Ebben a smoothie-ban bár egyáltalán nincs csokis keksz, az íze mégis pont olyan! A karamellszerű datolya, a pekándió és a csokoládét idéző kakaóbab tökéletes elegyet alkot az alapvetően kekszízű lucumaporral, így kétség sem férhet hozzá, hogy az ezekből az alapanyagokból készülő smoothie egyszerűen fantasztikus lesz.

Két adag (nagyjából 2 × 2 dl) smoothie elkészítéséhez szükséges alapanyagok:

Ajánlatunk a témában

Ajánlatunk a témában

  • ¼ csésze nyers pekándió
  • ¼ csésze magozott medjoul datolya (nagyjából 3-4 nagyobb darab)
  • 1 csésze erősen érett körte felszeletelve
  • 2 evőkanál lucumapor
  • 1 kávéskanál macapor
  • 1½ csésze mandulatej
  • 2 evőkanál kakaóbab
  • 2 csésze kókuszjég*
  • édesítő az ízesítéshez (elhagyható)

A kakaóbab és a kókuszjég kivételével turmixoljuk össze az összes alapanyagot. Turmixoljuk addig, amíg krémes és selymes állagú italt kapunk. Adjuk hozzá a kakaóbabot és a jeget, és turmixoljuk zúzmarássá. A kakaó maradjon darabos, legyen olyan, mint a csokis keksz darabkái. Ettől lesz „ropogós” a smoothie. Ez az ital alapvetően desszert jellegű így nem valószínű, hogy édesíteni kellene, de ez abszolút ízlés dolga. Kóstold meg, és édesítsd, ha szükségét érzed.

*Jégkockatartóban fagyasztott kókuszvíz.

Szuperétel-turbósítás: Adj hozzá egy evőkanál chia magot!

 

Keresd a könyvet webáruházunkban

Olvass bele

superfood_banner_670x200c-01