Amikor egy spirituálisan nyitott lélek adni akar az emberiségnek, akkor beutazza a világ számos országát, hogy felkutassa és összegyűjtse mindazt, ami a test számára létfontosságú táplálék. Így született meg a PlanetBIO szuperélelmiszereket forgalmazó cég, és így vált szlogenükké: Legjobb, amit a Föld adhat!

A PlanetBIO Szlovéniában élő alapítója, Gregor Janc hatalmas távolságokat járt be.
– Személyesen meggyőződhettem arról, hogy ezek az esszenciális élelmiszerek a legtisztább bio körülmények közül, fairtrade kereskedelemből származnak. Csak a jó rezgésű, magas tápanyagtartalmú táplálékok képesek a preventív egészségmegőrzésre, és testünk rezgésének emelésére – vallja Gregor Janc.

Ezek az élelmiszerek esszenciálisan tartalmazzák mindazt az ásványianyag- és vitaminmennyiséget, amit  a megvásárolható élelmiszerek egyre csekélyebb mennyiségben és minőségben tartalmaznak. Ezáltal a szervezetünk nem jut elég tápanyaghoz. A superfoodok minőségi közérzeti változást eredményeznek, és ehhez nincs szükség drasztikus életmódváltásra. A tudatos táplálkozás persze alapfeltétel és javasolt, de a superfoodok fogyasztása mellett nem kell a már megszokott táplálkozási szokásainkat egyik napról a másikra gyökeresen megváltoztatni.

10170761_453796678085174_7111750774786286090_n

Mik a már Magyarországon is ismert superfoodok? A goji, a chia, a kókuszolaj, a búzafű, a spirulina, a chlorella, a maca, a kendermag és a ganoderma.

Az egyik méltán legnépszerűbb és legfinomabb superfood a kakaó. A PlanetBIO-nál a világ kakaótermesztésének mindössze 10%-át kitevő, criollo fajtájú termékcsalád kapható. Ezek cinkben, magnéziumban, vasban és E-vitaminban gazdag finomságok. A PlanetBIO által forgalmazott kakaót Peruban termesztik, az őserdőben, banánnal együtt. Ghánában azért nem vásárolt kakaót a PlanetBIO, – bár Ghána a legnagyobb exportőr  –  mert gyerekek is dolgoztak az ültetvényeken a felnőttekkel együtt, rossz körülmények között. Így a rezgése nem lehet jó.

Gregor annyira megfogott engem ezekkel a történeteivel, hogy nem volt kétségem: ezt a missziót nekem is folytatnom kell Magyarországon – mondta Molnár Gábor, a PlanetBio magyarországi cégvezetője.

A PlanetBIO folyamatosan megújuló receptsorozattal és tanfolyamokkal segít eligazodni a superfoodokat fogyasztóknak.

PlanetBIO webáruház