James Davies Test című Sunday Times-bestsellere könnyen követhető, alapos magyarázatokkal és bőséges illusztrációkkal ellátott útmutató, amely a stressz és sérülések okozta fájdalom holisztikus vizsgálatában, enyhítésében és gyógyításában nyújt segítséget.

 

Hogyan értelmezzük a figyelmeztető jeleket, amelyeket a testünk küld nekünk?
Hogyan csökkenthetjük a fájdalmat?
Miként javíthatunk a rugalmasságunkon, a sérülések utáni felépülésünk érdekében?

 

A kategória kiemelt könyvei:

Hormonintelligencia

Hormonintelligencia

„Arra gondoltam, hogy könyvet kellene írnom. Ha el tudnám magyarázni az embereknek, miért vannak fájdalmaik, ha megtanítanám őket arra, hogyan vehetnek részt a diagnózis felállításában, és ha tanácsot adhatnék a különböző terápiákkal kapcsolatban, akkor aktívabb szerepet játszhatnának a saját kezelésükben. Utánanéztem a dolognak, de semmi hasonlót nem találtam a piacon.

Szeretném, ha az emberek jobban tudatában lennének annak, hogyan működik a testük, és megértenék, milyen hatalmas előnyökhöz vezetnek az olyan apró lépések, mint például a testünk átmozgatása a nap során. A test egyedi és értékes, vigyáznunk kell rá. Ezt néha elfelejtjük. Ez egy összetett rendszer, és tisztelettel kell vele bánni. Mindenki azt feltételezi, hogy ahogy öregszünk, a mozgásunk mennyisége és minősége csökken, de ez nem igaz. Vannak módszerek arra, hogy a hanyatlást korlátozzuk. Nagyon szerencsés vagyok, mert a munkám révén beutazhattam a világot, és rengeteg eltérő életmódot láttam, ami formálta a szemléletemet. Találkoztam olyan emberekkel, akiknek nem volt sok pénzük, de egészségesek voltak, és órákig meg tudták tartani a guggoló pozíciót. Ámulattal néztem, ahogy a nyolcvanas éveikben járó emberek gond nélkül lehajoltak, és megérintették a lábujjaikat. Hányan vagyunk erre képesek?

 

De a változás lehetséges. Bármi lehetséges.

 

És nem kell mindennap órákat fordítanod arra, hogy ezt elérd – tudom, hogy az a legtöbb ember számára nem reális. Az évek során megtanultam, hogy a változás elérésének legjobb módja, ha a napi rutin részévé tesszük.” – James Davies

A Test egy teljeskörű egészségügyi útmutató, amely részletezi a testfájdalmak gyakori okait, és a legegyszerűbb és valóban hatékony fájdalomcsillapító módszereket mutat be. Legyen szó akár egy sérülésből való felépülésről, vagy a teljesítmény optimális fenntartásáról, James Davies a fizikai egészség és jólét minden aspektusát körbejárva, holisztikus, mindenre kiterjedő megközelítéssel segít, hogy újra a lehető legjobb formába kerülj!

 

 

Miről is szól ez a könyv?

„Azt remélem, hogy ez a könyv egy könnyen elérhető polcon fog helyet kapni az otthonodban, miután elolvastad, és minden alkalommal előveszed, amikor egy barátod vagy rokonod megemlíti, hogy fájdalmat érez a vállában vagy a csípőjében.

Annak érdekében, hogy a kötet hosszú ideig használható kézikönyvvé váljon, a témát négy részre bontottam:

 

A TUDÁS HATALOM

Ez a fájdalom áttekintése. Megadja azokat az alapokat, amelyekre mindannyiunknak szükségünk van ahhoz, hogy megértsük a testünk üzeneteit. Megismerkedünk azokkal az eszközökkel, amelyeket a fájdalmunk felmérésére és jellemzésére fogunk használni, hogy aztán diagnosztizálni tudjuk a mögötte meghúzódó állapotot.

 

A TEST RÉSZEI: DIAGNÓZIS ÉS KEZELÉS

Ebben a részben a testet tizenegy különböző területre osztottam fel, így rögtön ahhoz ugorhatsz, ami érdekel. Azokról a területekről olvashatsz, ahol fájdalmat tapasztaltál, és tovább léphetsz a harmadik részre, amely a terapeutával folytatott közös munkáról és a kezelésekről szól; de úgy is határozhatsz, hogy elolvasod az összes terület tudnivalóit. Csak a te döntéseden múlik.

Azoknak a sérüléseknek, betegségeknek és állapotoknak a típusait ismertetem, amelyekkel a leggyakrabban találkozom a praxisomban, és azt is bemutatom, hogyan diagnosztizálhatjuk őket. Ha jó alapokkal rendelkezel azzal kapcsolatban, hogy mi lehet a baj, akkor ki tudod választani a megfelelő egészségügyi szakembert vagy terapeutát, akit felkereshetsz, tudod, hogy milyen kérdéseket kell feltenned, és elkezdhetsz gondolkodni, hogy milyen kezelésre lehet szükséged.

 

Tetőtől talpig!

Az érintett területek vizsgálata: a fej és az arc, a nyak, a váll, a hát felső része, a könyök, a csukló és a kéz, a hát alsó része, a csípő, a térd, a láb és a boka. 

 

TERAPEUTÁK ÉS TERÁPIÁK

Ebben a részben kezdünk el gondolkodni azon, hogy milyen kezelésekre lehet szükségünk, és ki a legalkalmasabb arra, hogy ezeket elvégezze. Gondolkoztál már rajta, mi is lehet a kattogtatás vagy a köpölyözés, és vajon mikor kell alkalmazni? Vagy azon, hogy mi a különbség a fizioterapeuta és a csontkovács között? Most megtudhatod.

 

FELÉPÜLÉS ÉS TESTI SZABADSÁG

Van néhány egyszerű dolog, amit megtehetsz, hogy csúcsformában tartsd a tested, és élvezhesd a fájdalommentes mozgás szabadságát, amire mindannyiunknak szükségünk van. Mivel a megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás, ezért egy könnyen érthető és a mindennapi életbe beilleszthető terv formájában ismertetem, milyen apró változtatásokat érdemes tenned.

Forrás: Test

 

Ajánlott könyvek:

.
TEST

A siker alapelvei könyv

MINDFULNESS MEDITÁCIÓ
A FÁJDALOM ENYHÍTÉSÉRE