Egészen kicsi korom óta szenvedélyem, hogy segítsek az embereknek, hogy jól érezzék magukat, erősek legyenek, összhangban éljenek önmagukkal, és ne felejtsék el, hogy bármi lehetséges. Életem munkája, hogy egy olyan könnyed gyakorlás struktúráját építsem fel, amely segít az embereknek eloszlatni a stresszt, általa fizikai és érzelmi erőre tesznek szert, és sugározzák, hogy milyen klasszak. Mikor a lehető legjobban érzed magad, a világ is egy jobb hellyé válik, az én küldetésem pedig az, hogy segítsek neked abban, hogy fantasztikusan érezd magad.

elj_egeszsegesen_B1_218px

Ajánlatunk a témában

Én már készen állok rá, és üdvözöllek a nyugalom forradalmában! Maradj könnyed, és csak élvezd az utazást! Mozdulj, mint a víz, tüzeljen a lélegzeted. Az eredmény a flow-állapot. Kapcsolatba lépsz a kreativitásoddal és az intuícióiddal. Emelkedettnek és energikusnak érzed magad. A tested, a kondíciód és az egészséged a lehető legjobbá válik. Boldog leszel. Árad belőled a fény.

A Strala forradalmi megközelítése az érzelmek irányításának és a mozgásnak, amitől az emberek kicsattanóan egészségessé, szabaddá, kreatívvá és boldoggá válnak. A Stralát Tara Stiles hozta létre, klasszikus balettos és koreográfus múltjából és személyes, többéves jógás tapasztalatából merítve. Tara Paul Taylor koreográfusnál (Dance Company) és Eileen Cropley táncosnál tanult táncolni, jógatanulmányait pedig az 1990-es években kezdte meg balettoktatójával, Rory Fosterrel (American Balett Theater).

A Strala tudományos és mozgásos részének irányításában Mike Taylor is részt vesz. Mike test- és lélekgyógyászatot tanult a Harvardon és komplementer orvoslást az Oxfordon. A keleti mozgásformákat és gyógyítást, többek közt a tai chit és a csikungot, több mint harminc éven át gyakorolta.

Az élmény

A Strala a létezés, a mozgás és a gyógyítás egy módja, mely segít az embereknek összhangba kerülni az érzéseikkel, azzal, hogyan esik jól nekik mozogni, és hogy kezelik az élet kihívásait.

Ez egy olyan jógairányzat, amely túlmutat a pózokon, segít túllendülni a céljaidon és belevágni az álmaidba. Ez a szabadság áramlása, mely tágítja a korlátaidat, és kinyit téged. Felfedi a ragyogóan inspiráló éned.

A tested. Erős, nyúlánk, szikár és nagyon dögös leszel. Ilyennek látszol, mikor megbarátkozol a testeddel, és reagálsz arra, amire szükséged van.

Az elméd. Szárnyal, kiegyensúlyozott, be van kapcsolva, a szikrák csak úgy repkednek mindenfelé. A flow állapotában vagy.

Az egészséged. Az immunrendszer megerősödik, aktiválódik a Relaxációs Válasz, szertefoszlik a stressz. A kiegyensúlyozatlanság után most már visszaállhat az egyensúly, rendbe hozhatod, helyreállíthatod az optimális éned. Az energiaszinted az egekbe szökik.

Az életed. Szórakoztatóvá, vakmerővé, meséssé és ragyogóvá válik.

Az eredmény. Csodásan nézel ki, és úgy is érzed magad. Mert valójában ez vagy, mikor mindent beleadsz. Kreatív vagy, és inspiráló, összhangban állsz a megérzéseiddel és az egész világgal. Lehetőséged van improvizálni, hogy könnyedén csinálj mindent, amibe belefogsz, és még többet teremts, mint amiről álmodtál. Kicsattansz az egészségtől. Boldog vagy.

A tudomány

gyogyito_joga_b1_218px

Ajánlatunk a témában

Flow-állapot. A Strala ebbe az állapotba juttat azáltal, hogy nyugodt, összehangolt mozdulatokat használ, mindezt sokféle feladaton keresztül. A tested és az elméd ilyenkor olyan szinten dolgozik, ami meghaladja a képzeleted. Ez az ideális állapot. A kreativitásod fokozódik. Tested hatalmas erőre és mozgékonyságra tesz szert, az elméd pedig nyugodt, koncentrált tudatosságra. Sokkal kisebb erőfeszítéssel mész végig az ismerős és az ismeretlen mozdulatokon, és ezzel sokkal többet érsz el, anélkül, hogy elfáradnál, úgy, hogy szimplán jól érzed magad.

Relaxációs Válasz. A Strala úgy lett kitalálva, hogy aktiválja a testedben a Relaxációs Választ – kémiai folyamatok sorozatát, ami az általános egészségért, jóllétért és a gyógyulásért felelős. Ez nem történik meg az átlagos jógagyakorlás vagy testedzés során, melyek a kortizoltermelést stimulálják. Mikor a figyelem szigorúan egy cél elérésére irányul – például a jógában beleugrani egy pózba, elérni egy pózt –, akkor a testet stresszhormon itatja át, kortizol is. Kémiai szinten kevésbé leszünk képesek átlátni az előttünk álló lehetőségeket. Kevésbé vagyunk kreatívak és ösztönösek. Készen állunk, hogy kivédjük egy tigris támadását, de nagyjából ennyi. Ha ezt erőltetjük, nagy valószínűséggel több súlyt szedünk fel, mint amennyire szükségünk van, megsérülünk, és a stressz számos betegséget is okozhat.

Ezzel szemben viszont, ha minden körülmények között könnyedén mozgunk, azzal beindítjuk a testünkben a Relaxációs Választ. Ez az az állapot, melyben életünk nagy részét élnünk kellene. A jó hír az, hogy aktiválhatjuk a saját Relaxációs Válaszra adott válaszunkat azáltal, hogy lágyan mozgunk, és felfedezzük azt, ahol éppen vagyunk, ahelyett, hogy azt erőltetnénk, hogy valahol máshol legyünk. Boldoggá, kreatívvá és spontánná válunk. Csodálatos érzés!

Ez a Strala

A Strala óratípusok a következők: Strala Erős, Strala Relax, Strala Energikus, Strala Alapok, Strala Kímélő, Strala Core. A mozdulat a lélegzeteddel kezdődik. Minden belégzés megnyitja a teret, és még többet teremt, és minden kilégzés ellazít, és segít, hogy könnyedén mozogj a teredben.

A Strala laza, energikus, nyitott hangulatáról ismert. A Strala órákat világszerte több ezer oktató vezeti partnerstúdióinkban, fitnesztermekben és egészségügyi klubokban.

Keresd a DVD mellékletet Gyógyító jóga című könyvünkben,

ami bevezet a Strala jóga alapjaiba. 

A Strala az Alliance for a Healthier Generation (Szövetség Egy Egészségesebb Generációért) partnere, és Amerika-szerte már több mint 28.000 iskolában gyakorolják ezt a módszert. Riportot közölt rólunk a The New York Times, a Times of India, a The Times (Egyesült Királyság), és szerepeltünk már a legtöbb nagy nemzeti és nemzetközi magazinban.

Érdekességek

Strala = könnyed mozgás, a nehéz dolgok könnyű végrehajtása

Strala = svéd szó, jelentése ’fényt sugározni’

Strala = mozgásos meditáció, amely ragyogóan erős, tiszta, összhangban lévő testet és elmét teremt, valamint egészséges, boldog és élhető életet

További ajánlataink a témában:

A_joga_het_torvenye_B1_218px-e1515065594379Jogacsaj_B1_800pxot_tibeti_joga_B1_218px