A természetes ételekkel és szupertáplálékokkal dolgozó séf, Julie Morris Superfood a konyhában és Superfood smoothie című könyvei után most megmutatja, hogy még azok az ételek is lehetnek egészségesek, amiket csak úgy futtában, két étkezés között, a délután ránk törő nassolás rohamban kapunk be. Nem kell, hogy ellenállj a kísértésnek, mert még ezekkel az étkezésekkel is olyan tápanyagokat – vitaminokat és ásványi anyagokat – vihetsz be a szervezetedbe, melyek energiával töltenek fel, jó hatással vannak az egészségedre, és ráadásul még finomak is.

 

superfood_gyorsetelek_B1_218px

Keresd a könyvet webáruházunkban

Superfood gyorsételek című könyvében Julie Morris megtanít, hogyan készíts ellenállhatatlan és szupertáplálékokban gazdag finomságokat az olyan hagyományosan nem igazán egészségesnek gondolt ételekből, mint a kekszek és ropogtatnivalók, az édességek és a sütemények, vagy akár a pudingok, parfék és jégkrémek.  Az egészséges étkezésnek tehát nem kell arra korlátozódnia, hogy délben eszünk egy salátát, délután valami „egészséges” nassot, este meg néhány szál zöldséget. A könyvben Julie arra buzdít mindenki, hogy ne csupán azt gondoljuk újra, mit eszünk, hanem azt is, hogy hogyan készítjük el az ételt. Ez a fajta változtatás pedig jórészt a szupertáplálékok használatát jelenti. A kötetben található száz recept mindegyike tartalmaz valamilyen jótékony hatású összetevőt is, és a receptek fölött megjelenített ikonok segítségével könnyedén kikereshetjük, ha például immunrendszer-erősítő, alacsony kalóriatartalmú, esetleg fehérjedús táplálékra vágyunk. Természetesen vannak a könyvben hagyományos gyorsételek is, amelyek modern változata tömve van tápanyaggal, miközben különböző zamatokat házasítva új ízvilágot hoznak létre.

Mit súgnak a sóvárgásaink?

A könyv azon az elméleten alapul, hogy ahelyett hogy rosszul éreznénk magunkat amiatt, hogy őrült vágy tör ránk egy kis édességre vagy éppen sós nassolnivalóra, figyeljük inkább meg, mit akar üzenni nekünk a testünk, mi az, amire valójában vágyik? A titok kulcsa pedig természetesen az, hogy tudni kell, hogyan értelmezzük testünk jelzéseit. Ha megismerjük sóvárgásaink forrását, egészségtelen döntések helyett okos választásokkal felelhetünk rájuk, amelyek minden szinten valódi elégedettséget hoznak.

Keresd a könyvet webáruházunkban

Olvass bele