Hiába váltották egymást az elmúlt években a kalóriaszámláló stratégiák és a szénhidrátmentes étkezéssel összekötött divatos edzések, több problémánk van a testünkkel, mint valaha, és a végletekig hajlamosak vagyunk külső „szakértőkre” bízni a saját egészségünket. Élj egészségesen a saját szabályaid szerint! című könyvében a népszerű New York-i jógaoktató, Tara Stiles bemutatja nekünk az egészségünk terén legjobban informált szakembert: saját magunkat.

Tara arra biztat, hogy vágjuk sutba a megszokott és elfogadott szabályokat, hangolódjunk rá önmagunkra, érezzünk rá, hogy mi a jó nekünk, és alkossuk meg a saját szabályainkat. Majd természetesen szegjük is néha meg őket! Ezzel a szemléletváltással visszakapjunk erőnket, és könnyebben hozunk olyan döntéseket, amelyektől jól érezzük magunkat, és amelyek testi-lelki jóllétünket szolgálják.

„Mindannyian klasszul érezzük magunkat, ha megvan a saját terünk. Tér lelegezni, érezni, gondolkodni es létezni. Amikor ez a tér hiányzik, gyakran (tudattalanul) romboló szokásokat alakítunk ki, hogy meglegyen ennek átmeneti illúziója. Nem menekülhetünk helyigényünk elől, de megváltoztathatjuk, hogyan teremtjük és tartjuk fenn ezt az igényt, miközben boldog, egészséges életet élünk.  Ez a könyv is erről szol – megtalálni a saját terünket.”

elj_egeszsegesen_B1_218px

Ajánlatunk a témában

A könyvben Tara megosztja velünk személyes történetét, hogy milyen volt, amikor veszélyesen messzire sodródott saját intuícióitól, és azt, hogy ez hogyan zökkentette ki egyensúlyából. Majd összegyűjti azokat az eszközöket, amelyek segítségével visszakerült a régi kerékvágásba – a jógát, a meditációt és az egészséges étkezést. Végül pedig egyszerű megoldásokat kínál arra, hogy mindezeket a napi rutinunk részévé tegyük, hogy testünk egészséges legyen és erős; elménk nyugodt és fókuszált; életünk pedig látványosan eredményes és hatékony.

Miután Tara lefekteti saját könyve megírásának irányelveit, tippeket, technikákat és gyakorlatokat ad nekünk, köztük:

  • egy célkitűzést segítő programot lépésről lépésre, hogy fel tudjuk mérni, mire akarunk koncentrálni;
  • illusztrált jógagyakorlatokat, amelyek az energiaszint növelését, az ételek utáni sóvárgás megzabolázását, és a lelki béke megteremtését célozzák;
  • egyszerű légzési és meditációs gyakorlatokat a lélek megnyugtatására;
  • 50 könnyű, finom, növényi alapú receptet, amelyet percek alatt elkészíthetünk;
  • egy 7 napos kezdő, és egy 30 napos teljes életmódváltás-programot, amelyekkel elindíthatjuk egészséges, boldog, sugárzó átalakulásunkat.

Ne feledjük, hogy Tara csupán az útikalauzunk; a szakemberek mi magunk vagyunk. Ő azonban ott lesz mellettünk, hogy biztonságot és támogatást nyújtson, vagy éppen szeretetet adjon, ha arra van szükségünk. Tehát figyeljünk befelé, legyünk intuitívak, de ne felejtsük el élvezni az egészet, hiszen nincs is jobb dolog annál, mint hogy önmagunk vagyunk.

Olvass bele a könyvbe

Keresd a könyvet webáruházunkban

tarastiles.com