Tudod, mi a közös Sylvester Stallonéban, Gwyneth Paltrowban, Robert De Niroban vagy Pharrell Williams-ben? Mindannyian Anthony William, a Gyógyító Médium zellerlé diétáját követik, amely 2019-ben globális mozgalommá nőtte ki magát – nem véletlenül! 

Minden évben menetrendszerűen felüti a fejét valamilyen divatos és villámgyors hatást ígérő diéta, amit többnyire egy-egy ismert ember ajánlása is alátámaszt. Vannak azonban olyan világhódító trendek is, aminek érdemes komolyabb figyelmet szentelni. Ilyen a mára milliók által követett zellerlé-kúra, aminek nincs meghatározott időbeli kerete, és nem hoz azonnal eredményt, viszont a gyors megoldások helyett teljes életmódváltásra ösztönöz a testi-lelki harmónia és a stabil, tartós egészségi állapot megteremtése és fenntartása érdekében. 2019 egyértelműen a zellerlé éve volt.

“A zellerlé végigsöpör a bolygón. Lenyűgöző, ahogy Anthony létrehozta a mozgalmat, és világszerte számtalan embernek állította helyre és javította kicsattanóvá az egészségét.” – mondta Sylvester Stallone.

Stallone, az ember, aki évtizedek óta napi szinten törődik a testével, bizonyára nem téved. Anthony William, más néven a Gyógyító Médium által életre hívott kúra ennek a látszólag semmilyen különleges tulajdonsággal nem rendelkező zöld növénynek az eddig felfedezetlen, sokoldalú és kiváló tulajdonságaira épít. Tiszta, természetes és egyszerű lehetőséget kínál arra, hogy akár te is megszabadulj a szervezetedben felgyűlt káros méreganyagoktól. Segít abban, hogy megelőzd krónikus betegségek kialakulását, vagy visszafordítsd a további terjedésüket, és köddé változtass olyan lelki terheket, amelyek béklyóként kötnek magukhoz. 

A zellerlében rejlő kozmikus erőt – ahogy sok más életmód trendet – a hollywoodi sztárok az elsők között fedezték fel. Közülük is elsősorban azok, akik az állandó csillogás közepette is hosszútávú és komplex, a mindennapokba könnyen beépíthető, tudatos diétákban gondolkodnak.

Anthony William szerint a zellerkúra nemcsak hatásában különbözik az eddigi divatos életmód diétáktól: “Ez az egyetlen trend, amit nem a pénz működtet” – mondja, hozzátéve, ő egy fillért sem fizet a sztároknak azért, hogy reklámozzák a zellerlét és annak rendkívüli eredményeit – “Ez nem olyan, mint a kombucha tea, vagy épp a kollagén és hasonlók. A zellerlé sikere nem a drága  reklámkampánynak és promócióknak köszönhető, hanem pusztán annak, hogy használják, milliók és milliók, világszerte. Azért népszerű és azért marad fenn, mert működik.”

Kim Kardashian zellerlé

Kim Kardashian a régóta kellemetlen tüneteket okozó pikkelysömöre miatt fogyasztja, Gwyneth Paltrow pedig saját, több százezres követői bázissal rendelkező életmód oldalán, a Goop-on szentelt már neki cikkeket. Ő maga így vall a zellerlé diéta hatásáról: “Míg a munkáját minden kétséget kizáróan egy másvilági rejtélyes elem járja át, abból, amire Anthony William rávilágít – különös tekintettel az autoimmun betegség témakörére – sok minden azonnal és ösztönösen helyesen és igazan cseng. És ami ennél még jobb: az általa ajánlott protokollok természetesek, elérhetők és könnyen követhetők.”

Pharrel Williams tizenkétszeres Grammy-díjas előadóművész és producer is csatlakozott a zellerlé mozgalomhoz, aki szerint ezzel a kúrával olyan szívességet teszünk a szervezetünknek, amit később meghálál majd. Ráadásul szerinte “lenyűgöző, ahogy Anthony ért az élelmiszerekhez, a rezgéseinkhez és mindenki számára könnyedén, érthetően magyarázza el választásaink harmóniáját vagy diszharmóniáját.”

View this post on Instagram

Green Juice

A post shared by Pharrell Williams (@pharrell) on

A zellerléből az útmutatások szerint naponta nagyjából fél liternyi mennyiséget érdemes fogyasztani ébredés után, de úgy, hogy ezt követően legalább fél órán keresztül nem veszünk magunkhoz más élelmiszert. Kizárólag a Magyarországon angol vagy szárzeller néven ismert zellerváltozat jöhet szóba – tehát a zellergumó nem megfelelő – és mindenképp a növény préselt levére van szükség, amit ízesítetlenül és hígítatlanul érdemes lassan elkortyolgatnunk.

Eddig is tudható volt, hogy a zellerszár rengeteg – főleg A-, C-, K-, és B – vitamint, ásványi anyagot – kalciumot, magnéziumot, foszfort, folsavat és káliumot – antioxidánst, elektrolitot és rostot tartalmaz, de Anthony munkássága kellett ahhoz hogy kiderüljön: a zellerlé egy konkrét, még felfedezetlen növényi hormont is hordoz, amely az endokrin rendszer minden egyes belső elválasztású mirigyét – ideértve a hasnyálmirigyet, a hipotalamuszt, az agyalapi mirigyet, a tobozmirigyet, a pajzsmirigyet és a mellékvesét is – táplálja és feltölti.

 Novak Djokovic zellerlé

Ez az egyik oka annak, hogy a zellerlé ilyen csodálatosan képes helyreállítani az egyensúlyt a szervezetünkben. Élsportolóknak is komoly segítséget jelent, többek között Novak Djokovic teniszvilágbajnok is alkalmazza, és gyógyító erőt kölcsönöz neki.

A zellerlé ereje nemcsak betegségek megelőzésére és visszafordítására kiváló, hanem a mindennapi közérzet és emésztőrendszer állapota is tartósan javítható a fogyasztásával – ráadásul segít a fogyásban és a kívánt álomalak megőrzésében. Ezért vetik be olyan topmodellek is a zellerkúrát, mint Miranda Kerr vagy Naomi Campbell, akik egyenesen a léprésükkel utaznak, hogy kiválthassák a reggeli kávéjukat valami egészségesebbre. 

Emlékeztek még a Szívek Szállodája ifjú Rory Gilmore-jára? A sorozat színésznője, Alexis Bledel is elkötelezett zellerlé fogyasztó. “Én folyamatosan a kezem ügyében tartom Anthony William könyveit, hogy mindig meríthessek belőlük az energiám helyreállításához és fenntartásához. Arra motivál, hogy a jó közérzetem érdekében mindennap javítsak az eddigi főzési és étkezési rituálémon.”

Mit gondolsz, kipróbálod a zellerdiétát? Egy próbát mindenképp megér! Indítsd zöldben a 2020-as éveket!

Forrás: https://www.vanityfair.com/style/2019/06/celery-juice-instagram-trend

Ajánlott könyv:

Anthony William – CSODATÉVŐ ZELLER