A Ragyogj! című szakácskönyv szerzője, Angela Liddon megosztja a szépséghez vezető táplálkozás titkát, azaz hogy hogyan tehetünk a ragyogó bőrért egészséges ételekkel.

„Minél inkább hasonlít a tányérom a szivárványra, annál jobban érzem magam” – mondja Angela Liddon. Első, a The New York Times bestsellerlistáján szereplő könyve már kapható Magyarországon. Élvezi hat hónapos kislánya, Adriana társaságát a receptek tesztelése, megírása és fényképezése során, egyszóval a kanadai vegán blogger jól érzi magát. „Őrült egy időszak, de semmiért oda nem adnám.

Ragyogj! című blogját 2008-ban kezdte írni, miután felépült evészavarából. Fokozatosan hagyta abba az alacsony kalóriatartalmú, feldolgozott diétás ételek fogyasztását, amit rövidesen energiaszintje és bőre is meghálált.

„Minden egyes reggel munka előtt leveles zöldeket és más zöldségeket kezdtem adni a turmixaimhoz, és a bőröm nemsokára visszanyerte ragyogását” – mondja. A „zöld szörnyei” – ahogyan kezdetben hívta őket, miután sikerült pár ízre és színre is rémisztő löttyöt alkotnia – hatalmas sikert arattak blogján. „Az olvasóim a világ minden tájáról küldtek képet a saját zöldszörny-smoothie-jukról.”

ragyogj_B1_218pxAhogy egyre jobb lett az egészsége, úgy vették át a vibráló zöldségek és gyümölcsök, teljes kiőrlésű magvak, babfélék, hüvelyesek, magvak és diófélék a feldogozott ételek helyét a tányérján. Liddon blogja után elnevezett könyve tele van ilyen hozzávalókkal. Nem meglepetés, hogy az olyan szuperételek, mint a fodros kel (gazdag C-vitaminban és vasban, nagyszerű emésztésserkentő) és a kendermag (magas a rosttartalma, és segít egyensúlyban tartani a hormonháztartást) nagy szerepet kapnak, de Liddon rengeteg zöldségétel- és salátatippet ad a dolgos hétköznapokra.

Minden egyes receptje külön hatással van a bőrre. A cékla és paradicsom rengeteg antioxidánst tartalmaz, a paradicsomban található karotinoidok pedig gyulladáscsökkentők. A Mojito koktél inspirálta zöld szörny smoothie-ban (olyan, mint egy buli a pohárban) kókuszvíz van, amely citokineket és laurinsavat tartalmaz – két olyan összetevőt, amely részt vesz a sejtnövekedésben, és jelentős öregedésgátló tulajdonsággal is rendelkezik, mondja Liddon –, hogy a bőrbarát avokádót már ne is említsük.

Az a filozófiám, hogy olyan ételeket eszem, amelyek belülről tesznek ragyogóvá, és feltöltik az energiaraktáraimat a sűrű napjaimon.” És még ha nem is az egészség a fő cél, a receptek egyszerűen csodálatosan ízletesek.

Olvass bele a könyvbe

 

 

Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel

(Forrás: http://www.telegraph.co.uk/)