Ezt a klasszikus déli fogást a leveles zöldek teszik igazán ízletessé. Bármilyen leveles zöldet lehet használni, például fodros kelt; ha nem kapunk frisset, helyettesítsük fagyasztottal! Nem bírok betelni ezzel a fogással, főleg, ha quinoával vagy barna, fekete, illetve vörös rizzsel fogyasztom.
Fogás: főfogás
Nemzetiség: amerikai
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók
- ¾ kg friss leveles zöld, a vastag szárak kivágva
- 1 csésze lilahagyma felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- 1 ¼ cm friss vagy ¼ teáskanál őrölt kurkuma
- ínycsiklandó fűszerkeverék
- 1 teáskanál fehér misopaszta
- 420 g-os sómentes aprított paradicsom konzerv (BPA-mentes)
- 420 g-os sómentes homoki bab konzerv (BPA-mentes), átöblítve, lecsöpögtetve
- egészséges csípős szósz ízlés szerint
Elkészítés
Egy lábas forró vízben puhára főzzük a leveles zöldeket, kb. 20 percig. Ha a zöldség megfőtt, leszűrjük, és ¼ csésze főzővizet félreteszünk. A zöldeket felaprítjuk és félretesszük.
A félretett főzővizet egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, kurkumát és az ínycsiklandó fűszerkeveréket ízlés szerint. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul, kb. 4 percig.
Belekeverjük a misopasztát, paradicsomot, homoki babot, leveles zöldeket, és az egészséges csípős szószt ízlés szerint. Kb. 10 percig főzzük, hogy átmelegedjen és az ízek összeérjenek. Forrón tálaljuk.
Forrás: Nutritionfacts.org