A szerzők több mint 250 gyógynövényt osztályoztak és ismertettek az Ájurvéda ősi rendszerét alapul véve. A részletes leírásokon kívül szemléletes ábrák, táblázatok, mutató és szómagyarázatok segítik eligazodni az olvasót mind a nyugati, mind a kínai herbalisztikában, az ájurvédikus orvoslásban, az alternatív gyógymódokban. A könyv nélkülözhetetlen segítőtárs a család egészségének megőrzésében és a betegségek könnyebb, természetesebb leküzdésében. A könyv célja, hogy az Ájurvédát ne a távolban, ne idegennek vagy ősinek mutassa be, hanem gyakorlatban alkalmazható herbalisztikai rendszerként.

Az Ájurvéda nyugati vonatkoztatásában a legtöbb hagyományos ájurvédikus gyógyszer gyakorlatilag nem használható. Tartalmazhatnak olyan különleges trópusi növényeket, amelyek itt semmiképpen sem hozzáférhetők, illetve olyan speciális ásványi anyagokat, amelyeket csak nehéz és hosszadalmas feldolgozás után lehet használni. Tekintettel erre, a könyv közvetítő eszközként jött létre ahhoz, hogy az Ájurvéda gyógyító tudományát alkalmazhatóvá tegye a hozzáférhető és csekély potenciális mellékhatással bíró anyagokkal.

Célunk volt emellett megőrizni az ájurvédikus gyógyító módszer integráltságát, ezért leírtuk a gyógynövények speciális hatásait az agyra, valamint a gyógyítás mélyebb lélektani és szellemi aspektusait.

A mű a lehető legkevesebb szanszkrit kifejezést használja, és azokhoz könnyen érthető fordításokat is mellékeltek. Hogy világosabb legyen e könyv gyógyítási koncepcióinak némelyike, többször hivatkoznak az Ezotéria Mindenkinek sorozat Ájurvéda című kötetére, amelyben a jelenlegi szerzőpáros egyik tagja, Dr. Vasant Lad részletesen bemutatja a tudományág alapjait.

GYOGYNOVENYEK_B1_800pxAz ájurvédikus orvostudomány bizonyosan egyike a legrégibb, következetes elméleti bázissal és gyakorlati klinikai alkalmazással bíró rendszereknek, amely már magába építette a gyógyítás nyolc ágát, a gyógynövényektől a sebészetig és a lélektanig.

Manapság sokan vonzódnak a keleti gyógyító módszerekhez és a herbalisztikához, mert ezek az egyszerre hatékony és gyengéd, mellékhatás veszélyét alig jelentő gyógymód ígéretét hordozzák. Jogosan sejtik, hogy a megbetegedés nem véletlenszerű jelenség, hanem határozott okai vannak, melyek helyes értelmezése segítségünkre lehet a kezelésben és a kiújulás elkerülésében. A gyógynövényeket e rendszerben „speciális ételként” alkalmazzuk a fölöslegek megszüntetése és a hiányok pótlása céljából.

A nyugati orvostudomány alapvető hibája, hogy elsősorban a kórt kezeli, nem a beteget. Ha a gyógyszereket óvatosan, minden egyes személy sajátosságainak megfelelően adagolnák, mint ahogyan keleti gyógyító módszerekben a gyógynövényeket, sok mellékhatás elkerülhető lenne.

Ahhoz, hogy teljesen tisztában lehessünk az Ájurvéda vagy a kínai orvostudomány előnyeivel, mely mindkettő „energetikai” gyógyító rendszer, minden élelmiszert és gyógynövényt osztályozni kell, és megismerni azok általánosabb energetikai hatását az alapvető anyagcsere-folyamatokra.

Dr. David Frawley és dr. Vasant Lad igazán nagymértékben és egyedülálló módon járultak hozzá az alternatív természetgyógyászathoz e fontos könyv megalkotásával. Beletelhet egy kis időbe, amíg a nem ájurvédikus beállítottságú emberek többsége belátja ennek az eredeti műnek az erényeit. Nem másról van szó, mint a vaktában vagdalkozó szemlélet és egy következetes, megalapozott, gyógynövényes gyógyító rendszer kialakítása közti különbségről.

 Keresd webáruházunkban kiadói kedvezménnyel