A kristályok olyan energiákat bocsátanak ki, amelyeket a tested vagy magához vonz, vagy elnyel, vagyis a gyógyulás azáltal történik, hogy magadhoz vonzod az energiákat. 

 

TEST – ELME – LÉLEK

Lényed fizikai aspektusa a tested. A kristályok segítségével kiegyensúlyozhatod a fizikai energiákat, és előidézhetsz bizonyos változásokat. Ilyen változás lehet a fejfájás megszüntetése, az alacsony energiaszint, a kimerültség és más hasonló testi érzetek felszámolása. 

Az elméd egyszerre rendelkezik fizikai (agy és idegrendszer) és nem fizikai (érzelmek, álmok, gondolatok) aspektussal. A kristályok rezgése segít egyensúlyba hozni az elméd energiáit, hogy bekövetkezhessen a gyógyulás. A segítségükkel enyhíthetők olyan problémák, mint a stressz, az érzelmi gondok, az álmatlanság, a rémálmok, a nyugtalanság, a depresszió, a gyász vagy a fásultság. 

A lelked egyáltalán nem fizikai dolog. A kristályok kiegyensúlyozhatják az olyan spirituális energiákat, mint a hit, a feltétel nélküli szeretet, a megbocsátás és az együttérzés. Ez lehetőséget teremt arra, hogy kommunikálhass a felettes éneddel, a lelkeddel vagy a felsőbb erőkkel. 

 

 

A legütősebb gyűjtemény – A legerősebb kristályok

Minden kristály sajátos gyógyító tulajdonságokkal bír, de akad néhány, amely erősebb és sokrétűbb hatással rendelkezik, mint a többi. Találd meg te is a neked legmegfelelőbbet, gyűjts össze egy erőteljes kis kollekciót, amelyben a legnépszerűbb és legváltozatosabb kristályok is helyet kapnak. Ezzel a maroknyi nélkülözhetetlen kristállyal ellenőrzésed alá vonhatod a belőled és a feléd áramló energiákat, hogy békés bensődre hangolódva bármilyen vihar közepén el tudj csendesedni.

 

A TOP 3 kristály kezdőknek:

1 TISZTA KVARC: 

Ha nem tudod, milyen kristályt használj, kezdd a tiszta kvarccal, amely minden energiával jól együtt tud működni.
Erősíti más kristályok tulajdonságait, kapcsolatot teremt az isteni szándékkal és a magasabb szintű tudattal, minden állapotban alkalmazható (mestergyógyító), támogatja a védelmet, a tisztítást és a tisztulást, az energia és a gondolat felerősítését, a gondolatok és a meggyőződések tisztázását, a test-elme-lélek kiegyensúlyozottságát, növeli a koncentrációt.

 

2 FÜSTKVARC: 

Én ezt a kristályt használom leggyakrabban, mert ez egy manifesztációs kő, amely a negatív energiát pozitívvá alakítja.
A negatív energiát pozitívvá alakítja, a pozitív energiát felerősíti, támogatja a reális gondolkodást, méregtelenít, az energiák egyensúlyának érdekében minden csakrához kapcsolódik, kapcsolatot teremt a felsőbb iránymutatással és az isteni erővel. 

 

3 CITRIN: 

Erősíti az önbizalmat, és jókedvet teremt.
Támogatja a bőséget, az önbecsülést, erősíti a személyes kisugárzást, a kreativitást, nagylelkűségre buzdít, hozzájárul a józan gondolkodáshoz, a manifesztáció sikeréhez, a személyes akarat érvényre juttatásához, segíti az újrakezdést. 

 

 

Az eddig felsoroltak együtt igazán erős hármast alkotnak, és bármilyen energetikai problémával állsz szemben, segíteni fognak rajtad. Ahhoz azonban, hogy a kollekciódban sokoldalú kristályok is szerepeljenek, válassz a következők közül: 

     

4 RÓZSAKVARC: 

Mindenféle szeretetet támogat, a feltétel nélküli elfogadást és a szerelmet egyaránt.
Együttérzés, kedvesség, feltétel nélküli szeretet, önszeretet, érzelmi gyógyulás, boldogság, béke, játékosság. 

 

5 AMETISZT: 

Támogatja a helyes intuíciókat, és segítségével a magasabb erők útmutatásaihoz, valamint az álmaid erejéhez kapcsolódhatsz.
Segíti az intuíciókat és a megérzéseket, az álmatlanság leküzdését, támogatja a biztonságos utazást, a kapcsolatot a magasabb rendű énnel és az istenséggel, a kreativitást, a manifesztációt. Stressz, szorongás, rémálmok, függőségek esetén is hasznos.

 

6 FEKETE TURMALIN: 

Védelmező alapásvány, amely távol tart tőled minden negatív hatást.
Pszichés védelmet nyújt, megóv a negatív energiáktól, támogatja a reális gondolkodást, segít megszabadulni a stressztől és a negatív érzelmektől. 

 

7 SZIVÁRVÁNY FLUORIT: 

Elmélyíti az intuíciót, erősíti a szeretetet, és világos kommunikációt tesz lehetővé.
Egyensúlyba hozza és stabilizálja az energiákat, a test, az elme és a lélek kapcsolatát, engedi érvényesülni az intuíciót, illetve a kommunikációt a felsőbb hatalmakkal, nyugtató hatású, támogatja a kreativitást, a harmónia létrejöttét és az istenséghez kapcsolódást. 

 

 

8 KARNEOL: 

Abban lesz a segítségedre, hogy meghúzd a határaidat, önálló és kreatív legyél.
Erősíti a bátorságot, a védelmet és a biztonságot, támogatja az akaraterőt, az elhatározásokat, a szenvedély visszatérését a párkapcsolatba, a személyes kisugárzást. Segíti a jelenre való összpontosítást, az abúzus megszüntetését, védelmet nyújt az irigységgel szemben, növeli az energiaszintet. 

 

9 HEMATIT: 

Védelmező alapásvány, segíti a figyelem összpontosítását és azt, hogy számodra kívánatos energiákat vonzz magadhoz.
Elnyeli a negativitást, kiegyensúlyozza az energiákat, csökkenti a stresszt és a szorongást, reálissá tesz, méregtelenít. 

 

10 TÜRKIZ: 

Szerencsét, jólétet és személyes erőt nyújt.
Támogatja a személyes erőt, a szerencsét és a bőséget, a biztonságos utazást, segít kimondani a saját igazságunkat, hangot adni kreatív ötleteinknek, véd a lopással szemben, támogatja az ambíciókat, nyugtató hatású, magába szívja a felesleges energiákat, harmóniát teremt.

 

 

Melyik kristályt használd? 

Ha már megvan a saját kristálygyűjteményed, honnan tudhatod, hogy mikor melyiket kell használnod? Többféleképpen is választhatsz. 

KÉRDEZD MEG: „MELYIK KRISTÁLYRA VAN SZÜKSÉGEM?” AZTÁN FIGYELD A VÁLASZT. Nekem ez a kedvenc módszerem, mert sokszor nem is az szorul gyógyításra, amit én gondolok. A kérdésfeltevés segít megszabadulni az előzetes elvárásoktól. 

TANULMÁNYOZD A KIRSTÁLYOK GYÓGYÍTÓ TULAJDONSÁGAIT. Válassz kristályokat a színük és a szerkezetük alapján. Az ismereteid birtokában használd azt a kristályt, amely az adott pillanatban a legmegfelelőbb a számodra. 

ALKALMAZZ IZOMTESZTET. Helyezd a kristályt a tested bármely pontjára. Nyújtsd ki a domináns kezed mutatóujját, és nyomd rá a kristályra ugyanannak a kezednek a középső ujjával. A mutatóujjaddal próbálj ellentartani. Ha erősen meg tudod tartani a kristályt, akkor nincs rá szükséged, ha azonban nem tudod megtartani, akkor pontosan ezzel a kristállyal kell dolgoznod.

HAGYATKOZZ A MEGÉRZÉSEIDRE. Válaszd azt a kristályt, amelyik valamilyen módon megszólít. 

Forrás: A kristályok gyógyító ereje

 

Ajánlott könyvek:

A KRISTÁLYOK
GYÓGYÍTÓ EREJE

A siker alapelvei könyv

GYÓGYÍTÓ
KRISTÁLYOK

.
NAPI RITUÁLÉK