Hatással van az, amit megeszel, arra, meddig élsz?
Létezik recept a hosszú és egészséges életre?

Mit fogsz tenni, ha egy ponton téged is megtalál a halálozási statisztikákat vezető népbetegségek egyike?

Tedd fel te is magadnak ezeket a szó szerint húsbavágó kérdéseket!

Dr. Michael Greger sikerkönyve, a Hogy ne halj meg a borús egészségi mutatókkal ellentétben egy napfényben úszó veteményes kertre nyit ajtót, amelybe belépve neked sem lesz többé kétséged afelől, hogy a változatos növényi alapú étrend hosszabbá és boldogabbá teszi az életed.

Az egész világon végigsöpört kiadvány kézzelfogható tudományos tényeken, eredményeken és személyes történeteken keresztül mutatja be a növények semmihez sem fogható erejét a mindennapi táplálkozásban. Kérdez, válaszol, bizonyít – miközben szórakoztat, lebilincsel és nemcsak gondolkodásra, hanem tettekre sarkall.

A könyv hasábjain “emészthető” formában találkozhatsz azokkal a témákkal, melyet a doktor évek óta az általa alapított NutritionFacts.org életmód blogon és online fórumon boncolgat, milliónyi embernek tanácsot adva nap, mint nap.

Cukorbetegség, szív-és érrendszeri betegségek, agyi betegségek, magas vérnyomás, májproblémák… Dr. Greger 15 pusztító népbetegséget mutat be, amelyekkel a teljes értékű növényi étrend, és rajta keresztül te magad is felveheted a harcot. Nemcsak megelőzéssel, hanem akár a negatív események láncolatának megfordításával:

“Ez a könyv nem a vegetarianizmusról,  a veganizmusról, vagy bármilyen ‘izmusról’ szól. Pusztán azt mutatja be tudományos tényeken keresztül, hogy a növényi alapú, nem feldolgozott élelmiszerekből álló, sokoldalú és teljes értékű táplálkozás nemcsak képes megelőzni az életmódból fakadó leggyakoribb népbetegségeket, hanem képes a negatív folyamatok visszafordítására is.”

A miérteken túl a hogyanokra is választ kapsz. Megismerheted nemcsak a könyv írójának étrendjét, hanem azt a 12 kihagyhatatlan növényi alapanyagot és a hozzájuk tartozó szükséges mennyiséget, amit minden nap érdemes fogyasztanod ahhoz, hogy tovább élj.

Receptekkel, és apró, a mindennapokba  könnyedén beépíthető, okos trükkökkel találkozol, amelyek – ha vigyázol magadra – évtizedeken át elkísérnek majd. Komoly betegségek, elhízás és spártai étkezési szabályok nélkül.

A hosszú, boldog és szabad életre természetesen nincs bevált recept. A megoldás kulcsa azonban a kezedben van. Tegyél érte mindig, hiszen:

“Úgy kell élnünk minden egyes napot, hogy megtöltsük friss levegővel, nevetéssel és szeretettel – szeretettel magunk és mások iránt, és az iránt, amit ezzel az egyetlen, becses életünkkel kezdünk. Az a célom, hogy olyan információval lássalak el, amely erőt ad, és arra inspirál, hogy egészséges változásokat hozz az életedbe – végül azonban ez teljesen rajtad áll.“

Röviden: “Nem bánom, ha meghalok, csak nem szeretném, hogy az én hibám legyen.”

Forrás: Hogy ne halj meg c. könyv

Ajánlott könyv: