Gin Stephens leegyszerűsíti a bonyolult elképzeléseket és megmutat egy könnyen követhető utat a böjtölés kapcsán.  Gin munkássága a hiányzó darab a kirakósból. Az iránymutatásával megszeretheted a tested, erősebbnek, józanabbnak és magabiztosabbnak érezheted magad. Ez az életmód egy spirituális élmény.

 

 

Elmeséled azoknak, akik nem tudják, hogy talált rád az IB? Miként változtatta meg az életedet?

S.: 2009 táján olvastam először az időszakos böjtről, de akkor nem álltam készen rá, és nem is értettem egészen, hogy ez egy életmód. Ennek eredményeként úgy álltam hozzá, mint bármelyik diétához, mint azelőtt, és többször kezdtem bele és hagytam félbe, mint meg tudnám számolni. Sosem jártam sikerrel, mert nem értettem az időszakos böjt mögötti tudományt, beleértve azokat a kulcsfontosságú fizikai változásokat, amiken keresztülmegyünk. Hogy őszinte legyek, nem sok mindent lehetett tudni akkoriban, mindenki kísérletezett. Végül 2014-ben a súlyom meghaladta a 95 kilót, én pedig elfogadtam a tényt, hogy hivatalosan is túlsúlyos voltam. Eljött az ideje, hogy a kezembe vegyem az irányítást. Újra rátaláltam az időszakos böjtölésre, elszántam magam, és végül több mint 36 kilót fogytam. Ezt azóta is fenntartom, már több mint öt éve állandó és egészséges a testsúlyom. Az időszakos böjt megváltoztatta az életemet, mert soha többé nem kell újra „diétáznom”. Olyan mennyei ételeket fogyasztok, amik jót tesznek a testemnek, és minden nap addig eszek, amíg jóllakok. Rengeteg mozgásterem van… és XS-es ruhákat hordok. Egészségesebb vagyok az ötvenes éveimben, mint a húszas és harmincas éveimben voltam.

Az időszakos böjtről szóló könyvek közül a tiéd volt az, ami miatt én is belekezdtem. Erőteljes benne a tudomány és a narráció ötvözete. Ennek már két éve, és azóta sem néztem vissza. A módszered követői közül sokan számoltak be hasonló eredményekről. A sok IB könyv között mi az, amitől a Böjt, evés, ismétlés módszere beválik az embereknek?

S.: A Böjt, evés, ismétlés nagy hangsúlyt fektet a tiszta böjtre, és ezért különbözik annyira a többi szemléletmódtól. Míg a „tiszta böjt” és a „tisztán böjtölés” fogalma egyre inkább bekerül a köztudatba a közösségemen túl, ám eredetileg én alkottam meg a kifejezést 2017-ben, és használom azóta is. Gondoljunk rá így: A böjtöléssel töltött idő alatt testünk a sejttisztításon és -javításon buzgólkodik… Tehát a haszon maximalizálása érdekében szeretnénk tisztán böjtölni.

Három célunk van a böjttel:

  1. Alacsonyan tartani az inzulinszintünket.
  2. Üzemanyagnak használni a zsírraktárainkat.
  3. Megnövekedett autofágia (vagyis sejtszintű nagytakarítás) átélése.

Hogy mindezt elérjük, elkerüljük minden olyan dolog fogyasztását, amitől a testünk azt gondolja, hogy ételt fog kapni (vagyis mindent, ami édesített, ízesített, ételszerű stb.), valamint mindenféle energiaforrást (kávéadalékokat, zsírokat, ketonos táplálékkiegészítőket) és fehérjeforrást (kollagént, csontlevest stb.). Ha valaki többet szeretne tudni a tiszta böjtről, van róla két részletes fejezet a Böjt Evés Ismétlés  könyvemben.

Ha tisztán böjtölünk, átéljük azokat a hormonjainkban és anyagcserénkben végbemenő pozitív változásokat, amire vágyunk. Azoknak, akik megpróbálkoztak az IB-vel, de küszködtek vele: le merném fogadni, hogy kihagyták a tiszta böjt legfontosabb elemét. A böjt alatt ragaszkodjunk a fekete kávéhoz, az üres teához és vízhez, és az ízesítetlen ásványvízhez. Ez nagyon sokat számít.

 

 

Nem tartasz kétszemélyes foglalkozásokat, viszont van egy csodálatos csapatod (amelynek tagjai hamarosan IB-coachok lesznek a Blawesome-on). Mi az a fő gyakorlat, gondolkodásmód vagy tanács, amit átadnak a tanítványaiknak?

S.: Először is kiemelik a tiszta böjtöt. Ez nem alku tárgya. Azután fontos, hogy megértsük, hogy az időszakos böjt mindig az adott emberről szól. Nem lesz mindenki számára ideális pontosan ugyanaz az eljárás, ami másnak megfelel. A könyvem mindenkit arra bátorít, hogy fedezze fel, neki mi működik.

Emellett hiszünk abban, hogy kulcsfontosságú a szemléletmód. Egy fejezetet szenteltem a nézőpont tanulmányozásának a Böjt Evés Ismétlésben. Sok kutatás támasztja alá, hogy milyen fontos az ember gondolkodásmódja.

Mi a leghasznosabb tipp, amit a IB-utazásod alatt tanultál meg, és ami hasznos lehet egy IB-kezdő számára?

S.: Sose feledjük el, hogy az időszakos böjt egy egészségvédelmi terv, melynek mellékhatása a súlyvesztés. Ez más, mint bármi, amit ezelőtt csináltunk. Nem fogunk gyorsan lefogyni, és testünknek át kell mennie egy olyan átmeneti időszakon, ami közben először talán nem érezzük magunkat valami csodálatosan. Miután azonban hozzászoktunk, sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.

 

Az időszakos böjt egészségügyi előnyei lenyűgözőek,
és ahogy a testünk gyógyul, úgy adunk le súlyunkból is a testünknek megfelelő, egyenletes tempóban.
Legyünk türelmesek, és élvezzük a folyamatot!
Voltaképpen ez nagymértékben önmagunk felfedezéséről szól.

 

Forrás: https://events.blawesome.life

 

Ajánlott könyvek:

BÖJT, EVÉS, ISMÉTLÉS

A siker alapelvei könyv

SZUPERÉLET

EGYÉL AZ EGÉSZSÉGEDÉRT