A megmaradt főtt gabonafélék kiváló alapot szolgáltatnak a napkezdéshez – ráadásul gyorsan! Ha nincs maradék, akkor előző nap a kedvenc gabonafélédből főzz egy lábossal, hogy reggel már meglegyen az alapja valami nagyon jónak.
Étkezés: reggeli
Adag: 4 főre
Hozzávalók
- 3 pohár főtt teljes kiőrlésű gabona (pl. barna rizs, quinoa, freekeh, zab)
- 3/4 pohár tört cannelini bab
- 2 pohár mandulatej
- 3 evőkanál őrölt lenmag
- 1 db 2,5 cm-es kurkumadarab (vagy 1 evőkanál őrölt)
- 1 teáskanál friss gyömbér reszelve (opcionális)
- 1 pohár frissen vagy fagyasztott bogyós gyümölcs
- 1 felszeletelt érett banán
- 4 evőkanál datolyaszirup (opcionális)
Elkészítés
Egy mikrózható tálkába öntsd bele a főtt gabonafélét, babot, mandulatejet, lenmagot, kurkumát és a gyömbért (ha teszel bele). Jól kavard össze. 2 vagy 3 percen át melegítsd a mikrohullámú sütőben, míg meleg nem lesz, de ne legyen túl forró. A keveréket oszd el négy tálkába. Mindegyik tetejét szórd meg egy negyedpohárnyi bogyósgyümölccsel, és a felszeletelt banán negyedrészével. Ízlés szerint mindegyik adagra lehet egy evőkanálnyi datolyaszirupot is csorgatni.
Forrás: Nutritionfacts.org