A szerveidet és mirigyeidet táplálnod kell. Valamilyen szinten tudjuk ezt – végül is folyton hallunk olyan kifejezéseket, hogy az agy ételei –, mégpedig jó okkal. Ahhoz, hogy bírjuk ezt a rohanó életformát, az agyunknak üzemanyagra van szüksége.

A pajzsmirigynek is táplálékra van szüksége. Különösen, ha lemerült azt követően, hogy heteken, hónapokon vagy éveken át harcolt a pajzsmirigyvírus ellen, a pajzsmirigyed – a tested második agya – készen áll egy kiadós tápanyag-kúrára, hogy helyreállhasson. Emellett az idegeid, az immunrendszered, a májad, a nyirokrendszered, a mellékveséd, és igen, az agyad is igényli a  támogatást, miután a pajzsmirigyvírus – vagyis az EBV – elleni küzdelemből kivette a részét. Ehhez jön jól némi segítség. Az egész arról szól, hogy hogyan láthatod el a szervezetedet azokkal az eszközökkel, amelyekre a vírus kiirtásához, a vírus által okozott károk helyrehozatalához és a  regenerálódáshoz szüksége van, hogy holnap a lehető legjobb formádat nyújthasd.

Lehet, hogy most az a kérdés motoszkál benned, hogy máról holnapra kell-e megváltoztatnod az életedet. Egyáltalán nem. Nem feltétlenül valamiféle kódexként kell erre a fejezetre gondolnod; inkább úgy, mint egy katalógusra, amelyben minden számodra rendelkezésre álló opciót megtalálsz. Az Egészséges pajzsmirigy c. könyvben található gyógyító tételeket és recepteket úgy tudod a legkönnyebben beépíteni az életedbe, ha egy számodra fenntartható menetrendet alakítasz ki. Az a legfontosabb, hogy a haladásod valóban téged szolgáljon, hogy ne add fel három nap után – vagy akár azelőtt, hogy elindulnál – azzal, hogy te erre nem vagy képes. Tökéletesen alkalmas vagy rá. Kitartás! Fel a fejjel, menni fog! Nem az a lényeg, hogy egy újabb étkezési hitrendszert sajátíts el, hanem az, hogy mi a legjobb neked személy szerint.

Van, hogy éppen az egyszerűségre van szükséged – vagy erre van időd. Ha éppen rohansz, vagy túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy egy recepttel bajlódj, akkor sem kell feláldoznod a tápanyagdús étkezést vagy az ízhatást a kényelemért.

Inkább szedd össze ezeket a gyors és könnyű ételkombinációkat, melyek különösen jó hatással vannak a gyógyulási folyamatodra. Még jobb, ha előre össze tudod párosítani őket, hogy amikor az idő a szűk keresztmetszet, tényleg csak fel kelljen kapnod őket, mielőtt továbbmennél.

 

GYORS ÉS KÖNNYŰ PAJZSMIRIGY GYÓGYÍTÓ ÉTELKOMBINÁCIÓK 

 

 

  • Karfiolrózsák + almaszeletek:

Ez a páros lehúzza a pajzsmirigygyulladását, és egyben új emlékekkel látja el a pajzsmirigysejteket, hogy függetlenségre tanítsa őket, miután a pajzsmirigygyógyszer-függőség következtében ellustultak.

 

 

  • Paradicsom + spenót:

Ez a két élelmiszer együtt májerősítő hatású, kiöblíti a nyirokrendszert, és építi az immunrendszert, hogy el tudja hárítani a pajzsmirigyedet is célba vevő vírusterhelést.

 

 

  • Zeller + datolya:

Ez a kritikus ásványi sókat jó minőségű, biológiailag könnyen hozzáférhető glükózzal párosító kombináció helyreállítja a mellékvese működését, hogy az szupererővel támogathassa a pajzsmirigyet.

 

 

  • Banán + vörös pálmamoszat:

Az ebben a párosban együtt jelen lévő jód, kálium és nátrium az egész endokrin rendszert és a központi idegrendszert erősíti a neurotoxinokkal és minden káros hatásukkal szemben.

 

 

  • Fodros kel + mangó:

Az itt szereplő alkaloidák és karotinok kombinációja elősegíti a könnyed belépést a pajzsmirigybe, és segít megállítani az ott lévő göbök és ciszták növekedését.

 

 

  • Körte + rukkola:

Csodálatos védelmet nyújtanak a pajzsmirigy sorvadása és zsugorodása ellen. A két élelmiszer együtt élénkíti a pajzsmirigy frekvenciakiadási képességét.

 

 

  • Vadon termő kék áfonya + papája:

Együtt erőt adnak a pajzsmirigytumorok (mind a rákos, mind a jóindulatú daganatok) leállításához, zsugorításához és megelőzéséhez. Helyreállítják a pajzsmirigyszövetet, miután a mirigy egy részét műtéti úton eltávolították, vagy radioaktívjód-kezeléssel kiölték.

 

 

  • Mandarin + málna:

Ez a páros segít az olyankor kialakuló kalciumveszteség megelőzésében, amikor a pajzsmirigyvírus rákényszeríti a testet a kalciumraktárak felhasználására, a vírus bezárására szolgáló göbök és ciszták esetében, mind magában a pajzsmirigyben, mind a szervezet más pontjain. Segít a csontritkulás megelőzésében.

Forrás: Egészséges pajzsmirigy

 

Ajánlott könyvek:

EGÉSZSÉGES
PAJZSMIRIGY

A siker alapelvei könyv

GYÓGYÍTÓ
ÉTELEK

TISZTULJ
ÉS GYÓGYULJ