Bár a gyógyulás egy nagyon bonyolult és rendkívül egyéni folyamat, spontán módon, akár egyik pillanatról a másikra is megtörténhet. A betegségek érzelmi gyökereinek azonosításával felébreszthetjük a test öngyógyító képességeit. A Heal – A gyógyító benned él bebizonyítja, hogy a tudomány és a spiritualitás nem választhatók el egymástól, és arra sarkall mindenkit, hogy:

 Kezdjük el tudatosan használni a bennünk rejlő titokzatos gyógyító erőt!

 

Úgy tíz éve fordulhatott meg először a fejemben a gondolat, hogy készítek egy dokumentumfilmet a test hihetetlen gyógyító képességeiről, és az elménk egészségünkre és életünkre gyakorolt rendkívüli befolyásáról. A magot Bruce Lipton Tudat, a belső teremtő című könyve ültette el bennem. Emlékszem, az jutott az eszembe: Mégsem vagyunk a génjeink áldozata? Ezt mindenkinek tudnia kellene! Az Agape Nemzetközi Spirituális Központban aztán volt szerencsém meghallgatni dr. Michael B. Beckwith istentiszteleteit, melyekben a mag gazdag táptalajt talált, és tovább fejlődhetett, növekedhetett. Dr. Beckwith tanításai nemcsak gondolataink és meggyőződéseink erejét és tapasztalatainkra és fizikai egészségünkre gyakorolt hatásukat támasztják alá, szavai arra ösztönöztek, hogy kövessem a szívem, és valósítsam meg a dokumentumfilmről szövögetett álmaimat. Arra tanított, hogy ha maga felé húz egy vízió, az annak a jele, hogy eggyé váltál lelked céljával.

 

Észrevettem, milyen energikussá és szenvedélyessé válok, amikor az elméről és ezzel kapcsolatban az emberben rejlő gyógyulási lehetőségekről beszélgetek. Ez további olvasásra és tanulásra ösztönzött, és arra, hogy mindent megtudjak a témáról, amit csak lehet. Aztán úgy három évvel ezelőtt Anita Moorjani Meghaltam, hogy önmagamra találjak című könyve megadta az utolsó löketet a filmkészítés elkezdéséhez. Miután elolvastam figyelemre méltó történetét, ez az inspiráció áradatát zúdította rám, és azzal a belső bizonyossággal töltött el, hogy meg kell csinálnom. Ha Anita fizikai teste fel tudott gyógyulni egy ilyen borzalmas betegségből, akkor bárki képes rá! Másképp fogalmazva, elérkezett az isteni korszak. Végre azt éreztem, hogy készen állok megtenni a lépést az ismeretlenbe, és leforgatni egy dokumentumfilmet az összes témához értő kedvenc tanítómmal.

 

 

Később valóban beigazolódott, hogy dr. Beckwith prédikációi nem okoztak csalódást. Attól a pillanattól kezdve, hogy hallgattam a szívemben rejlő hangra és vízióra, az egész univerzum összeesküvést szőtt, hogy sikerüljön a tervem. Úgy jellemezhetném a film elkészítésének folyamatát, mint egy folyamatos flow állapotot. Nem volt híján kihívásokban és akadályokban, de éreztem a mögöttem lévő energiát. Ez az energia tette lehetővé, hogy belássam és elhiggyem, meg kell csinálnom ezt a filmet, és hogy én csak az üzenet hordozója vagyok.

Megjelenése után a film azonnal siker lett. A pozitív viszszajelzések beláttatták velem, milyen mélyen rezonál a téma az emberekkel. A siker arra bátorított, hogy erőt merítsek ebből a lendületből, és megalkossam a film könyv változatát, hogy még több embernek segítsek. Mindig is imádtam írni, mohón írok. Az életvezetési könyvektől kapott erő felgyorsította a Heal megírását, ez volt tehát a következő lépés. Egy könyv nemcsak azt segíti, hogy kézzel fogható és bárhová magunkkal vihető eszköz legyen a kezünkben, amivel könnyen felidézhetjük a szakértők filmben elhangzott nagy erejű kijelentéseit, de arra is lehetőséget nyújt, hogy jobban elmerüljünk a részletekben és a mélységekben, mint amikor egy filmet nézünk.

Sokan kérdezték tőlem, az inspirált-e a film elkészítésében, hogy egy halálos betegség miatt elveszítettem egy közeli hozzátartozómat, vagy hogy én magam szenvedek-e valamilyen súlyos betegségben. Mindkét kérdésre az a válaszom, hogy szerencsére nem. De volt néhány olyan egészségi problémám (kevésbé súlyosak), melyek már korán felkeltették bennem az érdeklődést az ősi és természetes gyógyító módszerek iránt.

Egy ilyen betegség gimnazista koromban ért. Miután hazamentem egy sátortáborból, egy hétre nagyon lebetegedtem influenzaszerű tünetekkel. Miután felépültem, a nyaki nyirokcsomóim hónapokig be voltak dagadva. Az orvos mononukleózisra és Epstein–Barr-vírusra gyanakodott, de a vizsgálat eredményei negatívak lettek. Antibiotikumot adott, hogy megszüntesse a hosszan elhúzódó fertőzést, de hiába. Amikor a golflabda méretű nyirokcsomók még tíz hónap múltán is ott éktelenkedtek a nyakamon (ami egy gimis lánynak egy rémálommal ért fel), az orvosom úgy döntött, hogy nyirokcsomó-biopsziát végeztet el rajtam. Elaltattak, és egy sebész egy két és fél centiméteres vágást ejtett a nyakam bal oldalán. A biopszia eredménye azonban azt mutatta, hogy a csomó ártalmatlan.

 

 

Néhány héttel később iskola után elmentem az anyámmal a kiropraktőréhez. Ő megtapogatta a csomóimat, és azt javasolta, hogy próbáljak meg egy héten át napi 3-6 ml almaecetet meginni. Az anyukám áfonyás ecetet vett, aminek kellemes volt az íze, ezért követtem az orvos utasításait. Nyolc nappal később a csomóim valóban lelohadtak normál, egészséges méretükre. Miután felkerestünk több orvost, egy sebészt, és három sikertelen antibiotikum-kúrát is végigcsináltam, a gyógyulásomat egy üveg reformboltban megvásárolt ecet hozta meg. Ez a tapasztalat arra tanított, hogy a hagyományos orvosok nem mindig tudják, mi a legjobb. Elkezdtem felébreszteni magamban egy egészen új bizalmat és vonzalmat az alternatív, természetes módszerek iránt.

Egyre nőtt bennem a kíváncsiság aziránt, hogy hogyan működik a test, és hogyan érnek el gyógyítók sikeres gyógyulásokat nem hagyományos kezelésekkel. Ez a kíváncsiság máig bennem maradt. Utazásom során több olyan területet is felfedeztem, amiben átfedések vannak a tudomány és a spiritualitás között. Mindig is különösnek találtam, hogy bár több ezer éve sikeresen alkalmaznak olyan ősi gyógyító módszereket, mint az akupunktúra, az energiagyógyászat, a gyógynövények és a meditáció, a hagyományos orvoslás széles körben még mindig nem fedezte fel őket. Ezt a rácsodálkozást és kíváncsiságot vittem magammal a gyógyítás és jó közérzet ősi és új módszereinek megvizsgálásának útjára.

 

 

Nem vagyok orvos. És nem vagyok tudós sem. Csak saját élettapasztalataim szakértője vagyok. Az elmúlt húsz évben megszámlálhatatlan gyógyítótól, alternatív terapeutától és orvostól kaptam útmutatást abban a reményben, hogy felfedem az egészség és a boldogság titkát. Tanulmányoztam a holisztikus táplálkozást a New York-i Institute for Integrative Nutritionnél, hogy jobban megértsem, mit is jelent valójában az egészséges táplálkozás. Tanulmányoztam a pszichológiát, a spiritualitást, a kvantumfizikát, az energiagyógyászatot, az ősi bölcsességeket és számos gyógyító módszert. És bár szilárdan meg vagyok győződve arról, hogy az étrend és az életmód alapvető fontosságú tényezők az egészség megtartása szempontjából, azt is be kellett látnom, hogy az elménknek és az általunk vallott gondolatoknak és meggyőződéseknek is közvetlen és erőteljes hatásuk van a biológiánkra.

Meg vagyok győződve arról, hogy sokkal több gyógyító erővel rendelkezünk, mint amennyit elhitettek velünk.

 

De nem kell hinned nekem. Higgy az elme és a test gyógyításában jártas vezető tudósoknak, orvosoknak és tanároknak, például Gregg Bradennek, Deepak Choprának, Bruce Liptonnak, Marianne Williamsonnak, Michael B. Beckwithnek, Kelly Turnernek és még sorolhatnám.

A Heal nemcsak ezeket a briliáns elméket kérdezte meg, hanem olyan emberek hihetetlen, de valós gyógyulásutazásaiba is beavat, akikkel az út során találkoztam. Ezeknek az inspiráló és érzelmekre ható túléléstörténeteknek köszönhetően a mélyére merülhetünk annak, mi segített, mi nem, és miért. Szilárdan hiszek abban, hogy mások sikertörténeteinek megismerése megerősíti és megszilárdítja bennünk a saját lehetőségeinkbe vetett hitet. A gyógyulás rendkívül összetett és mélyen személyes folyamat, és számtalan okból megtörténhet. Akár spontán módon is.

Ennek a könyvnek az a célja, hogy felkapcsolja a tudatosság kapcsolóját, rávilágítson arra, mi rejlik igazán a krónikus betegségek terjedésének hátterében, és milyen lehetőségeink vannak, amikor gyógyulásról beszélünk. A legújabb tudományos kutatások rávilágítanak, hogy nem mindig vagyunk megváltoztathatatlan génjeink áldozatai, és hogy az ijesztő jóslatokat sem kell mindig elhinnünk. Valójában sokkal jobban irányíthatjuk az egészségünket és az életünket, mint amit elhitettek velünk. Ez a könyv megnyitja előttünk az utat a csodálatos emberi test megértése és a bennünk rejlő átlagon felüli gyógyító potenciál előtt.

Tarts velem!

– Kelly Noonan Gores

 

Forrás: HEAL

 

Ajánlott könyvek:

 

HEAL –
A GYÓGYÍTÓ BENNED ÉL

AZ EMBERISÉG
EREJE

TISZTULJ
ÉS GYÓGYULJ