A kristályok gyógyító ereje c. könyvemben  olyan gyógyító módszereket osztok meg veled, amelyek a tapasztalataim szerint beválnak bizonyos gondok vagy állapotok esetén. Minden felsorolt probléma megoldására adok néhány javaslatot, valamint egy-egy mantrát is, amit ismételgethetsz, mielőtt a kristályodat bevetnéd, hogy befogadó és összeszedett legyél. Többször is meg fogom ismételni, hogy mindig azt a kristályt válaszd, amelynek a rezgései a legerősebben vonzanak. 

A gyógyuláshoz idő kell. A változáshoz nyitottnak kell lenned arra, hogy befogadd az életedbe. Amennyire csak lehet, tedd félre a kétségeidet és a félelmeidet, és válts pozitív és befogadó gondolkodásmódra, hogy a gyógyulás útjára léphess. Változás csak akkor következik be, ha engeded. Amennyiben gondjaid vannak az elfogadással (tapasztalataim szerint az emberek jobb szeretnek adni), akkor minden ülést azzal kezdj, hogy kimondod a következő megerősítések egyikét: 

 

„Nyitott vagyok az elfogadásravagy „Hálás vagyok azért, amit kapni készülök”. 

 

 

BELSŐ BÉKE 

Mind a személyes béke, mind a kapcsolatok békessége, a társadalmon belüli béke és a világbéke egyaránt a belső békével kezdődik. Ha a külvilágban tomboló viharok ellenére is nyugodt maradsz, példát mutathatsz másoknak, és akik a te példádnak köszönhetően lelnek békére, maguk is továbbterjesztik. Amikor a világ a legsötétebb arcát mutatja, akkor is rá lehet lelni a belső béke állapotára. Így a legnehezebb időket is át lehet vészelni. 

 

MANTRA 

Békés maradok, függetlenül attól, hogy mi történik körülöttem. 

1. RECEPT: LARIMÁR 

Álomszerű kékségével a larimár a béke csodálatos köve. Jelenleg ez a kedvencem (bár a kedvenceim meglehetősen gyakran változnak). 

Használd úgy, hogy csak nézed.
Tedd 3-4 centiméternyire a szemedtől, és bámuld, amíg mantrázol. 

 

2. RECEPT: KÉK KALCIT 

A kék kalcit a másik békekő. Még a legstresszesebb időkben is el tudja hozni számodra a békét. 

Tarts magadnál egy kis darab kék kalcitot, és vedd a nem domináns kezedbe, ha békére van szükséged.
Képzeld magad elé, ahogy a kristály kék energiája behatol a kezeden át, és átjárja az egész testedet. 

 

3. RECEPT: BÉKEALAKZAT 

Változtass azon, amin tudsz, engedd el azt, amin nem tudsz, és légy képes különbséget tenni a kettő között. Ez az alakzat még a legnehezebb körülmények között is segít elérned a békét, legyőzni az irányítási kényszert, és meglelni a belső bölcsességet. 

ALAKZAT: Kör (egység/egységesség).
FÓKUSZKŐ: Türkiz (belső béke).
SZÁNDÉKKÖVEK: Akvamarin (elengedés).
PEREMKÖVEK: Ametiszt (bölcsesség). 

 

 

JÓLÉT/BOLDOGULÁS 

Sok embernek nehézséget okoz, hogy jólétben éljen, mert az ellenkezőjébe, vagyis a jólét hiányába vetett hit nagyon eluralkodott a társadalmunkban. A jólét megalapozásának titka az, hogy elhidd, mindenből van elég, és ahhoz, hogy sikeres legyél, nem kell semmit sem elvenned másoktól. Bár a legtöbb ember számára a jólét a pénzt jelenti, valójában az a lényege, hogy bőségesen el vagy látva számodra értékes dolgokkal, egyebek közt szeretettel, könyörülettel, örömmel, barátsággal, egésséggel és pénzzel. 

 

MANTRA 

Hálát adok azért, hogy sikeres vagyok. 

1. RECEPT: CITRIN 

A citrin a jóléthez kapcsolódó legismertebb kő. Szeretem a citrint a feng shuival kombinálni, amely elősegíti az energiaáramlást. A lakásod minden helyiségében van egy sarok, amely a jólétet szimbolizálja, sőt az egész otthonodnak is van egy ilyen sarka. Hogy megállapítsd, melyik az a sarok, arccal befelé nézve állj a szoba ajtajába vagy a bejárati ajtóba. Minden helyiség és a teljes ház bal hátsó sarka a jólétsarok. A szobák és a ház délnyugati sarka szintén a gazdagságot erősíti. Ahhoz, hogy rátalálj az otthonod jólétsarkaira, használd a következő módszerek valamelyikét. 

Mielőtt elhelyeznéd a citrint, töltsd fel energiával. Ehhez tartsd a domináns kezedben, miközben a mantrát ismételgeted.
Helyezd a citrinkristályokat a szobák és a ház jólétsarkaiba. 

 

2. RECEPT: AVENTURIN 

A zöld aventurin szintén vonzza a jólétet.
Fogj egy zöld aventurint a nem domináns kezedbe, majd vizualizáld, hogy mágnesként magadhoz vonzod a jólétet. Ismételgesd a mantrát 5-10 percen át. 

 

3. RECEPT: JÓLÉTALAKZAT 

Alkoss jólétalakzatot! Tedd az otthonod jólétsarkába.

ALAKZAT: Vesica piscis (teremtés).
FÓKUSZKŐ: Citrin (jólét).
SZÁNDÉKKÖVEK: Türkiz (szerencse és jólét).
PEREMKÖVEK: Tiszta kvarc (erősít). 

 

 

STRESSZ 

A modern élet tele van stresszel. Nemcsak a napi életünk stresszfaktorai, a munka, a családi kötelezettségek és a magánügyeink gyötörnek minket, de a nagyvilágban zajló eseményeket és gondokat is a saját bőrünkön érezzük, és sokszor bizony nem a mi kezünkben van az irányítás. Ugyanakkor az egészség és az egyensúly szempontjából fontos, hogy kezelni tudjuk a stresszt. 

 

MANTRA 

Elengedem. 

1. RECEPT: SÁRGA TIGRISSZEM 

A stressz hatással van a mellékvesére, amely a napfonatcsakrához kapcsolódik. A sárga tigrisszem elnyeli a stressz által termelt felesleges energiát, és helyreállítja az egyensúlyt. 

Feküdj hanyatt, és helyezz egy sárga tigrisszemet a napfonatcsakrádra.
Lélegezz mélyeket, és annyiszor ismételd el a mantrát, ahányszor csak szükségét érzed. A cél az, hogy megnyugodj. 

 

2. RECEPT: FÜSTKVARC 

A füstkvarc stabilizáló energiájának köszönhetően gyorsan visszanyerheted lelki egyensúlyodat, ha valamilyen stresszhelyzet miatt „harcolj vagy menekülj” üzemmódba kapcsolnál. Ez az a kő, amit szinte mindig magamnál hordok, mert ha stresszes vagyok, rögtön megnyugtat. 

Ha stresszes helyzetet észlelsz, fogj egy füstkvarcot valamelyik kezedbe.
Hunyd le a szemed, ha attól jobban érzed magad. Lélegezz mélyeket. Miközben kifújod a levegőt, ismételgesd a mantrát.
Addig csináld, amíg alább nem hagy a stressz. 

 

3. RECEPT: HEMATIT 

A stressz lényegében nem más, mint félelmi reakció, a hematit pedig kiváló arra, hogy elnyelje a félelmet. 

Tarts hematitot a nem domináns kezedben, ha stresszt tapasztalsz.
Vizualizáld, ahogy a stressz fekete felhőként kiszáll belőled, egyenesen bele a hematitba.
Minden használat után tisztítsd meg a hematitot. 

Forrás: A kristályok gyógyító ereje

 

 

Ajánlott könyvek:

A KRISTÁLYOK
GYÓGYÍTÓ EREJE

A siker alapelvei könyv

GYÓGYÍTÓ
KRISTÁLYOK

NAPI
RITUÁLÉK

SZÍV MÁGIA

A siker alapelvei könyv