszemléletünk folyamatosan pozitív legyen.

Mivel az, ahogy érzed magad, hatással van a gondolataidra és a dolgokhoz való hozzáállásodra, és mivel a gondolataid és hozzáállásod azonosak azzal, amit bevonzol, és mivel az, amit bevonzol, azonos azzal, ahogy az életed zajlik, nem meglepő, hogy kevés értékesebb dolog van, mint egy olyan test, amely jól érzi magát.

Érdekes, hogy nemcsak a magát jól érző test járul hozzá a pozitív gondolatok létrejöttéhez, hanem a pozitív gondolatok is hozzájárulnak ahhoz, hogy testünk jól érezze magát.

Ez azt jelenti, hogy nem kell tökéletes egészségi állapotban lenned ahhoz, hogy könnyed érzések árasszanak el, és végső soron csodálatos hangulatban légy. Ha képes vagy a könnyed érzésekre akkor is, amikor valamid fáj, vagy beteg vagy, akkor biztos lehetsz benne, hogy testi egészséged is javulni fog, mivel gondolataid teremtik valóságodat.

A panaszkodás a panaszkodás miatt szintén panaszkodás

Sokan panaszkodnak arra, hogy könnyű optimistának lenni akkor, amikor az ember fiatal, és jó egészségnek örvend, de igencsak nehéz akkor, amikor már öregek és betegek vagyunk…

Mi azonban sosem bátorítottunk arra, hogy korodra vagy jelenlegi nem éppen rózsás egészségügyi állapotodra hivatkozz, mivel ezek olyan korlátozó gondolatok, amelyek biztosan meggátolnak a gyógyulásban, javulásban.

A legtöbb ember nincs tisztában saját gondolatainak erejével. Nem veszik észre, hogy ha folyamatosan azt keresik, hogy éppen mire panaszkodhatnak, azzal fizikális egészségüket is ellehetetlenítik.

Sokan észre sem veszik, hogy mielőtt elkezdtek volna panaszkodni valamely testrész fájdalma vagy egy krónikus betegség miatt, előtte számos más dolog miatt panaszkodtak. Az nem számít, hogy a panaszkodás tárgya mondjuk egy olyan személy, akire dühös vagy, aki elárult, akiknek a viselkedését rossznak gondolod, vagy akár a saját tested.

A panaszkodás az panaszkodás, és a gyógyulás útjában áll.
Mindegy tehát, hogy jelenleg jól érzed-e magadat, és az a célod, hogy fenntartsd ezt az állapotot, vagy éppen valami testi problémád van, amelyre gyógymódot keresel, a teendő ugyanaz: tanuld meg gondolataidat abba az irányba terelni, ami jó érzéssel tölt el, és fedezd fel azt az erőt, amely a forráshoz igazított rezgésekből fakad.

Ahogy olvasod a könyvet, olyan dolgok fognak előjönni emlékezetedből, amelyeket már születésed előtt is tudtál, és érezni fogod az összhangot ezekkel a törvényekkel és folyamatokkal, amelyek erővel ruháznak fel.

Amire tehát szükség van az egészséges test eléréséhez és fenntartásához, az a gondolatainkra és érzéseinkre való körültekintő odafigyelés és az őszinte vágyakozás az iránt, hogy jól érezzük magunkat.

Kerd_es_megadatik_B1_OK_800px

Jól érzem magam a bőrömben

Ha éppen nem érzed jól magad a bőrödben, de keresed annak módját, akkor az kisugárzik életed összes területére. Ezért szeretnénk kihangsúlyozni, hogy milyen fontos fizikai testünk egyensúlyba hozása, a testi egészség és a jó közérzet.

Nincs még egy olyan dolog az univerzumban, amely gyorsabban reagálna a gondolataidra, mint a saját tested. Így tehát az összhangba hozott gondolatok azonnal reagálnak, és szemmel látható eredményeket hoznak.

Fizikai egészségedet nagyon könnyen az irányításod alatt tarthatod – azzal, amit érte és tulajdonképpen magadért teszel. A világ minden történését annak függvényében értelmezzük, hogy éppen hogyan érzi magát testünk, így ha kibillenünk az egyensúlyból, az negatívan befolyásolhatja nemcsak fizikai testünket, hanem életünk egyéb területeit is.

Amikor betegek vagyunk, és rosszul érezzük magunkat, minden addiginál jobban felerősödik bennünk az egészség iránti vágy. A betegség megtapasztalása így igazi ugródeszka az egészség iránti vágy irányába.

Ha tehát betegséged váltja ki belőled a jó közérzet és az egészség iránti vágyat, akkor osztatlan figyelemmel ebbe az irányba fordulva a gyógyulás azonnal megtörténhet.

De amikor rosszul érzed magad, akkor a figyelmed a betegségre koncentrálódik. Amikor beteg vagy, logikus, hogy érzékeled, hogy mit érzel, és miközben ez történik, azzal csak meghosszabbítod a betegséget… De nem a testi-lelki harmónia iránti figyelem hiánya az, ami beteggé tett, hanem az általad vágyott dolgok iránti figyelem hiánya.


A nem kívánt dolgokra való folyamatos odafigyelés nemcsak a gyógyulást lehetetleníti el, hanem azt is megakadályozza, hogy a többi számunkra fontos dologra oda tudjunk figyelni. Ha annyira és akkora szenvedéllyel figyelnél oda a fizikális egészségre, mint amennyire annak hiányára fókuszálsz, nemcsak gyors gyógyulásban lenne részed, de sokkal könnyebben fenn is tudnád tartani testi egészségedet és egyensúlyodat.

Keresd Esther és Jerry Hicks könyveit webáruházunkban!