Kevesen vannak, akik még soha életükben nem ittak zöldleveles-ivólét, ám ha mégis ebbe a csoportba tartoznál, valószínűleg akkor is hallottál már a zellerléről.

Úgy tűnik, mostanában mindenki ezt issza. És nem csak isszák; hanem esküsznek is rá. Mindez nem lepi meg Anthony William gyógyító médiumot, aki már évek óta fogyasztja a zellerlét – és beszél is róla. William most nekünk is elárulja, hogy miért tartja csodatévő italnak, és hogy ő pontosan hogyan készíti.

William elismert tekintély, sok követővel, aki jóval a hagyományos tudomány és orvoslás határain kívül dolgozik. Arról vált ismertté, hogy elmondása szerint egy „Szellemi vezető” útmutatásával segít az embereknek visszanyerni az egészségüket.

Zellerlé = Csodalé

Ha széles körben ismernék a zellerlé rendkívüli gyógyerejét – úgy, ahogy én is megtapasztaltam –, akkor csodatévő szupertáplálékként tartanák számon. Véleményem szerint a zeller bámulatos hatással képes javítani az egészség területén.  

Ne hagyd, hogy a szerény zeller egyszerűsége elhomályosítsa a benne lakozó erőt – gyakran az élet legegyszerűbb intézkedései azok, amelyek elegáns és csodálatos megoldásokat hoznak a legnehezebb helyzetekben is. Hiszem, hogy a zellerlé csodalé, és minden idők egyik legkiválóbb gyógyitala.

Mivel könyveim szélesebb körökhöz eljuttatták a zellerlé előnyeit, ma már globális jelenségről beszélünk. Biztosítani szeretném azt, hogy az emberek tudják, miként kell ezt a hatékony italt helyesen és sikeresen alkalmazni, mert óriási a gyógyereje.

A zellerlé akkor a leghatékonyabb, ha önmagában iszod. Noha kiváló turmix lehet más zöld ivólével vagy zöldséglével kombinálva, például spenóttal, kelkáposztával, petrezselyemmel, korianderrel és friss almalével, a kevert leveket inkább fogyaszd máskor, és idd a tiszta zellerlét önmagában.

A fenti elegyek másként funkcionálnak attól, amit én az egészséged helyreállításának legkiválóbb eszközeként ajánlok neked: igyál tiszta zellerlét éhgyomorra!

Mi a különbség a zellerevés és a zellerléivás között?

Noha nagyon fontos és egészséges a zellerszár fogyasztása, nem ugyanaz, mintha tiszta zellerlét innál. A zeller levesítésével kivonjuk belőle a pépet (a rostokat), és ekképpen a gyógyhatása sokkal erőteljesebben megmutatkozik, különösen a krónikus betegségben szenvedőknél. Ráadásul sokkal több zellert tudsz elfogyasztani ivólé, mint zöldség formájában.

Úgy vélem, a zellerlé elősegíti az epetermelődést, és meg is erősíti azt. Az erős epe fontos szerepet kap a zsírok lebontásában és a salakanyagok testből történő eltávolításában.

Egészséges májműködés című könyvemben a máj több száz bajkeverőjével megismertetem az olvasót – specifikus vegyszerekkel, szennyező anyagokkal, kórokozókkal, ételekkel és más dolgokkal –, amelyek lelassítják a máj működését. Ez pedig egy sor egészségügyi problémát okoz, amelyek hosszú távon krónikus betegségeket idéznek elő.

Zellerlé tippek

  • Minden reggel éhgyomorra igyál meg fél liter zellerlét! Ügyelj arra, hogy friss, tiszta zellerlét igyál, ne adj hozzá semmi mást! Körülbelül egy nagy száras zellercsomó kell fél liter zellerlé kinyeréséhez. A zellerlé gyógyital, alacsony a kalóriatartalma, ezért utána szükséged lesz reggelire is. Csak várj legalább tizenöt percet, mielőtt bármi mást fogyasztanál.
  • A nagyobb gyógyhatás érdekében, vagy ha krónikus betegségben szenvedsz, igyál napi 7 dl vagy akár 1 liter zellerlét! Megihatod az egészet reggel, üres gyomorra, vagy az alábbiaknak megfelelően két adagra is bonthatod.
  • Ha képtelen vagy reggel éhgyomorra zellerlét inni, akkor a másik megoldás, ha napközben fogyasztod el 15–30 perccel bármelyik étkezés előtt vagy után. Ha 1 litert fogyasztasz naponta, akkor kétszer fél liter bontásban idd! Az első adagot fogyaszthatod éhgyomorra, ébredés után, a másodikat pedig késő délután vagy kora este, legalább 15–30 perccel a következő étkezésed előtt.
  • Ha érzékeny vagy, és a fél liter túl sok, kezdd kisebb mennyiséggel, például kétszer 2,5 dl-rel, és idővel növeld az elfogyasztott mennyiséget. Ha még a fél dl-re is túl érzékeny vagy, akkor fél liter uborkalével kezdd el a kúrát. Az uborkalé nagyon gyengéd, és a későbbiekben ismét megpróbálkozhatsz a zellerlével.
  • Amikor csak lehetséges, organikus zellerből készítsd az ivólét! Ha hagyományos fajtát használsz, alaposan mosd meg, különösen zellerlé készítéshez!
  • Az a legjobb, ha azonnal megiszod a frissen elkészített zellerlét. Ha nem áll módodban közvetlenül fogyasztás előtt elkészíteni, akkor figyelj arra, hogy huszonnégy óránál tovább ne tárold! A legjobb tárolási mód, ha lezárva a hűtőbe teszed. Ha úgy tetszik, le is fagyaszthatod. Mindazonáltal úgy vélem, hogy a fagyasztással elveszik a zellerlé gyógyhatásainak egy része, ezért amikor csak lehet, idd frissen!
  • Amennyiben a reggeleid nagyon pörgősek, előző este (ha szükséges) kockázd fel a zellerszárakat, így reggel azonnal levesítheted azokat.
  • Ha túl erősnek találod a zellerlét, kiegészítheted egy uborka vagy egy alma levével. Remek megoldás arra, hogy megszokd az ízét. Amikor ez megtörténik, növeld a turmixban a zeller arányát; hiszem, hogy a legerősebb gyógyhatással az önmagában fogyasztott zellerlé rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy ne adj hozzá citromot, lime-ot, jeget és semmilyen más hozzávalót, mert ezek mind megváltoztatják a tiszta zellerlé gyógyhatását. A legjobb megoldás a sima zeller! Talán keserűnek találod a levét, tudd, hogy az ízt a zellerlevél okozza. Van, aki préseléskor a száron hagyja a leveleket, van, aki nem. Mindkét megoldás kiváló hatású; egyéni választás, hogy melyik mellett döntesz.
  • A zellerlé fogyasztása megváltoztathatja a bélműködést. Ez teljesen normális reakció, ami néhány embernél jelentkezik. A laza széklet a test gyógyulásával elmúlik, és azt tapasztalod majd, hogy a bélműködésed szabályosabb és egészségesebb, mint valaha.

Zellerlérecept

A gyógyító médium szerint: „A sima, friss zellerlé az egyik legnagyobb gyógyerővel rendelkező ivólé a világon. Ez a tiszta, zöld ital a legjobb napindító. Iktasd be a zellerléfogyasztást a napi teendőid közé, és hamarosan meglátod, hogy el sem tudod nélküle kezdeni a napot!”

Anthony William huszonöt éve szenteli életét az emberek gyógyításának és a betegségek megelőzésének – valamint az egészséges életmód megalkotásának. Szenvedélyes hozzáállással újra és újra enyhíti a hozzá fordulók szenvedését és megoldást kínál a problémáikra. A Gyógyító médium című, hetente jelentkező rádióműsor házigazdája és az Egészséges májműködés; Egészséges pajzsmirigy; Gyógyító ételek; Gyógyító médium – A krónikus és gyógyíthatatlan betegségek mögött rejlő titkok című könyvei a New York Times sikerlistás szerzői közé emelték.

Forrás: goop.com

Ajánlott könyv: