A megmaradt főtt gabonafélék kiváló alapot szolgáltatnak a napkezdéshez – ráadásul gyorsan! Ha nincs maradék, akkor előző nap a kedvenc gabonafélédből főzz egy lábossal, hogy reggel már meglegyen az alapja valami nagyon jónak.

Étkezés: reggeli

Adag: 4 főre

Hozzávalók

  • 3 pohár főtt teljes kiőrlésű gabona (pl. barna rizs, quinoa, freekeh, zab)
  • 3/4 pohár tört cannelini bab
  • 2 pohár mandulatej
  • 3 evőkanál őrölt lenmag
  • 1 db 2,5 cm-es kurkumadarab (vagy 1 evőkanál őrölt)
  • 1 teáskanál friss gyömbér reszelve (opcionális)
  • 1 pohár frissen vagy fagyasztott bogyós gyümölcs
  • 1 felszeletelt érett banán
  • 4 evőkanál datolyaszirup (opcionális)

Elkészítés

Egy mikrózható tálkába öntsd bele a főtt gabonafélét, babot, mandulatejet, lenmagot, kurkumát és a gyömbért (ha teszel bele). Jól kavard össze. 2 vagy 3 percen át melegítsd a mikrohullámú sütőben, míg meleg nem lesz, de ne legyen túl forró. A keveréket oszd el négy tálkába. Mindegyik tetejét szórd meg egy negyedpohárnyi bogyósgyümölccsel, és a felszeletelt banán negyedrészével. Ízlés szerint mindegyik adagra lehet egy evőkanálnyi datolyaszirupot is csorgatni.

Forrás: Nutritionfacts.org

Ajánlott könyvek:

EGYÉL ÚGY,
HOGY NE HALJ MEG

HOGY
NE HALJ MEG

RECEPTEK.
HOGY SOKÁIG ÉLJ