Annak idején még egyikünk sem tudta, hogy életvezetésre van szükségünk. Valaha a pszichoanalízisen részt vevő embereket megbélyegezték, mintha neurotikusak vagy valamiképp sérültek lennének (nem mintha azt gondolnám, hogy ez egyáltalán igaz – mondja ezt az, aki rendszeresen látogat egy transzperszonális pszichológust!). Aztán jött Oprah, aki mindenkinek elmondta, hogy életvezetési tanácsadó segít neki, és voilà – az egész életvezetési ipar felvirágozott, most emberek millióinak vannak tanácsadói, és százezrek gyakorolják ezt a tevékenységet.

De mi van a teljes egészséggel? Betegnek kell lenned ahhoz, hogy teljesegészség-tanácsadásban részesülj? Nem! Nagyon hasznos lehet, ha csupán csak nem érzed magad száz százalékon. Vagy ha tökéletesen érzed magad, ez jó megelőző gyógymód lehet. Így növelheted az esélyeidet arra, hogy százszázalékosan élj egy magas minőségű életet.

Ez azt jelentené, hogy kiegyensúlyozni a teljes egészség kőhalmot és gyakorolni az öngyógyítás hat lépését garancia a gyógyulásra? Nem. Sajnos az élet sohasem ilyen egyszerű. De azt garantálhatom, hogy ha teljes szívedet és lelkedet beleteszed a folyamatba – ez egy kaland –, akkor egészségesebb leszel, még ha nem is gyógyult.

A teljes egészség útjához való csatlakozás elkötelezettséget kíván, de nem muszáj tudnod, merre visznek majd az egyes lépések. Ahogy Martin Luther King mondta: „A hit azt jelenti, hogy rálépsz az első lépcsőfokra, anélkül hogy látnád az egész lépcsősort.” Korábban hétféle gyógyszert szedtem az orvosom által krónikusnak bélyegzett egészségügyi problémák egész garmadájára, és most a gyógyszereim egyikének a dózisát a felére csökkentettem.

Kész vagy gyakorolni a teljes egészség programját? Megteszed az első lépést?

OLVASD EL A CIKK ELSŐ RÉSZÉT

ISMERD MEG DR. LISSA RANKIN KÖNYVEIT

lissarankin.com