Fogyasztásával kiválthatjuk a húsevést – proteintartalma kétszázszorosa a marhahúsénak, nyomelemekből, például vasból ugyanannyit tartalmaz, mint a vörös húsok. Vérképző hatású, az immunrendszer egyik legjobb támogatója. Ellenszere az ízületi gyulladásoknak és nagyon jó méregtelenítő.

A Spirulina a kék-zöld algák egyik faja, mely a Cyanobacteria családból szármázik. Ez az apró, édesvízi alga a világ egyik legtáplálóbb szuperélelmiszere, mivel tartalmazza az emberi szervezet számára fontos vitaminokat, nyomelemeket, enzimeket, antioxidánsokat, klorofillt és olyan fehérjéket, amelyeket testünk azonnal képes hasznosítani. Mind e mellett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a legjobb „superfood”-ok (szuperélelmiszerek) egyikékeként jegyzi, de a NASA is használja űrutazások alkalmával magas vitamin és tápanyag tartalma miatt.

Gyógyító spirulina alga

A Spirulina legfőbb alkotó elem a klorofill, mely erős méregtelenítő hatású, a vérben felgyülemlett mérgező anyagok eltávolítását serkentheti. Egyik fontos összetevője a kék pigment, mely nagyon ritkán fordul elő ételekben, segíthet meggátolni a rákos sejtek elszaporodását a szervezetben. Mind e mellet kitűnő vérképző, javíthatja a koncentrációt, erősítheti az immunrendszert, hatással lehet a jó közérzetre, beállíthatja vércukorszintünket az optimális értékre. A Spirulina alga vérnyomás-, vércukor- és koleszterincsökkentő, gyulladásgátló, izomregeneráló, anyagcsere serkentő tulajdonságát számos tanulmány bizonyítja. Nagy mennyiségű vas tartalmának köszönhetően vashiányos megbetegedésekre vagy vérszegénység megelőzésére is hatásos lehet.

Szuper tápanyagforrás

Az utóbbi évtizedben a spirulina tartalmú élelmiszerek óriási nemzetközi sikert aratottak: kutatások bebizonyították, hogy 1g spirulina 1 kg zöldség tápértékének felel meg.

A spirulina igazi tápanyagbomba, mely:
•    300%-kal több kálciumot tartalmaz, mint a tej
•    2300%-kal több vasat tartalmaz, mint a spenót
•    3900%-kal több béta-karotint tartalmaz, mint a répa
•    375%-kal több fehérjét tartalmaz, mint a tofu
A spirulina 65%-a úgynevezett „teljes fehérje”, melyben az emberi szervezet számára szükséges valamennyi esszenciális aminosav megtalálható benne. Ezzel a legértékesebb, nem állati eredetű fehérjeforrás, amelyet az állati eredetű fehérjével szemben testünk rendkívül jól tud hasznosítani.

A jövő tápláléka

Egyesek a „jövő tápláléka”-ként emlegetik, melyet tabletta vagy kapszula formájában is fogyaszthatjuk. Érdemes napi három alkalommal legalább 4-6 grammnyi mennyiséget elfogyasztanunk belőle. Por formájában belekeverhetjük joghurtba, müzlibe, gyümölcslébe vagy akár salátába is. Az Egyesült Államokban már külön szakácskönyvek foglalkoznak a spirulina táplálkozási célú fogyasztásával.

Kattintson IDE és nézze meg a termékeket!

ISMERD MEG AZ ÖSSZES SUPERFOODOT
Keresse a SUPERFOOD termékeket a Herbaházban: www.herbahaz.hu