Mindig keressük az új ötleteket, hogyan fogyaszthatnánk még több babot. Ez a recept mind közül a legjobb. Tálaljuk 100% teljes kiőrlésű pirítós kenyérrel! A burger jól lefagyasztható, érdemes tehát dupla adagot készíteni, így később csak fel kell olvasztani, és már fogyaszthatjuk is.

Fogás: főfogás

Nemzetiség: amerikai

Mennyiség: 4 adag.

Kalória: 304 kcal

 

Hozzávalók

  • 1 csésze hagyományos zabpehely
  • ½ csésze dió
  • 3 cm friss reszelt (vagy ¼ teáskanál őrölt) kurkuma
  • ½ csésze lilahagyma felaprítva
  • 1/3 csésze gomba felaprítva
  • 1 ½ csésze főtt vagy egy 420 g-os BPA-mentes konzerv, vagy Tetra Pak sómentes feketebab átöblítve, lecsöpögtetve
  • 2 evőkanál tahini vagy mandulavaj
  • 1 evőkanál őrölt lenmag
  • 1 evőkanál élesztőpehely
  • 1 evőkanál friss petrezselyem felaprítva
  • 2 teáskanál fehér misopaszta
  • 1 teáskanál hagymapor
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • ½ teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 teáskanál ínycsiklandó fűszerkeverék

 

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 ºC-ra.
  2. Aprítógépben simára keverjük a zabot, diót és a kurkumát. A hagymát, gombát, babot, tahinit és a lenmagot az aprítógépbe tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és alaposan elkeverjük.
  3. Hüvelyk- és mutatóujjunk közé csippentünk egy kicsit a masszából, hogy lássuk, összeáll-e. Ha a keverék túl nedves, adjunk hozzá még egy kis zabot! Ha túl száraz, lazítsuk fel egy kis vízzel, melyet óvatosan, evőkanalanként adagolunk. A masszát egy munkafelületen négy részre osztjuk, majd egy-egy 1,5 cm vastag „húspogácsát” formázunk belőlük, és tálra tesszük őket. 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. Egy tepsit kibélelünk szilikonlappal vagy sütőpapírral, és elrendezzük rajta a „húspogácsákat”. Egyszer megforgatva addig sütjük őket, amíg átforrósodnak és enyhén megbarnulnak, kb. 25 percig. Forrón tálaljuk, ízlés szerint.

 

Forrás: Nutritionfacts.org

Ajánlott könyvek:

EGYÉL ÚGY,
HOGY NE HALJ MEG

HOGY
NE HALJ MEG

RECEPTEK.
HOGY SOKÁIG ÉLJ