Ebben a smoothie-ban bár egyáltalán nincs csokis keksz, az íze mégis pont olyan! A karamellszerű datolya, a pekándió és a csokoládét idéző kakaóbab tökéletes elegyet alkot az alapvetően kekszízű lucumaporral, így kétség sem férhet hozzá, hogy az ezekből az alapanyagokból készülő smoothie egyszerűen fantasztikus lesz.
Két adag (nagyjából 2 × 2 dl) smoothie elkészítéséhez szükséges alapanyagok:
- ¼ csésze nyers pekándió
- ¼ csésze magozott medjoul datolya (nagyjából 3-4 nagyobb darab)
- 1 csésze erősen érett körte felszeletelve
- 2 evőkanál lucumapor
- 1 kávéskanál macapor
- 1½ csésze mandulatej
- 2 evőkanál kakaóbab
- 2 csésze kókuszjég*
- édesítő az ízesítéshez (elhagyható)
A kakaóbab és a kókuszjég kivételével turmixoljuk össze az összes alapanyagot. Turmixoljuk addig, amíg krémes és selymes állagú italt kapunk. Adjuk hozzá a kakaóbabot és a jeget, és turmixoljuk zúzmarássá. A kakaó maradjon darabos, legyen olyan, mint a csokis keksz darabkái. Ettől lesz „ropogós” a smoothie. Ez az ital alapvetően desszert jellegű így nem valószínű, hogy édesíteni kellene, de ez abszolút ízlés dolga. Kóstold meg, és édesítsd, ha szükségét érzed.
*Jégkockatartóban fagyasztott kókuszvíz.
Szuperétel-turbósítás: Adj hozzá egy evőkanál chia magot!
Keresd a könyvet webáruházunkban