Hajhullás, súlygyarapodás, fáradtság, ködös gondolkodás, hőhullám, csökkenő nemi vágyak, szívdobogás…

Egyre többen szenvednek ezektől, és számos egyéb, kevésbé tipikus tünettől – különösen a nők. A páciensek problémái közismert címkéket kapnak ugyan – „Hashimoto”, „pajzsmirigy-alulműködés” –, de a megoldáshoz sokszor nem kerülünk közelebb.

Az egészségügy új aktuális, égető témája a pajzsmirigy. A cukorbetegséghez hasonlóan a pajzsmirigymegbetegedések is szinte már a népbetegségekhez sorolhatók. Alig van olyan ember, akinek környezetében ne szenvedne valaki ezen szerv okozta problémáktól.

Hiába kap azonban egyre több figyelmet, a sarkalatos igazság mindeddig rejtve maradt: nem a pajzsmirigyprobléma a végső oka a páciensek betegségének. Egészséges pajzsmirigy című könyvében Anthony William, a gyógyító médium a probléma valódi okait részletesen elmagyarázza – kitérve a gyulladással, az autoimmun betegséggel és több tucatnyi egyéb tünettel és állapottal kapcsolatos információkra.

Anthony William saját pajzsmirigyed szakértőjévé avat, és olyan eszköztárat ad a kezedbe, amellyel megváltoztathatod az egész életedet, megmentheted a pajzsmirigyedet, és visszanyerheted az egészségedet, vitalitásodat.

Páratlan megközelítést ajánl, mely – amint több millió rajongójától és követőjétől megtudhatjuk – valódi eredményeket hoz.

ANTHONY WILLIAM, a New York Times sikerlistákat vezető Gyógyító ételek és Gyógyító médium: a krónikus és gyógyíthatatlan betegségek mögött rejlő titkok című könyvek szerzője azzal az egyedi képességgel született, hogy egy magas szintet képviselő Szellemi vezetővel beszélget, aki olyan elképesztően pontos egészségügyi információkkal látja el őt, amelyek gyakran megelőzik a jelenkort.

Négyéves kora óta, amikor azzal sokkolta a családját, hogy bejelentette teljesen tünetmentes nagymamája tüdőrákját (amelyet aztán a vizsgálatok igazoltak), Anthony arra használja ezt az adottságát, hogy egyfajta sajátos képalkotási módszerrel elemezze az emberek egészségügyi állapotát, és elmondja nekik, hogyan nyerhetik vissza az egészségüket.

Gyógyító médiumként mutatott páratlan pontossága és sikeres gyógyítási aránya világszerte milliók bizalmát és szeretetét nyerte el – többek között film- és rocksztárokét, milliárdosokét, profi sportolókét, sikerlistás írókét és számtalan más emberét az élet minden területéről –, akik addig nem találtak a gyógyulás útjára, amíg a Szellemi vezető beléjük nem látott. Anthony olyan orvosok számára is felbecsülhetetlen tudást képvisel, akiknek segítségre van szükségük a legnehezebb eseteikhez.

Az egyik legfantasztikusabb dolog abban, hogy több gyümölcsöt és zöldséget viszünk az étrendünkbe az, ahogyan az ízlelőbimbóink változnak, és idővel elkezdünk egyre inkább ezekre a friss hozzávalókra vágyni. Ha azon kapod magad, hogy leveles zöldekre és a jótékony hatásukra vágysz, ezzel a könnyen elkészíthető, gazdagon ízesített levessel ügyesen, könnyen emészthető formában illesztheted be őket a napodba. A spenótban lévő rengeteg ásványi anyag segítségével megfékezheted a vágyakozásodat azok után az ételek után, amelyekről tudod, hogy most nem éppen az egészségedet szolgálják.

1½ bögre koktélparadicsom 1 szárzeller
1 gerezd fokhagyma
1 narancs
4 bögre bébispenót
2 bazsalikomlevél
½ avokádó (elhagyható)

Turmixold simára a paradicsomot, a zellert és a fokhagymát a narancs kifacsart levével. Add hozzá a spenótot maréknyi adagonként, amíg teljesen homogénre dolgozod. Most jöhet bele a bazsalikom és az avokádó (ha szereted) – turmixold krémesre. Azonnal tálald és fogyaszd!

Az istengyalulta tök vagy más néven laskatök puha, sárga szálai elképesztően hasonlítanak a spagettire – különösen ha gazdag, ízes paradicsomszósszal, paradió-bazsalikom „parmezánnal” megszórva tálalod. Ez az étel azonnal bevonul a család és a barátok kedvenc fogásai közé, ezért jól teszed, ha eleve dupla adagot készítesz. Egy adag szószt fagyassz le, hogy mindig kéznél legyen, amikor rád tör a spagettiéhség!

1 nagy istengyalulta tök
2 bögre lila hagyma felkockázva 4 gerezd fokhagyma összezúzva 2 bögre koktélparadicsom
1 bögre szeletelt gomba
(elhagyható)
1 teáskanál chilipor
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
1 teáskanál fokhagymapor
¼ teáskanál currypor
¼ teáskanál tengeri só
½ bögre napon szárított paradicsom 5 percre forró vízbe áztatva
¼ bögre paradió-bazsalikom
„parmezán” (lásd lent)
PARADIÓ-BAZSALIKOM
„PARMEZÁN”
¼ bögre paradió
¼ teáskanál tengeri só
¼ teáskanál szárított bazsalikom 1 gerezd fokhagyma

Melegítsd elő a sütőt 200 ˚C-ra. Óvatosan vágd félbe a tököt, és szedd ki a magokat. Tölts meg egy tepsit 1,5 centi vízzel, és tedd rá a tökfeleket a vágott felükkel lefelé. Süsd 30-40 percig – akkor jó, hogy ha az ujjaddal finoman benyomod a héját, és behorpad. Vedd ki a sütőből. Ha már eléggé kihűlt, hogy hozzányúlhass, egy villával kapard ki a tök belsejéből a „spagettit”. Oszd szét két tálkába.
A „bolognese” szószhoz forrósítsd fel a kockára vágott hagymát 2 evőkanál vízen, és közepesmagas hőfokon párold üvegesre. Evőkanalanként adj hozzá vizet, hogy ne kapjon le. Ha kész, tedd rá a fokhagymát, a koktélparadicsomot és a gombát, és add hozzá a chiliport, a szárnyas fűszerkeveréket, a fokhagymaport, a curryport, a tengeri sót és a napon szárított paradicsomot. Párold tovább 5-7 percig gyakran kevergetve, amíg a paradicsom megpuhul. Botmixerrel turmixold jól össze a szószt, de csak annyira, hogy darabos, „harapható” maradjon. Átkanalazhatod egy turmixgépbe is, és finoman pulzálva dolgozhatsz rajta, csak figyelj oda, hogy legyen rés a fedőn, hogy a gőz távozhasson.
Egy turmixgépben vagy aprítógépben pulzálva dolgozd darabos-morzsásra a paradiót, a tengeri sót, a bazsalikomot és a fokhagymát.
A tökspagettire halmozva tálald a szószt. Szórd meg paradió-bazsalikom „parmezánnal”. Jó étvágyat hozzá!

Ebben a smoothie-ban tökéletesen keveredik a nehézfémméregtelenítés öt kulcsfontosságú összetevője. És ez még nem minden – a végeredmény fantasztikusan finom!

2 banán
2 bögre vadon termő kék áfonya 1 bögre korianderzöld
1 teáskanál árpafűlépor
1 teáskanál hawaii spirulina
1 evőkanál atlanti-óceáni vörös pálmamoszat
1 narancs
1 bögre víz

Nagy sebességű turmixgépben dolgozd homogén állagúra a banánt, az áfonyát, a korianderzöldet, az árpafűléport, a spirulinát és a vörös pálmamoszatot egy narancs kifacsart levével. Ha hígabban szereted, adj hozzá 1 bögre vizet. Egészségedre!

Ki ne szeretné a palacsintát – különösen, ha kizárólag a legjobb összetevők alkotják? Ez a finom palacsinta olyan potenciális kedvenc, amelyet családi és baráti körben is bevethetsz. A tészta máshogyan viselkedik, mint a hagyományos változat, ezért figyelmesen kövesd a receptet, és fogyaszd élvezettel az eredményt!

2 érett banán
4 evőkanál nyers méz
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál tengeri só ½ bögre víz
2 bögre mandulaliszt
¼ bögre burgonyakeményítő
1 evőkanál kókuszolaj
1 bögre vadon termő kék áfonya
½ bögre juharszirup

A tésztához turmixold homogén állagúra a banánt, a mézet, a sütőport és a tengeri sót a vízzel. Add hozzá a mandulalisztet és a burgonyakeményítőt, és turmixold tovább sűrű, sima masszává.
Ha serpenyőben sütöd: hevíts egy kis kókuszolajat egy nagy, tapadásmentes kerámiaserpenyőben közepes-alacsony hőfokon. Púpozott evőkanálnyi adagokban öntsd a masszát a serpenyőbe, hogy kis palacsintákat kapj. Szórd meg a tetejüket néhány szem vadon termő kék áfonyával. Egy kanál hátuljával egyengesd szabályosabb köralakokba a masszát. Két és fél-három perc múlva fordítsd meg a palacsintákat, majd süsd őket tovább még 4 percig.
Ha sütőben sütöd: Melegítsd elő a sütőt 160 ˚C-ra. Kókuszolajjal vékonyan kenj meg két sütőpapírral kibélelt tepsit. Kanalazd bele a masszát, hogy 7-8 centis, egyenletes vastagságú köröket alkosson. Szórd meg a tetejüket néhány szem vadon termő kék áfonyával. Süsd 8-10 percig a palacsintákat, amíg a szélük aranybarna lesz, majd fordítsd meg őket, és süsd meg 2 percig.
Öntsd rá a juharszirupot a maradék áfonyára egy kis lábasban, és közepes hőfokon, gyakran kevergetve melegítsd át és jól keverd össze. Locsold meg vele a palacsintát, és fogyaszd azon melegében!

Körte + rukkola: Csodálatos védelmet nyújtanak a pajzsmirigy sorvadása és zsugorodása ellen. A két élelmiszer együtt élénkíti a pajzsmirigy frekvenciakiadási képességét.

Zeller + datolya: Ez a kritikus ásványi sókat jó minőségű, biológiailag könnyen hozzáférhető glükózzal párosító kombináció helyreállítja amellékvese működését, hogy az szupererővel támogathassa apajzsmirigyet.

Forrás: Egészséges pajzsmirigy c. könyv

Ajánlott könyv: