Soha ne felejtsd el a gyógyulás felé tett lépéseid erejét!

Megérdemled a válaszokat. Megérdemled, hogy meglegyen a tudásod és az eszközeid ahhoz, hogy megvédhesd magad és a szeretteidet. Soha ne feledd: a gyógyulásért végzett munkádnak nagyobb jelentősége van, mint azt valaha gondolnád.”
Anthony William

Mindig mondtam, hogy amikor valaki influenzás lesz, az gyengítheti az immunrendszert, és ezáltal lehetőséget teremt arra, hogy más vírusok, például az EBV megvessék a lábukat. Az influenza az Epstein–Barr-vírus kiváltó okaként vagy előidézőjeként működhet. Ez az oka annak, hogy néhányan pár nap alatt lerázzák magukról az influenzát, míg mások hónapokon át lábadoznak. A COVID szintén hasonló problémákat idézhet elő, csak nagyban.

Az influenzának sok különböző törzse létezik. Vannak enyhébbek és súlyosabbak. Ha ugyanaz a súlyos influenza sújt egy embercsoportot, azok, akiknek már eleve voltak tüneteik vagy valamilyen betegségük (akár tudnak erről akár nem), valószínűleg nehezebben fognak helyrejönni, hacsak nem értelmezik helyesen azoknak az alapvető egészségügyi problémáknak a forrását, és rendelkeznek a megfelelő eszközökkel a leküzdéséhez. Ismétlem, ennek az az oka, hogy a súlyos influenzaesetek beindíthatnak egyéb, már a szervezetben lévő vírusokat. Az ilyen súlyosabb influenzaesetek a leggyakrabban az Epstein–Barr- és az övsömörvírusokat aktiválják. Amint beindultak, a vírusos állapot és tünetek is megjelenhetnek – ilyen például a Lyme-kór, a CFS, a fibromialgia, pajzsmirigy problémák, a ködös gondolkodás, a bizsergés és zsibbadás a testben, a végtaggyengeség, a depresszió és a szorongás.

 

Másoknál az EBV vagy más vírusok ezen tünetei és állapotai ott fejlődtek a szervezetben, de még nem jelentek meg – amíg az influenza mint kiváltó ok a felszínre nem hozta őket.

 

Ezek az emberek az alacsony szintű krónikus vírusfertőzés peremén billegtek. Jó példa erre az, amikor a szervezetedben lévő EBV (amiről nem tudtál) már majdnem belépett a mono stádiumba. Az immunrendszeredet az EBV eleve megpróbáltatásnak tette ki, majd jött az influenzavírus – és az EBV-nek csak ennyi kellett, hogy beinduljon. Az influenza után tehát most már a mononukleózis első kitörésével is meggyűlik a bajod. Ki-be kapcsoló kimerültséggel, ködös gondolkodással, fájdalommal vagy végtaggyengeséggel küzdhetsz akár heteken át még jóval az influenza után is. Mindeközben az az ismerősöd, aki ugyanazt az influenzát kapta el, már tíz nap múlva újra éli az életét, mintha mi sem történt volna, és már el is felejtette az egészet.

A COVID, mely egy még erősebben aktiváló hatású tényező, hasonlóan működik: tünetek, melyekkel régen küzdött az ember, könnyedén visszatérhetnek, vagy olyan, már meglévő vírusok (például EBV) újabb tünetei jelentkezhetnek, amelyekről senki nem tudta, hogy a szervezetben bujkálnak, és csak arra várnak, hogy a felszínre kerülhessen.

 

A COVID lényegében felgyorsítja az emberek jövőbeli tüneteit és betegségét.

 

 

Ez hatalmas zűrzavar forrása. Sokan azt hiszik, hogy ez mind a COVID miatt van; azt hiszik, hogy maga a COVID az oka annak, hogy az újonnan felfedezett krónikus tünetek miatt szenvednek. Ha valakinél légzési problémák alakulnak ki, amelyek aztán krónikussá válnak, mert a COVID károsította a tüdejét, akkor igen, ez a COVID következménye. Az is előfordulhat, hogy az ember lassan épül fel a COVID-ból, ha a vírus nagyon hosszan nagyon magas lázat okozott. (Erre hamarosan még visszatérünk.) Ezek a forgatókönyvek azonban csak néhány esetre illeszthetők rá. Az igazság az, hogy az emberek által a COVID után tapasztalt maradandó problémák nagy többsége nem COVID-probléma.

Olyan korábban is létező vagy láthatatlan problémák ezek, amelyeket úgy kellett előhívni – krónikus tünetek és állapotok, amelyek már alakultak az ember szervezetében az ott zajló vírusos aktivitás miatt. A COVID volt az EBV vagy más olyan vírusok aktiváló tényezője, amelyek addig is a szervezetben voltak, csak nem mutatták ki. A jövőbeli tüneteket és betegséget korábbra hozták az ember életében ahelyett, hogy azok még legalább 20 éven át fejlődhettek volna benne.

És most hasonlítsuk ezt össze azzal, hogy milyen lehet felgyógyulni egy COVID által okozott lázból. A tartós magas láz kiszáradáshoz és súlyos elektrolithiányhoz vezethet, ami miatt az ember poszt-COVID agyi kimerültséget tapasztalhat akár 3-6 hónapon át, mielőtt visszatérhetne a normális kerékvágásba. Vagy a láz hatalmas stresszt jelenthet a hőre igen érzékeny mellékvese számára, és annyira elgyengíti azt, hogy bő 1-3 hónapig is eltarthat, mire helyrejön. A magas láz ezen hatásai nem vezetnek sok különböző tünethez. Lehet, hogy valaki csak annyit tapasztal, hogy könnyebben elfárad, vagy gyengébbnek érzi magát, és kevesebb az ereje, mint általában; ez idővel magától helyrejön majd. Ezek általában nem maradnak állandó poszt-COVID állapotok.

 

Ezzel szemben ha a COVID egy olyan már meglévő, mélyben lappangó vírust aktivál, mint például az EBV, a tünetek szélesebb spektrumot ölelhetnek fel, és tartósabbak lehetnek.

 

 

Vagy az ember megélheti mindkettőt egyszerre – lassú felépülést a tartós, COVID által kiváltott lázból, és ugyanakkor egy a COVID által beindított, mélyben húzódó vírusos állapot krónikus tüneteinek megjelenését vagy fellángolását.

Mind az influenza, mind a COVID képes másféleképpen is zavart okozni. Előfordulhat például, hogy valaki máris régóta krónikus tünetekkel – mondjuk kimerültséggel, ködös gondolkodással, fájdalmakkal, szomorúsággal – küzd, és esetleg közben több diagnózist is kapott. Majd ez az ember esetleg elkapja az influenzát vagy a COVID-ot, és rosszabbul lesz, de nem tudja, hogy miért. Még egy enyhébb lefolyású influenza is sokkal súlyosabbá teheti ezeket a tüneteket, mint amilyenek máris. Bár lehet, hogy ez csak ideiglenes – hogy a tünetek mondjuk csak 2-3 héten át rosszabbak attól függően, hogy min megy keresztül – ez elég ahhoz, hogy lelassítsák.

A COVID egy jelenleg aktív járvány. A COVID egy élő vírus. Nem egy elhalt RNS-szál vagy a vírusból származó információtöredékek. A COVID élő vírus. Az influenza is élő vírus. A herpesz család vírusai élő vírusok; idetartozik az EBV, az övsömör, a cytomegalovírus, a simplex, a HHV-6, a HHV-7 és a HHV egyéb ismert és ismeretlen változatai. Ezek a vírusok mind élnek – és ahhoz, hogy az élő vírusok életben is maradhassanak, táplálékra van szükségük. Ahogyan az EBV toxikus nehézfémeken, például higanyon és más táplálékokon él, az influenza és a COVID is ezt teszik.

 

Ha a tettek mezejére lépsz, és eltávolítod a toxikus nehézfémeket, például a higanyt a szervezetedből, máris megtettél egy másik megelőző lépést az olyan vírusok ellen, mint az influenza vagy a COVID.

 

Megelőzésképpen hasznos lehet bizonyos olyan élelmiszerek elhagyása, amelyek táplálékul szolgálhatnak az influenza vagy a COVID számára. Ezek közül az első számú étel a tojás. A laborokban tojást használtak a vírusok szaporítására és nevelésére. Ez csak egy a hasznos megelőző lépésekből, amelyeket alkalmazhatsz.

A cink fegyver a vírusok elleni küzdelemben. Ennek részben az az oka, hogy a világ cinkhiányos. Nincs ott az élelmiszereinkben; még a legjobb, organikusan termesztett élelmiszereinkből is hiányzik. A cink kiegyenlíti az immunrendszert. Azzal támogat, hogy nem hagyja, hogy az immunrendszered túlzottan vagy nem elég erővel reagáljon.

A C-vitamin szintén hasznos fegyver. Két dolgot tehet: (1) táplálja az immunrendszert, és (2) akadályozza a vírusokat. A C-vitamin irritációt okoz a vírus membránján. Nagyobb dózisai lyukakat és gödröket hoznak létre a vírus membránjában – azaz a külső védőburkán és pajzsán –, és ez segít legyengíteni és akadályozni a vírust.

A könyv következő fejezeteit olvasva még több eszközt találsz az immunrendszered erősítéséhez, a vírusokat tápláló bajkeverőktől való megszabaduláshoz és a szervezeted újjáépítéséhez.
Ez ma fontosabb, mint a történelem során eddig bármikor.

Forrás: Gyógyító Médium (bővített kiadás)

 

Ajánlott könyvek:

GYÓGYÍTÓ MÉDIUM (BŐVÍTETT KIADÁS)

A siker alapelvei könyv

HOGYAN ÉLJÜK TÚL
A JÁRVÁNYOKAT

.
SZUPERIMMUNITÁS