A látástréning azon az egyszerű tényen alapul, hogy a gyakorlatok végzése üdvös hatással van az egészségedre. Köztudomású, hogy a rendszeres testgyakorlás jót tesz a közérzetednek, és az orvosod a megmondhatója, hogy napi alig harmincpercnyi séta is jelentősen feljavítja az egészségi állapotodat és a kondíciódat.

Az Amerikai Optometriai Társaság (1988) megállapította, hogy a látástréning hatékonyságát a szemmozgató, akkomodatív és binokuláris rendellenességek orvoslásában számos tanulmány bizonyítja.

„A látástréning folyamatorientált módszer, amely a bensődben végbemenő változások tudatosítására irányul. A látástréning programjának sikere azon áll, hogy kialakítsd a számodra legmegfelelőbb látásstratégiákat, és második természeteddé tedd ezeket. Megközelítésmódom célja az, hogy képessé tegyen és motiváljon rövid időtartamú, körülbelül öt percig tartó gyakorlatok elvégzésére, amelyeket azonban nagy gyakorisággal, mintegy napi tíz alkalommal kell ismételned.

A látástréning csak akkor lehet eredményes, ha rendelkezel egy világosan meghatározott módszerrel a fejlődésed lemérésére. Az emberek zöme elveszíti érdeklődését, ha nem tapasztal javulást. Ezért fontos folyamatosan figyelemmel kísérnünk és értékelnünk a fejlődést. Tapasztalataim szerint a látástréning akkor a legeredményesebb, ha alkalmanként rövid ideig, de nagy gyakorisággal végezzük. Heti egyszeri szemgyakorlat nem elegendő, hogy számottevő változást idézzen elő rövidlátásunkban. A rövidlátásunkban beállt jelentékeny változásnak az nevezhető, ha méréseink huzamosabb időn át egyenletes javulást mutatnak.”

Leo Angart Szerezd vissza éleslátásodat című könyvében bemutatott eljárás sokkal átfogóbb, mint az eddig ismert, természetes látásjavító módszerek, mert a pszichikai területeket is magában foglalja, ezáltal a szemeddel kapcsolatos gondok fizikai és lelki okaira is fényt deríthetsz. Miért fontos ez? Mert tudományos kutatások bizonyítják, hogy a tökéletes látás feltételei 90%-ban pszichikai eredetűek. A szerző megközelítésmódja nagyon specifikus és személyre szóló, ezért kifejezetten a te látásproblémád mértékére szabott gyakorlatokat tudsz összeválogatni a kötetből.

A könyv egyszerű látásvizsgálatainak elvégzésével magad is ellenőrizheted a látásod szintjét, és folyamatosan figyelemmel követheted a fejlődésedet.

Leo Angart látástréning módszere az alábbi esetekben eredményes:
Rövidlátás: a távolra látás képességének csökkenése
Szemtengelyferdülés: egyenetlen feszültségmintázatok a szaruhártyán
Időskori távollátás: amikor olvasószemüvegre van szükség
Szemkoordináció: amikor a szemek közelebbre vagy távolabbra fókuszálnak annál a tárgynál, amelyre a figyelem irányul
Ansiometropia: amikor a két szem látóképessége különböző mértékű
Amblyopia („lusta szem” néven is ismeretes): olyan látásprobléma, amelynél az agy kikapcsolja az egyik szemből beérkező információkat
Kancsalság: amikor az egyik szem kifelé vagy befelé kancsalít

Győződj meg róla, hogy a te szemed is lehet tökéletesen egészséges!

Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel