Ismerd meg közelebbről Dr. Leo Galland Megoldás az allergiára című könyvét a vele készült interjúból. Ebben a rengeteg titkot feltáró könyvben a szerzőpáros túllép a hagyományos nyugati orvosláson, és olyan tudással ajándékozza meg olvasóit, amellyel visszafordíthatják az allergiájukat, és újra kicsattanó egészségnek örvendhetnek.

Dr. Frank Lipman: Milyen meglepő titkokat tárt fel a krónikus tünetek mögött?
Dr. Leo Galland: Lehet, hogy ön nem allergiásként gondol magára. Lehet, hogy nem folyik az orra, és nem viszket a bőre. De biztosan vannak olyan panaszai, amelyek maguktól nem múlnak el.
Van esetleg:
• túlsúlya?
• hasi fájdalma?
• álmatlansága?
• fejfájása?
• állandó fáradtsága?
• depressziója vagy állandó idegessége?
• memóriazavara?
megoldas_allergiara4Tanulmányok és tapasztalataim szerint is ezekben az allergia lehet a ludas. Láttam olyan, korábban autoimmun betegségként, pszichiátriai rendellenességként és sok minden másként diagnosztizált krónikus állapotokat, amelyek valójában allergiás eredetűek voltak.
A Megoldás az allergiára című könyvünkben felfedjük az allergia bizonyított szerepét a súlygyarapodásban, fáradtságban, fejfájásban, izom- és ízületi fájdalmakban, emésztési problémák egész sorában a gyomorégéstől a hasmenésig, továbbá a hangulatzavarokban, a koncentrációs zavarokban, stb. A Megoldás az allergiára leír egy olyan módszert, amelynek segítségével lépésről lépésre meghatározhatja, hogy van-e bármiféle rejtett allergiája. Ha pedig olyan klasszikus értelemben vett allergiától szenved, mint pl. az orrnyálkahártya-gyulladás, az ekcéma vagy az asztma, a módszerünk táplálkozási és életviteli szempontból közelíti meg a problémáját.

FL: Miért van napjainkban egyre több és több allergiás?
LG: Az allergiás megbetegedések száma drámaian megnőtt az utóbbi néhány évtizedben. Valamikor ezek a betegségek igen ritkák voltak. Ma már több mint egymilliárd embert érintenek. Négy nagy tényező játszik ebben szerepet: a külső és a belső környezeti toxicitás, a jótékony bélbaktériumok csökkenése és a gyorsételek – ezek mind allergiához vezetnek.
A környezeti mérgek a test felszínét támadják, például a légző- és emésztőrendszert vagy a bőrt. A károsodott bélszövetek azután teret engednek az allergia megjelenésének. A megfelelő tápanyagbevitel azonban megakadályozhatja a folyamat előrehaladását.

FL: Az allergia hogyan vezet túlsúlyhoz, és hogyan akadályozza meg a fogyást?
LG: Ez egy ördögi kör, amelyet az allergia metabolizmusra gyakorolt hatása okoz. Klinikai kutatások igazolják az allergia és a súlygyarapodás közötti szoros kapcsolatot. Az allergiások között nagyobb valószínűséggel fordul elő túlsúly. A túlsúlyos emberek között nagyobb valószínűséggel fordul elő allergia.
Laboratóriumi kutatások bizonyítják, hogy az allergiás reakciók hatására a zsírsejtek még tovább nőnek, amely olyan típusú gyulladást okoz, amely még erősebb allergiás reakciókhoz vezet. Az ételallergiák meghatározása kulcsfontosságú az egészséges fogyás szempontjából.

FL: A módszere milyen hatással van a bőrre?
LG: A bőr a legláthatóbb védekezőrendszer a mérgező környezet ellen, és az allergiás reakciók legfontosabb célpontja. Az allergia rohamosan öregíti a bőrt, és visszafordítása nélkülözhetetlen a bőr egészségének helyreállításához.
Az immunsejteket tápláló tápanyagok a bőr táplálásához is nélkülözhetetlenek. Sőt, a könyv Detoxküldetés című fejezetében leírtak segítségével a bőrre nehezedő stresszt az otthoni méreganyagok kerülésével tovább lehet csökkenteni.

FL: Melyek a legfontosabb tápanyagok az allergia visszafordításakor?
Megoldas_allergiara1LG: Létfontosságú, hogy az elfogyasztott étel tartalmazza azokat a tápanyagokat, amelyek segítenek a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól, és egészséges immunegyensúlyt hoznak létre. Ehhez kifejlesztettem egy egyszerű módszert, amelyet háromnapos nagy tisztítókúrának hívok. Olyan, mintha a számítógépen megnyomnánk az újraindítás gombot. Egy háromnapos hosszú hétvégén már lehet is kezdeni.
A tisztítókúra segítségével kiiktatjuk az olyan problémás ételeket, mint a búza, a tejtermékek, a szója, a kukorica, az élesztő és a tojás, és feltöltjük a szervezetet egy speciálisan zöldségekből, gyümölcsökből, gyógy- és fűszernövényekből, magvakból és teákból összeállított étrend segítségével.

FL: Mi a különleges a tisztítókúra ételeiben?
LG: Azért választottam őket, mert az immunrendszer egyik fontos funkcióját támogatják: a reguláló T-limfocitákat. Ezeket T-reg sejteknek hívjuk. Az a feladatuk, hogy a leállítsák az allergiához vezető nemkívánatos immunválaszokat. Ha allergiás, a T-reg sejtjei hibásan működnek.
Olyan tápanyagra van szüksége, amely koncentráltan tartalmazza a T-reg sejteket támogató tápanyagokat, mint amilyen a zöld leveles növényekben található folsav, a narancs- és sárga színű zöldségekben található karotinoid, a petrezselyemben, eperben és oolong teában található bioflavonoidok, és a brokkoliban és más keresztes virágú zöldségekben található szerves izotiocianátok.

FL: Az allergiásoknak szükségük van más, különleges tápanyagokra is?
LG: Kutatások szerint az allergiások gyakran tápanyaghiányosak, és szükségük lehet védőfaktorokban gazdag tápanyagokra; ilyen védőfaktor például a szelén, a magnézium, a C- és D-vitamin, valamint az ómerga-3-zsírsavak. A Megoldás az allergiára című könyvünkben a tápanyagok szempontjából közelítjük meg az allergiát, és táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel kívánjuk visszaszorítani.

FL: Az otthonunkban található méreganyagok hogyan járulnak hozzá az allergiához?
LG: Minden 2,6 másodpercben új vegyszert állítanak elő valahol a világon. Ez körülbelül évente egymillió vegyszert jelent. Ezek közül több mint 100 ezer jut el az otthonunkba, tisztítószer, személyes higiénés termékek, ruházat vagy lakberendezés formájában.
A tisztító sprayk, a légfrissítők, az illatanyagok, a formaldehid és a fertőtlenítők bizonyítottan növelik az allergia és az asztma kialakulásának kockázatát. A Megoldás az allergiára tartalmaz egy programot, melynek segítségével megszabadulhatunk ezektől az otthoni méreganyagoktól. Ezt mi Detoxküldetésnek hívjuk.

FL: Az emésztőrendszernek mi a szerepe az allergia kialakulásában vagy az ellene való védekezésben?
LG: Az immunrendszer kétharmada az emésztőrendszerben található. A bél olyan, mint egy katonai edzés az immunsejteknek, a kiképzők pedig a bélrendszerben található baktériumok. Ezen baktériumok biodiverzitása kulcsfontosságú az egészséges immunrendszer és az allergia elleni védekezés szempontjából.
Az antibiotikumok, növényvédő szerek, gyomirtók, fertőtlenítők és a modern étrend mind tönkreteszi ezt a diverzitást, és hozzájárul az allergia járványszerű terjedéséhez. A Megoldás az allergiára programjának fontos eleme, hogy a belek gyógyításával küzdhetjük le az allergiát.

FL: A könyv hogyan birkózik meg a világra nehezedő környezeti kihívásokkal?
megoldas_allergiara_3LG: A fiam, Jonathan és én azért írtuk meg a Megoldás az allergiára című könyvet, hogy megváltoztassuk a világ allergiáról, egészségről és a környezethez fűződő viszonyáról kialakított képét. Bemutatjuk azt a tudományt, amely szerint az allergia nem csupán zavaró tünetek összessége, amelyeket gyógyszeresen kell kezelni, és a környezetünk nem egy kényelmes hely, ahova az autónk kipufogógáza ömlik, ahova kiborítjuk a szemetünket, és ahol szétpermetezzük a növényvédő szereket. A Hogyan lettünk ennyire betegek? című fejezetben bemutatjuk azt a megdöbbentő kutatást, amely összekapcsolja a szennyezés, a globális felmelegedés és a méreganyagok szerepét az allergiás és asztmás megbetegedések terjedésében.
A környezet itt van körülöttünk és bennünk, az emésztőrendszerünkben, a légzőrendszerünkben és az egész testünkben; felfedjük az igazságot, mely szerint amennyire a környezetünk kibillent az egyensúlyából, annyira a testünk is ezt tette. Manapság az a környezet, amelytől olyannyira függünk, soha nem látott veszélyben van.
Képesek vagyunk együttműködni, hogy visszafordítsuk a légszennyezést, és jobb lehetőséget biztosítsunk a szabad légzésre az asztmásoknak és mindenki másnak? A szennyezés visszaszorítása csökkentené a pollenek emelkedő számát, amely a szénanáthában szenvedőknek jelentene segítséget. Kevesebb mérgező vegyszer használatával csökkentenénk a környezetre nehezedő terheket.
Az allergia az elfogyasztott táplálékhoz, a belélegzett levegőhöz és a körülöttünk lévő környezethez kapcsolódik. Álljon ki az egészségéért, és védje úgy a környezetét, mintha az élete múlna rajta. Csatlakozzon hozzánk, és legyen a megoldás része.

(Forrás: www.bewell.com )