A könyvet úgy terveztem meg, hogy berob bantsa a globális zellerlémozgalmat, miközben a krónikus tünetek és betegség tüze kialszik. Jól használható, hatásos, alapvető eszközt ad a bolygó azon milliárdjainak a kezébe, akiket régóta tartó egészségügyi problémák gyötörnek. Bizony: milliárdokról beszélhetünk. És nem csak a Föld lakosságának szenvedő feléről van szó.

A Föld népességének legalább háromnegyede küzd legalább egy makacs, nem múló tünettel vagy állapottal, és, ha maradunk a  jelenlegi pályán, a maradék egynegyednél is várható a tünetek és betegségek kialakulása. Beavatkozás nélkül hamarosan a bolygó minden lakóját el fogja érni valamilyen krónikus egészségügyi probléma.

A zellerlé hivatott ennek a beavatkozásnak – ennek az első, elérhető lépésnek – a megtételére, melyet az emberek az egészségük érdekében megtehetnek. A  könyvben választ találhatsz minden zellerlével kapcsolatos kérdésedre, hogy bevethesd azt a  saját krónikus betegséged visszafordítására, a barátaid és a családod védelmére a betegségek ellen, vagy hogy lehetőségként ajánlhasd a szeretteidnek a betegségük legyőzésére.

Azzal kezdem – a következő fejezetben –, hogy leírom a  zellerlé jótékony hatásait. Itt megtudhatod, hogy miért, és miben rejlik a zellerlé nagyszerű értéke. Olvashatsz majd a kórokozókkal harcoló nátrium klasztersókról, a gyomornyugtató emésztőenzimekről, az endokrin rendszert egyensúlyba hozó növényi hormonokról, az immunrendszert felturbózó C-vitaminról és sok egyébről. A  felfedezés, hogy a zellerlé mennyi mindent adhat, még nagyobb ösztönzőerőt képvisel majd, hogy kitarts mellette. Ha megérted, hogy a testednek mire van szüksége, és hogyan gyógyul, az nagymértékben aktiválja a gyógyulási folyamatot.

Ha valamilyen tünet vagy betegség kínoz, vagy más egészségügyi panaszod van, külön figyelmedbe ajánlom A tünetek és betegségek enyhülése című 3. fejezetet. Ismerd meg több tucatnyi egészségügyi probléma valódi okát, és ugyanakkor fedezd fel, hogyan segíthet minden esetben kifejezetten a zellerlé. Amint mindig mondom, ha megoldódik a rejtély, és kideríted, hogy mi fog vissza, az nagyban segítheti a továbbhaladást.

A 4. fejezetben – Hogyan fogd be a  zel lerlevet a  szekered elé? – találod a zellerlé elkészítésével és az azzal kapcsolatos instrukciókat, hogy mennyit igyál belőle (a gyerekekre is részletezve), és mikor. Ha például egyszer-egyszer bedobsz egy féldecit, az – bár van haszna – nagy valószínűséggel nem lesz majd érzékelhető hatással az egészségedre.

A legtöbbünk szervezete annyira túl van terhelve, hogy a szórványosan bevitt kis dózisok nem győzhetik le a problémát. Precíz instrukciókra van szükség az időzítés és a mennyiségek tekintetében, és ez az, amit ez a fejezet kínál. És ez még csak a  kezdet. Rengeteg egyéb tippel és megoldással szolgál még a 4. fejezet például azzal kapcsolatban, hogy hogyan igazítsd a zellerlevet az edzéshez vagy az étrendkiegészítők szedéséhez, hogyan válassz léprést, hogy ihatod-e a zellerlevet várandósan vagy a szoptatás ideje alatt, hogy miért kell elválasztani a levet a  rosttól, hogy kiaknázd a  hatását, és hogy miért olyan fontos, hogy a zellerlevet mindenképpen éhgyomorra idd. Ez a fejezet annyira fontos forrás, hogy úgy gondolom, időről időre mindenképpen jó, ha visszalapozol ide.

zellerszár

Ez után, az 5. fejezetben térünk rá a zel lerlétisztítókúrára. Ha olyan egyszerű struktúrát keresel, amely segít kitartanod a zellerlé mellett, az ebben a fejezetben felvázolt néhány, napról napra követendő lépéssel még hasznosabb szövetségeseddé teheted a zellerlevet. Ez a tisztítókúra az Egészséges májműködés című előző könyvem Egészséges májműködés reggel nevű kúrájára épít, ezért ha azt már próbáltad, egészen természetesnek fogod találni ezeket a lépéseket.

A Gyógyulási és méregtelenítési kérdések című 6. fejezet azzal foglalkozik, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy a  zellerlé hatására már érezzük a  változást, és hogy milyen hatással van a szervezetre működés közben. Rengeteg téves nézet létezik ezen a területen, és nagyon fontos, hogy tudd értelmezni a szervezeted zellerlére adott reakcióit. Különösen azért, mert sokan, amikor először próbálkoznak a zellerlével, gyógyulási reakciókat tapasztalhatnak, amint a lé kiirtja a kórokozókat, és tisztára súrolja a rendszert.

Ilyen lehet például valamilyen furcsa íz észlelése a szájban, a testszag megváltozása vagy a  gyakoribb vizeletürítés. Amikor ez történik, még mindig előre haladnak. Ahogyan azok is, akik nem tapasztalják a gyógyulás ezen reakcióit. Ez a fejezet segít megértened a saját gyógyulási folyamatodat, és támogatást nyújt közben.

A Szóbeszédek, aggodalmak és mítoszok című 7. fejezetben pontosan arról lesz szó, amit a  cím elárul. A  zel ler lémozgalom tiszta és becsületes – a zellerlé népszerűségét pusztán az adja, hogy az emberek felismerték, hogy segít nekik, és ezek a drága lelkek úgy döntöttek, hogy terjesztik az igét.

Azért kapott szárnyra, mert eredményes. Ez azt jelenti, hogy azok, akik a finanszírozott trendeket képviselik, fenyegetőnek találhatják a zellerlevet, azokban pedig, akik szkeptikusan élik az életüket, bizalmatlanságot kelthet a felhajtás. Ennek következtében bizonyos kételyek merültek fel és téves információk keringenek a zellerlével kapcsolatban. Ez a fejezet közvetlenül ezeket boncolja fel. Akár a saját megnyugtatásodra olvasod, akár azért, hogy megfelelj azoknak, akik a zellerléről kérdezhetnek téged, a válaszokat itt találod.

Akármilyen étkezési trendet követsz is (alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú, magas fehérjetartalmú, vegán, növényi alapú, keto vagy paleo), és akármilyen gyógyászati módszerben hiszel (ájurvédikus, hagyományos kínai, hagyományos, alternatív vagy funkcionális orvoslás), a zellerlé mindegyikkel működik, és az életed részévé kell, hogy váljon. Ha hosszú távon használod, még jobb eredményeket hoz. Majd ha újabb szintre szeretnél lépni a gyógyulásban, ehhez találsz ötleteket a További gyógyulási tanácsok című 8. fejezetben.

zeller

A zellerlé hihetetlen jelzőfényének segítségével megteheted a gyógyulás kezdőköreit; a világban versengő sok-sok egészségőrületet éstrendet ismerve egyik gyógymód sem kínálhat olyan hatásos és annyira gyors eredményt egészen a probléma gyökerénél, mint a zellerlé. Önmagában először hozhat eredményeket olyanoknak, akik már tíz, tizenöt vagy akár húsz éve betegek. A zellerlé ugyanakkor csak egy alapvető eszköz, amellyel stabilizálhatod és a gyógyulás útjára állíthatod magad. Rengeteg más valós, hatékony egészségügyi tanácsra lelhetsz még ott, ahonnan a zellerlé származik.

Amint a zellerlé egyre nagyobb figyelmet kapott, úgy növekedett körülötte a zavar is. A többi egészségügyi iránymutatás, amelyre szükséged van ahhoz, hogy jobban légy – a valódi iránymutatás, nem teóriák vagy trendek –, gyakran elvész, amikor bizonyos platformok megpróbálják a magukénak kikiáltani a zellerlevet. Ez nem szolgálja az új diagnózissal küzdő anyukát, apukát, gyereket, főiskolást, felnőttet vagy nagyszülőt, akinek azt is tudnia kell, hogy mitől lesz konkrétan jobban. Ha a haladás útján egészen a gyógyulásig el szeretnél jutni, a zellerlé mellett a felépülésedet támogató további információkra is szükséged lesz: információkra ugyanabból a  forrásból, ahonnan a zellerlé származik.

A 8. fejezet ebben lesz a segítségedre. Mindenképpen tudnod kell, hogy a zellerlémozgalom ebből a  forrásból származik, tehát ez az a hely, ahol az ezt támogató és vele együttműködő további gyógyító információt is megtalálhatod.

Tudom, hogy a szárzeller és a zellerlé nem mindig hozzáférhető. Van, hogy a viharok tönkreteszik a termést, vagy éppen léprés nélkül utazol, és nem találsz olyan forrást, ahol friss zellerlevet szerezhetnél be. A 9. fejezetben a zellerlé azon alternatíváit mutatom be, amelyekre ilyen szorult helyzetben támaszkodhatsz. Itt találod meg azokat a különböző lehetőségeket, amelyekkel átvészelheted azt az időszakot, amikor újra zellerléhez juthatsz.

Végezetül, ha tudni szeretnéd, hol találsz bizonyítékot arra, hogy a zellerlé valóban ilyen értékes gyógyelixír, a Gyógyító mozgalom című 10. fejezetből megtudhatod, honnan származnak az információim. Ahhoz a több millió emberhez is fordulhatsz világszerte, akik zellerlevet isznak, és egyre jobban vannak. Kérdezd őket a saját történetükről, olvasd azokét, akik közreadták, vagy próbáld ki te is. Meggyőző bizonyítékokat fogsz találni a zellerlé hatásosságáról.

Forrás: Csodatévő zeller c. könyv

Ajánlott könyv: