Múlt héten hallottam David „Avocado” Wolfe egy beszédét, és micsoda élmény volt! Őt tartják az egyik vezető személyiségnek, a természetes egészség, táplálkozás, nyers ételek, gyógynövények, superfoodok, csokoládé és számos más dolog egyik szakértőjének. Ő az egyik legjobb előadó, akit valaha hallottam, és a több órás beszéde minden egyes percében fenntartotta a figyelmemet. Elöl ültem, és olyan volt, mintha egyenesen hozzám beszélne. David szónoknak tartja magát, és ez így is van! Vicces történeteket szőtt a tanításaiba, és mindnyájunkat megnevetettet és oktatott az este során. Az egyik kedvenc mantrája ez az idézet:

„Hagyd, hogy az étel legyen a gyógyszered, és a gyógyszer az ételed.”

Végre én is hiszek az élet ezen megközelítésében, és én is e szerint a hit szerint próbálok élni. Ez folyamatos tanulási folyamat, olyan, amibe szívesen fektetem bele minden energiám. A tápláló étrend követése, tele zöldségekkel és gyümölcsökkel, a feldolgozott ételek hanyagolása mindenképp kulcsfontosságú volt újdonsült boldogságomhoz!

David Wolfe tanításai egy vibráló, boldog, egészséges életről szólnak. Az az üzenete, hogy legyen a legjobb napod, és ezt mindnyájunknak meg kéne fogadnia.

Arról is beszélt, hogy amikor jól érezzük magunkat, akkor még jobban akarjuk érezni magunkat, aztán még annál is jobban, a lehető legjobban akarjuk érezni magunk. Teljesen egyetértek vele. Ezt tapasztalom én is, mióta elkezdtem az egészséges utazásom. Mindig próbálok új módot találni a táplálásomra, a testem és a lelkem táplálására.

Boldogan hallottam, hogy jó úton haladok az ételekkel, amiket eszem, és izgatottam várom, hogy pár újat is bevezessek az étrendembe.

Nemrégiben elkezdtem forrásvizet inni. Azt mondják róla, hogy a sejtjeidet hidratálja, és hogy  terápiás hatású. Azt kell mondanom, igen, más az íze! Annyira lágy, imádom! Mit nem lehet szeretni az olyan vízben, ami egyenesen az anyatermészetből jön? Már így is rengeteg zellert, retket, hínárt és kelbimbót eszem, amik mind kulcsfontosságúak az egészséghez és a jólléthez. Néha teszek macát és spirulinát a zöld turmixaimhoz, és szeretem a nagyon hasznos kókuszolajat is. A következő lépés az lesz, hogy gyógyhatású gombákból készült teát és tonikokat, valamint superfoodokat teszek az étrendembe. Ez olyan terület, amivel még nem egészen vagyok tisztában, de már egy ideje fel akarom fedezni.

010802

David szerint a superfoodok vibráló, tápértékben sűrű ételek, amiket manapság széles körben el lehet érni, és amik hatalmas étkezési és egészségügyi potenciált tartalmaznak. Ebben az élénk, illusztrált leírásban, az ismert nyersétel-guru, David Wolfe finom és hihetetlenül tápláló növényi termékeket mutat be, mint a goji bogyók, kendermag, kakaóbab (nyers csokoládé), maca, spirulina, méhtermékek és még egy rakás másik. Ezek mind gazdagok proteinben, vitaminokban, ásványokban, enzimekben, antioxidánsokban, hasznos zsírokban és olajokban, alapvető zsír- és aminosavakban és más tápanyagokban. A táplálkozási kirakós egyedülállóan ígéretes darabját képezik.

Ezek közül már többet fogyasztok, macát, spirulinát és méhpollent teszek néha a turmixaimba, goji bogyót rágcsálok, kakaóval turbózom fel a desszerteket és mind nagyon finomak!

Táplálók és finomak… mit nem lehet ezen szeretni?

Ismerd meg az összes Superfoodot

www.kathy-caulfield.blogspot.hu