Követeld  vissza a testedet a Hormonintelligencia úttörő, nőknek szóló, bölcs útmutatásának segítségével. Indulj útnak dr. Aviva Romm-al a hormonintelligenciád fejlesztése és a hormonális zavarok okozta enyhébb vagy makacsabb problémáid orvoslása felé!

Jóllehet a hormonális ingadozás a nők életének természetes velejárója, nagyon sok nő szenved a ciklussal járó gyötrelmes tünetektől, vív napi küzdelmet a PCOS és az endometriózis ellen, szembesül termékenységi problémákkal, tapasztal fájdalmakat, alvászavarokat és egyéb kellemetlen tüneteket – melyek egytől egyig hormonális eredetűek.

A Hormonintelligencia eredményes, fenntartható módszert ad a kezedbe, mellyel a teljes hátralévő életedre biztosíthatod hormonháztartásod egyensúlyát és nőgyógyászati panaszmentességedet. A benne található holisztikus étrendi és életmódbeli változtatások a segítségedre lesznek, hogy végre visszaszerezhesd az irányítást a tested, a hormonjaid és önmagad felett.

 

 

Dr. Aviva Romm a Yale-en képzett, okleveles bába és nőgyógyász szakorvos, szakterülete az integratív női egészségügy. A Prevention Magazine szerint ő a „természetgyógyászat arca a 21. században”, a Mind Body Green pedig a wellness 100 legfontosabb női közé sorolta, akikre érdemes komolyan odafigyelni.

Üdvözöllek a női panaszok orvoslásának vadonatúj világában, ahol a gyógyulás valóban lehetséges! Én dr. Aviva Romm vagyok, és azért írtam ezt a könyvet, hogy gyökeres változást hozzak az életedbe. Olyan gyakorlatias, könnyen követhető és pénztárcakímélő irányelveket szeretnék megosztani veled, amelyekben bátran megbízhatsz, hiszen klinikailag igazoltak, alkalmazásukkal helyreállíthatod hormonális egyensúlyodat, megszabadulhatsz nőgyógyászati problémáidtól, és egészséges lehetsz, mint a makk.– dr. Aviva Romm

 

Fedezd fel női bölcsességedet!

A hormonintelligencia a nők ősi hagyományaival, az asszonyi bölcsességgel is összekapcsol minket, hogy megszabadulhassunk végre modern életünk mindennapjainak lármás sürgés-forgásától, a testünk miatti szégyenkezéstől, az öngyógyítással (és a lényünk szerető elfogadásával) kapcsolatos tabuktól, és visszatérjünk gyógyító gyökereinkhez, a női misztériumok és a gyógynövények birodalmába, amelyektől sosem szakadtunk el végleg és teljesen, még akkor sem, ha megfeledkeztünk róluk. A bölcsesség és az erő máris benned rejlik, s én most arra ösztökéllek, hogy fedezd fel végre tested belső vezérlőrendszerét, ismerkedj meg „a bölcs vajákossal”, ahogyan én szoktam emlegetni. Bármilyen néven nevezed is önmagadban, nem más ő, mint a hormonintelligenciád, a személyes ökoszisztémád védelmezője. Meggyőződésem szerint mindnyájunkban ott él ez az ősi női bölcsesség, s csak arra vár, hogy meghalljuk végre a hívását, és újraszőjük vele kapcsolatunkat, ha az idők során meggyengült volna. Miközben együtt végigmegyünk a programon, azt is bemutatom neked, hogyan meríthetsz a bölcsesség e forrásából, hogy egyszer s mindenkorra helyreállítsd hormonháztartásod egyensúlyát, és milyen hatalmas gyógyító erőre lelhetsz a természet ritmusaiban.

 

 

Hogyan működik a hormonintelligencia-terv?

Noha a hormonháztartás egyensúlyzavarai minden nőnél másként jelentkeznek, beazonosíthatjuk a háttértényezők vagy alapvető okok egységes és jól körülhatárolható halmazát, amelyek megjósolhatóan nem csupán a hormonális működéseinkre hatnak negatívan, hanem a szervezetünk többi, kölcsönös összefüggésben álló rendszerére is, például az immunrendszerre és az idegrendszerre, melyek a hormonális jelzéseket továbbítják. Márpedig a jelátvitel megzavarása előbb-utóbb további hormonális tüneteket eredményez. Néha csak „normális” kellemetlenségeket, melyek fölött könnyen napirendre térünk, amilyen a menstruációs görcs vagy a menzeszt megelőző fejfájás, máskor azonban szembetűnő, ijesztő és aggasztó szimptómákat, amelyek okvetlenül figyelmet követelnek, mint a krónikus medencetáji fájdalmak, a rendszertelen ciklus, a termékenységi zavarok, a PCOS, az endometriózis, valamint az erős havivérzés. A könyvben pontosan fel fogom tárni, miben gyökereznek ezek a problémák, felvázolom a kialakulásuk tudományos hátterét, majd rendelkezésedre bocsátok egy tervezetet a hormonális tűzriadót kiváltó lángok elfojtására.

A Hormonintelligencia második részében a hathetes tervet taglalom majd a hormonháztartásod egyensúlyának helyreállítására, a bélrendszered egészségének megerősítésére, a szervezetedben lejátszódó gyulladásos folyamatok elfojtására, tested, elméd és lelked táplálására, s alapvetően mindazon tünetek és zavarok megszüntetésére.

 

Mindezeken túlmenően azt akarom, hogy megalapozd hormonális egészségedet,
és egy életre megszabadulj a nőgyógyászati problémáktól – márpedig ez nem csekélység.

 

El fogod sajátítani mindazokat a módszereket, amelyek segítenek az ökoszisztémáid egészségének és egyensúlyának helyreállításában, minél ritkábban kelljen felkeresned a nőgyógyászodat. Amennyiben mindezt kevesled, és kezdettől egy haladó tervezetet óhajtasz megvalósítani – akár azért, hogy fejest ugorhass a komplexebb tünetegyüttesek kezelésébe, akár azért, hogy személyre szabd a kezelési tervedet –, lapozd fel a könyv Harmadik részében a hormonintelligencia haladó protokolljait, hogy azonosítsd a tüneteidet, felállítsd a diagnózisodat, és tetszésed szerint kiegészítsd az alapvető tervet, melyet az elkövetkező hat hétben követni fogsz.

 

 

A Hormonintelligencia 6 hetes terve:

A Horminintelligencia-terv ismertetésével foglalkozó hat fejezetben, melyeket ajánlatos heti bontásban feldolgoznod, megismertetem veled a hat alapvető lépést, amelyek megtételével helyreállíthatod megrendült egészségedet.

 1. Egészségtudatos étrend: Gondoskodnod kell arról, hogy a táplálkozásod helyreállítsa a hormonháztartásod egyensúlyát. Hamarosan azt is megérted majd, miért.
 2. A stressz kezelése: Megtanítalak néhány egyszerű, de annál hatékonyabb módszerre, amelyekkel kordában tarthatod a stressz elkerülhetetlen negatív hatásait.
 3. Tested belső órája: Feltérképezzük és kiismerjük cirkadián ritmusodat, hogy helyreállíthasd élettani működéseid természetes harmóniáját.
 4. A bélrendszer egészsége: Megvizsgáljuk, mi a helyzet az emésztőrendszered háza táján. Az emberek zöme néha emésztési zavaroktól szenved, a hormonális problémákkal küzdő nőknél azonban ezek a tünetek mindennaposak. Feltárom ennek az okát, és ismertetem, mit kell tenned, hogy az emésztésed zavartalanul működjön.
 5. Méregtelenítés: Sajnálatos módon a környezeti ártalmak tengerében úszunk, de azért sok mindent tehetsz a szervezeted toxikus terhelésének csökkentése és a tested méregtelenítő rendszerének hatékony működése érdekében.
 6. Petefészked megfiatalítása: Elmagyarázom, hogyan pörgetheted fel a szervezeted sejtmegújító rendszerének működését, és fordíthatod vissza az öregedést legalább egy területen.

A fejezetek elején megtalálod a heti teendőidet az adott téma vonatkozásában. Bár a kezelési tervet a maga teljességében kell végrehajtanod, könnyen úgy találhatod, hogy egyik vagy másik alapvető ok a te esetedben nagyobb szerepet játszik, s emiatt a megszüntetésére is nagyobb hangsúlyt helyezel. A könyvben elszórtan további hasznos útmutatásokat találsz bizonyos konkrét tünetekkel kapcsolatosan, mint a puffadás és egyéb emésztőszervi problémák, a petefészekciszta, a hormonzavar okozta hajhullás vagy az alvászavar.

 

 

Hormonintelligencia haladó protokoll:

A hormonintelligencia haladó protokolljainak szentelt harmadik részben célzott és konkrét eszközöket adok a kezedbe a hét legsúlyosabb nőgyógyászati probléma – a menstruációs zavarok (köztük a PMS), a policisztás petefészek szindróma, az endometriózis, a termékenységi zavarok, a méhfibrómák illetve, a szexuális problémák és a hüvely betegségei – visszaszorítására és orvoslására. Megtárgyaljuk, miként enyhíthetjük természetes módon a tüneteket és a menopauza hatásait, valamint az elsődleges petefészek-elégtelenséget.

A természetes haladó protokollokban jól áttekinthető formában közlöm azokat a célzott járulékos terápiákat, amelyekkel felgyorsíthatod a gyógyulási folyamatot, illetve kiegészítheted a Második részben ismertetett hormonintelligencia-terv alapvető életmódbeli változtatásait.

Ebben a részben mindent megtudhatsz a legáltalánosabb és kínzóbb állapotok kezeléséről, így személyre szabhatod a hormonintelligencia protokollodat. A haladó protokollban érintett témák:

 • menstruáció és PMS
 • PCOS (policisztás petefészek szindróma)
 • endometriózis
 • termékenység
 • méhfibrómák
 • szexuális és hüvelyi egészség
 • perimenopauza

 

 

A hormondiéta konyhája:

Mindössze a hormonintelligencia-diétára van szükséged ahhoz, hogy hormonális egyensúlyod valamennyi, táplálkozással összefüggő zavarát felszámold. De vajon miért fejt ki egy étrend ilyen jótékony hatást oly sok páciensnél, akik különböző egészségügyi problémákkal küzdenek? A válasz egyszerű: ez a diéta a világ legtöbbet kutatott és legegészségesebbnek ítélt étrendjén, a mediterrán táplálkozáson alapul, speciális módosításokkal a nők hormonális egészségének optimalizálása érdekében. Tartalmazza mindazokat a tápanyagokat, növényi vegyületeket és összetevőket, amelyekkel a fő hormonális tengelyeket alkotó belső elválasztású mirigyeidet és szerveidet, az agyadat, a petefészkedet, a méhedet, a mellékvesédet, a pajzsmirigyedet táplálhatod. Jótékony hatást gyakorol a bélrendszeredre, a méregtelenítő rendszeredre, a lelkiállapotodra és a hangulatodra, sőt az alvásminőségedre is. Ezzel az étrenddel ugyanis támogatod azokat a belső ökoszisztémákat, amelyek a hormonháztartásod egyensúlyát szabályozzák. Megtalálhatók benne mindazok a tápanyagok, amelyek hasznosságát illetően valamennyi táplálkozástudós egyetért, bármelyik étrend híve. Ráadásul ez a diéta kizár minden olyan táplálékot, amely károsan hat a hormonműködésre.

A hormonintelligencia-diéta felturbózza az anyagcserédet, kioltja a gyulladás lángjait a szervezetedben, táplálja a sejtjeidet, a mirigyeidet és a szöveteidet, hogy optimálisan támogathassák hormonális egyensúlyodat. Ez az étrend egyben az étkezéshez való hozzáállásodat is átalakítja: nem kell többé bizonytalankodnod, hogy mit egyél, és bűntudatot sem kell érezned egy-egy lakmározás után. Az egészséges étkezés gyönyörűség is lehet, és végre azt érezheted, hogy minden falat elfogyasztásával a hormonális egészséged optimalizálásán dolgozol.

 E könyvvel az egyik fő célom az volt, hogy megváltoztassam az étkezéshez való viszonyodat, és a továbbiakban úgy tekinthess a táplálkozásra, mint a gyógyulásod eszközére, amellyel javíthatod a közérzetedet bármely napon, a ciklusod bármelyik szakaszában, életed akármelyik időszakában. Persze tisztában vagyok vele, hogy az elfoglalt nők számára az egészséges táplálkozás komoly feladatnak, sőt akadálynak tűnhet – különösen, ha főzőcskézésről van szó. Mégis érdemes megpróbálnod, mert a valódi természetes étel tápláló és ínycsiklandozó, ráadásul sokféleképpen variálható, és viszonylag gyorsan elkészíthető. És ami a legfontosabb, miután megetted, jóllakottnak, elégedettnek, könnyűnek és energikusak érzed magad.

Ebben a részben ismertetem mindazokat a recepteket, amelyekre a hatheti menüd összeállításához szükséged lesz, és variációs javaslatot adok számos ételre, melyeket kombinálhatsz is egymással, és a következő esztendőkre temérdek menütervet dolgozhatsz ki magadnak.

Forrás: Horminintelligencia

 

Ajánlott könyvek:

HORMON-INTELLIGENCIA

A siker alapelvei könyv

EGÉSZSÉGES PAJZSMIRIGY

.
.MENOPAUZA

ÁJURVÉDIKUS RECEPTEK NŐKNEK