Túl szégyenlősek vagytok, hogy megünnepeljétek a sikereiteket, mert attól féltek, hogy az emberek nagyképűnek gondolnak benneteket? Nem vagytok egyedül ezzel. Sokan kínosan érzik magukat, ha ki kell állniuk mások elé. Vajon elfogadnak? Vagy kigúnyolnak? Öntelt hólyagnak fognak nézni? Ezek a kérdések mindenkit biztonsági játékossá tehetnek.

Úgy hisszük, hogy jobban elfogadnak minket, ha a dicsőség helyett a szenvedést választjuk. Mi több, egymás nyomorúságára licitálunk rá. „Ez semmi ahhoz képest, ami velem történt!” Ám minél inkább ragaszkodunk a rossz dolgokhoz, annál több negatív energiát hozunk létre. És minél inkább összehúzzuk magunkat, annál kisebb lesz a világunk is.

Ma arra szeretnélek biztatni benneteket, hogy törjetek ki ebből. Legyünk egészek. Ragyogók. Hatalmasak. Teljesek. Érettek. Tökéletesek. Egyediek. Erre van szüksége a világnak. Nem a félkész dolgokra.

Ünnepeljük meg a sikereinket!

Néhány hónappal ezelőtt az egyik barátnőmnek volt egy nagy dobása. Magánkiadásban megjelentetett egy remek könyvet, amelyet egyik napról a másikra elkapkodtak. Egykettőre felkerült az Amazon sikerlistájára, és a barátnőm egyetlen hét leforgása alatt a könyves szakma sűrűjében találta magát. Nem kis teljesítmény. És mindez azért, mert hajlandó volt dolgozni, és elővette a bátor (és bölcs) énjét. A könyv címe egyébként: Jump and Your Life Will Appear, a szerzője pedig: Nancy Levin. Amikor meghallottam az újságot, pezsgőt akartam bontani, és el akartam menni vele bulizni. De mivel Nancy a nyugati parton él, én pedig woodstocki csajszi vagyok, sajnos nem lehetett. Ezért a második legjobb megoldást választottuk: Skype-oltunk.

Íme, az üzenet, amelyet küldtem neki: Van öt perced, hogy ünnepeljünk?

És a válasza: HAHA! IGEN. KÖSZI!

Visongtunk örömünkben, nevettünk, még könnyeztünk is. De a lényeg: megálltunk egy pillanatra, és megünnepeltük a barátnőm nagyszerű sikerét. És tudjátok, mit? Ebben a percben én is pont olyan különlegesnek éreztem magam, mint ő. Ha őszintén tudunk örülni másvalaki sikerének, mi magunk is győztesek leszünk.

edesviz+_banner

A hívás után sokat gondolkodtam, hogyan töltődhetnék fel rendszeresen energiával. Amikor megadtam a barátnőmnek a lehetőséget, hogy jó alaposan megünnepelje magát, rájöttem, hogy magamnak viszont nem eléggé adok alkalmat erre. Hogy ne csak a számat jártassam, engedjétek meg, hogy ünnepeljek (főcímlapra ugyan nem kerülök vele, de sokat jelent nekem)… Néhány hete megtanultam használni a szecskavágót, hogy segíthessek a férjemnek rendbe tenni a földünket. Nagy dolog ez nekem, főleg mivel nagyon élénk a képzeletem. Semmi másra nem tudtam közben gondolni, csak a Fargo című film egyik jelentére. Ha láttátok a filmet, tudjátok, miről beszélek. Nem túl szép jelenet. Szerencsére a végtagjaim épek maradtak, és a nap végén nagyon menőnek, rátermettnek, szexi bestiának éreztem magam. Büszke voltam rá, hogy megizzadtam és piszkos lettem, ráadásul remek edzés volt.

Ezt ünneplem. Akartok ti is ünnepelni? Íme, öt módszer!

Öt tipp, hogy egészséges ünnepléssel erősíthesd az önbizalmadat:

1.Ha azt tanultad, hogy szemet hunyj a sikereid fölött, ne játszd tovább a balekot!

Járd el a külön bejáratú győzelmi táncodat! Az ünneplés csak annak a módja, hogy megmutasd, büszke vagy a jól végzett munkádra. Ha eléred a kitűzött célodat (lehet valami nagy dolog, például egy saját vállalkozás elindítása, vagy valami apróság, mondjuk, egy ruha megvarrása), az óriási dolog, és érdemes arra, hogy megoszd másokkal

shutterstock_318255056

2. Olyan emberekkel vedd körül magad, akik felemelnek, és ne olyanokkal, akik lehúznak, és arra kényszerítenek, hogy az önsajnálatban fetrengj.

Nem nehéz leragadni olyan dolgoknál, amelyek nem működnek. De ne feledd: a legmélyebb vágyainkat úgy hozhatjuk a felszínre, ha hálásak vagyunk azért, amink van, be merjük vallani, mit akarunk, és képesek vagyunk megnyílni a lehetőségek előtt, még azok előtt is, amelyeket pillanatnyilag nem látunk. Amikor legközelebb a barátaid, munkatársaid vagy a csoportod találkozót szervez, hogy nyavalyoghassanak, a füled botját se mozgasd. Van jobb dolgod is. Hagyd meg a drámázást a valóságshow-szereplőknek, és keress egy jobb programot!

3. Csináld elegánsan, és adj teret másoknak is!

Tuti, hogy egyesek ettől teljesen begőzölnek. Te ne legyél ilyen. Ez nem egyszemélyes show, nem te vagy a világ közepe. Hagyd, hogy mások is ragyoghassanak, úgy, mint te. Engedd át a többieknek is a mikrofont, add át a stafétát. Légy jelen, adj helyet másoknak, és az isten szerelmére, ne nézegesd folyton a mobilodat!

4. Ne hasonlítgasd magad másokhoz!

Nehéz komolyan venni az ünneplésedet, ha folyton másokhoz méred magad. Nekik is megvan a maguk dolga, neked is megvan a tiéd. Mindenféle hóbortnak van hely a világban. Ahelyett, hogy irigykednél, vagy alacsonyabb rendűnek éreznéd magad, hagyd, hogy mások sikere arra emlékeztessen, hogy minden lehetséges. Ha nyomorultul érzed magad, találd ki, mitől. Felszakadt egy régi seb, amelyet be kell gyógyítani? Kicsinyes vágyak törtek rád? Talán irigy vagy másokra, de rájöttél, hogy nem tetted elég magasra a lécet? Szuper! Bővítsd ki az álmaidat!

5. A hasonszőrűek vonzzák egymást – Nézd a dolgok jó oldalát!

A barátnőm, Regena Thomhauser (aki zseniálisan mutatja meg a nőknek, hogyan ünnepeljenek egészségesen) a Mama Gena’s School of Womanly Arts című könyvében azt írja: „A sikereid, főleg az kellemes eredmények megünneplése napvilágra hozza a vágyaidat, és felszítja más nők vágyait is. Ha a jó dolgokról beszélsz, még több jó kerül az utadba.” U. i.: Azt is írja, hogy a nők közel sem ünnepelnek eleget.

kris_tweet

Rajtad a sor: A lenti hozzászólásokban ünnepelheted magad. Meséld el az egyik legutóbbi sikeredet, legyen az kicsi vagy nagy dolog, nem számít. Hajrá! Alig várom, hogy olvashassam!

Béke és tapsvihar:
Kris Carr

www.kriscarr.com