Ezt a klasszikus déli fogást a leveles zöldek teszik igazán ízletessé. Bármilyen leveles zöldet lehet használni, például fodros kelt; ha nem kapunk frisset, helyettesítsük fagyasztottal! Nem bírok betelni ezzel a fogással, főleg, ha quinoával vagy barna, fekete, illetve vörös rizzsel fogyasztom.

Fogás: főfogás

Nemzetiség: amerikai

Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók

  • ¾  kg friss leveles zöld, a vastag szárak kivágva
  • 1 csésze lilahagyma felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 ¼ cm friss vagy ¼ teáskanál őrölt kurkuma
  • ínycsiklandó fűszerkeverék
  • 1 teáskanál fehér misopaszta
  • 420 g-os sómentes aprított paradicsom konzerv (BPA-mentes)
  • 420 g-os sómentes homoki bab konzerv (BPA-mentes), átöblítve, lecsöpögtetve
  • egészséges csípős szósz ízlés szerint

 

Elkészítés

Egy lábas forró vízben puhára főzzük a leveles zöldeket, kb. 20 percig. Ha a zöldség megfőtt, leszűrjük, és ¼ csésze főzővizet félreteszünk. A zöldeket felaprítjuk és félretesszük.

A félretett főzővizet egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, kurkumát és az ínycsiklandó fűszerkeveréket ízlés szerint. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul, kb. 4 percig.

Belekeverjük a misopasztát, paradicsomot, homoki babot, leveles zöldeket, és az egészséges csípős szószt ízlés szerint. Kb. 10 percig főzzük, hogy átmelegedjen és az ízek összeérjenek. Forrón tálaljuk.

 

Forrás: Nutritionfacts.org

Ajánlott könyvek:

EGYÉL ÚGY,
HOGY NE HALJ MEG

HOGY
NE HALJ MEG

RECEPTEK.
HOGY SOKÁIG ÉLJ