NASSOLJ EGÉSZSÉGESEN! – úgy, hogy a májad is gyógyulhat közben
Ha te is az egészség mellett döntöttél, és tudni szeretnéd miként táplálhatod és gyógyíthatod a májad egészen egyszerűen, ínycsiklandozó ételekkel, otthon a saját konyhádban, tarts velünk!
KARAMELLÁS ALMAKARIKÁK
4 adag
Néha nem könnyű vicces és könnyű családi receptötleteket kitalálni, és ez az a pillanat, amikor segítségül hívhatod a karamellás almakarikákat. Kiváló reggeli gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Próbáld ki amolyan „csináld magad” stílusban a különféle díszítéseket, és engedd meg a többieknek is, hogy a kedvencével díszítsék a karamellás almakarikákat!
1 citrom leve kettéosztva
3 piros alma
1 csésze kimagozott medjoul datolya
2,5 cm vaníliarúd kikapart magja (elhagyható)
½ csésze víz
Választható feltétek
1 csésze málna
¼ csésze mazsola
¼ csésze szárított szeder
¼ csésze kókuszreszelék
2 evőkanál nyers méz
Tölts meg egy nagy tálat hideg vízzel, és öntsd bele a citromlé felét.
Fordítsd mindegyik almát az oldalára, és óvatosan szeleteld fel azokat mintegy ½ cm vastagságúra. Kis süteményvágóval vagy egy üveg kupakjával nyomd ki a szeletek közepét. A karikákat azonnal tedd bele a citromos vízbe, hogy ne barnuljanak meg.
Turmixold össze a datolyát, a vaníliát, a ½ csésze vizet és a maradék citromlevet, amíg sűrű, sima „karamell” nem képződik.
Vedd ki a vízből az almakarikákat. Kend be mindegyiket karamellel vagy bármelyik más feltéttel.
TIPP
Ha túl száraz a datolya, áztasd be néhány perce vízbe, mielőtt összeturmixolnád a többi hozzávalóval.
BURGONYÁS BRUSCHETTA
4 adag
Senkinek nem hiányzik majd a crostino, ha megkóstolja a burgonyás bruschettát. Minél ízletesebb a paradicsom, annál vakmerőbb és csodálatosabb lesz ez a recept. A fokhagymával, a bazsalikommal és a tengeri sóval ez a paradicsom a nyár dalát zengi majd az omlós burgonyaszeleteken.
2 nagy vagy 4 kicsi burgonya
2 csésze cseresznye- vagy koktélparadicsom felkockázva
2 gerezd fokhagyma felaprítva
5 friss bazsalikomlevél felaprítva
¼ teáskanál tengeri só
½ citrom leve
1 teáskanál méz (elhagyható)
tengeri só, vörös pálmamoszat és/vagy fekete bors az ízesítéshez
Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra!
Hosszában szeleteld fel a burgonyát körülbelül 0,5 cm vastagságúra, majd helyezd a szeleteket sütőpapírral bélelt sütőlapra.
Süsd 25-30 percig, vagy amíg aranybarnára pirul a teteje.
Kis tálban dolgozd össze a citromlevet, a tengeri sót, a fokhagymát és a mézet (ez utóbbit csak ha szeretnéd). Öntsd hozzá a felkockázott paradicsomot, és rázd össze.
Helyezd a megsült krumpliszeleteket a tálalótálcára, és igazgasd el rajtuk a felkockázott paradicsomot és a felaprított bazsalikomot. Csipetnyi tengeri sóval, vörös pálmamoszattal és/vagy fekete borssal ízesítsd.
EGÉSZSÉGES MÁJMŰKÖDÉS ALMASZÓSZ
1 adag
Ne tévesszen meg ennek a receptnek az egyszerűsége – az almaszósz az egyik legmélyrehatóbban regeneráló étel a májsejtjeid számára. És mindennek tetejében még ízletes is, és bármikor egy pillanat alatt összeüthető.
1-2 piros alma felkockázva
1-4 datolya kimagozva
1 szárzeller feldarabolva
¼ teáskanál fahéj (elhagyható)
Mixeld össze a felkockázott piros almát a többi tetszőleges hozzávalóval turmix- vagy robotgépben, amíg sima, egyenletes almaszószt kapsz. Tálald és fogyaszd azonnal, vagy facsarj egy kevés citromlevet a tetejére, és zárd le légmentesen, ha későbbre is szeretnél eltenni.
Forrás: Egészséges májműködés
Anthony William – Egészséges májműködés