Sokszor megkérdezték már tőlem, hogy vajon mikor a legjobb turmixot inni? Nos, egy remek kérdéshez remek válasz dukál, és az egyszerű válasz az, hogy… BÁRMIKOR. Valóban nincs a napnak olyan pontja, amikor rossz lenne meginni egy turmixot, amivel egészséges módon csillapíthatjuk sóvárgásainkat, és egyben egy isteni, igazán tápláló édességet élvezhetünk.

De mégis, mint azt valószínűleg tudjátok, egy turmixban nagyon sokféle összetevő lehet… vannak könnyed és kiegyensúlyozott gyümölcsös receptek, és mocsárbarna, minden ismert étrend-kiegészítőt tartalmazó keverékek (igen, mindannyian ismerjük ezeket.) Így hát a valódi kérdés nem az, hogy mikor a legjobb turmixot inni, hanem hogy melyek a legjobb hozzáválók az adott napszakhoz. Íme, így készítsd el a legjobb turmixot:

Reggelire

Remek idő a magas szénhidráttartalmú turmixok fogyasztására, mert ezek gyorsan energizálják a testet, és elégetésükre ott az egész napod. Ha adunk a turmixhoz egy kevés proteint és egészséges zsírokat, akkor ezek segítségével hosszan és egyenletesen kitart az energia. Ez az időpont kitűnő arra, hogy olyan turmixokat csináljuk, amelyek nagy része gyümölcs. Tegyünk a turmixba egy kanálnyi proteinport, néhány szem diót és magot, vagy akár antioxidánsban gazdag açaít, hogy teljes legyen a tápérték. Adhatunk még hozzá egy tál goji bogyót, ami segíti az agyműködést, így jól és okosan indul a napunk.

Ebédre

Néhányan az étkezések helyettesítésére használják az egészséges turmixokat – az olyanokat, amelyekben nincs annyi kalória, de mégis több tápanyagot tartalmaznak, mint a legtöbb hagyományos étel. Egy turmix remek

Ajánlatunk a témában

Ajánlatunk a témában Olvass bele

módja annak, hogy feltöltsd magad energiával! Az ilyen, mikro- és makrotápanyagokat kiegyensúlyozottan tartalmazó ebédturmixok készülhetnek például zöld alapanyagokból. Több maréknyi bébispenótból, római salátából, vagy akár erősebb zöldségekből, mint például a kel. Ha hozzáadunk a zöld alapanyagokhoz további, összetett szénhidrátokban gazdag (magas rosttartalmú) ételeket, egészséges zsírokat és némi proteint, akkor ez biztosítja a hosszan tartó elégedettségérzetet. Remek hozzávaló például a kendermag (egyaránt tartalmaz egészséges zsírokat, ásványi anyagokat és proteint) és az olyan alacsony glikémiás indexű szénhidrát, mint az édes faeper.

Rágcsálnivalónak

Lehet délelőtt vagy délután, mindig jó ötlet turmixszal enyhíteni az éhséget. A kisebb és kalóriában szegényebb (200 és 300 kalória közötti) turmixok a legideálisabbak, és mivel az ásványianyag- vagy az aminosavhiány előidézhet éhségérzetet, az a legjobb, ha teszünk a turmixba ezekből az elemekből. A diófélékből és magokból (mint például a dió és a chia) készült krémes turmixok textúra és táplálék szempontjából is remek választásnak bizonyulnak. Egy kevés édes gyümölcs hozzáadása pedig kordában tartja a szerotoninszintet (amitől jó kedved lesz!)

Desszertnek

Rengeteg embert ismerek, akik turmixokkal elégítik ki az édesség iránti vágyukat, hogy ne legyen bűntudatuk, és szerintem ez remek ötlet! A turmixoknak lehet olyan ízük, mint a legdekadensebb édességeknek a világon, a tortától kezdve a sütitésztáig (!), de mégis csupa egészséges hozzávalóból készülnek. És ne álljunk meg egy egyszerű gyümölcsturmixnál! Tegyünk hozzá kakaóport, hogy egy isteni csokis édességünk legyen, vagy kesudiót a fagyihoz hasonló turmixokba, vagy egy pár pitaját (vagy más néven sárkánygyümölcsöt) az egzotikus, trópusi ízért!

Bárhogy legyen is, abban biztos lehetsz, hogy egy superfoodturmix mindig jó választás!

Hamarosan megjelenik Julie Morris Superfood Smoothie című könyve, melyben 100 ízletes és energiát adó ital receptjét találod, melyek mind az egészséges életmód jegyében születtek meg! Jegyezd elő már most!

OLVASS BELE A KÖNYVBE

KERESD A KÖNYVET WEBÁRUHÁZUNKBAN

www.juliemorris.net