A tavalyi év jókora meglepetéssel szolgált mindannyiunk számára. Mi lenne, ha idén saját kezünkbe vennénk az irányítást? Íme három lélekmelengető és energizáló tanács, hogy kiegyensúlyozottabb, egészségesebb és magabiztosabb légkört teremthess magadnak és szeretteidnek az idei évre! 

1. rész

Van, akihez a tavalyi év kegyes volt, és van, aki sokat, vagy sokakat veszített vele: 2020 gyökeres változást hozott a világban, alapjaiban megrengetve életünk tartóoszlopait földrajzi helyzettől, vallástól, kultúrától függetlenül. Az új év beköszöntével itt az ideje letenni azokat a terheket, amiket az eltelt hónapok róttak ránk, hogy megkönnyebbülve, kiegyenesedve, fellélegezve lépjünk be a most kezdődő korszakba. Hogy a tiszta lap valóban tiszta lap lehessen, kétrészes cikksorozatunkban segítségül hívtuk azokat a szerzőinket, akik számos sikerkönyvvel és saját életútjukkal már bizonyították: az élet újrakezdhető. Vegyél hát egy nagy levegőt, és mondd ki hangosan: új év, új én!

Nézzük, fizikai síkon mit tehetsz önmagad felemeléséért az új évben!

 

1. Itt az ideje, hogy most te ajándékozd meg a szervezeted!

Bár a decemberi ünnepi időszak véget ért, a január kiváló lehetőség arra, hogy saját tested megajándékozd. Gondolj bele, mennyi mindent tesz érted nap mint nap, hogyan szolgál téged felkeléstől lefekvésig. Vedd számba, mivel táplálod, mivel mérgezed, mennyi pihenést, regenerációt engedélyezel számára, és azt is, meddig szeretnéd, hogy egészségesen és olajozottan együttműködjön veled. Ha ez megvan, készíts listát azokról az élelmiszerekről, amelyekkel jót teszel vele, és neked is ízlik. Ha inspirációra van szükséged, fusd át napjaink egyik legismertebb táplálkozástudományi szakértője, Dr. Michael Greger tudományos módszerekkel összeállított élelmiszer listáját, amely teljes értékű, növényi alapú – de nem kizárólag vegetáriánus vagy vegán – táplálkozási módszereket ajánl. A sikerszerző legújabb könyvében ráadásul 21 természetes fogyásserkentő alapélelmiszert is bemutat, melyekkel maximalizálható a szervezet zsírégető képessége. Dr. Greger természetesen nem arról híres, hogy átléphetetlen, szigorúan tartandó kereteket ad meg. Ellenkezőleg: barátságos, kötetlen hangvételben írt könyveiben arra ösztönöz, hogy néhány apró változtatás, egy-egy új nézőpont a napi táplálkozásoddal kapcsolatban, pl. maréknyi hüvelyes, vagy  bogyós gyümölcs fogyasztása máris rengeteget segít, hogy elkerüld a hízást, megspórold magadnak a betegségeket, vagy megfordítsd a már elindult negatív egészségügyi folyamatokat.

 

2. Próbálj ki olyan gyors, egyszerű és egészséges recepteket, amelyek már milliókon segítettek a világon!

Ha gyakran küszködsz időhiánnyal, ha gyors segítségre van szükséged, vagy ha úgy érzed, konkrét tanácsokat szeretnél kapni, fogadd meg, amit Anthony William, a gyógyító médium üzen számodra. A szárzeller tiszta, frissen készített, semmi mással nem kevert leve olyan komplex táplálék szervezetednek, ami kivételes és soha nem látott változásokat képes elindítani, vagy megfordítani elkerülhetetlennek tűnő egészségügyi zsákutcákat. Ha pontos recepteket szeretnél kézbe venni, használd a szerző Tisztulj és gyógyulj című könyvét, ahol fotókkal illusztrált méregtelenítő és energizáló recepteket találsz. Anthony William könyvei jóval többet nyújtanak puszta iránymutatásnál, hiszen terápiák kiegészítőjeként és preventív módon is millióknak segítettek már szerte a világon – támaszkodhatsz rájuk pajzsmirigy-, vagy májműködés-problémák esetében, de akkor is, ha szeretnéd megismerni azt az 50 zöldséget, gyümölcsfélét és gyógynövényt, valamint a belőlük készíthető ételek receptjeit, amelyek képesek regenerálni a szervezetet.

 

 

3. Engedd el a negatív mintákat a jóga, a természet és az ősi tanítások segítségével!

Helyezz az idei évben nagyobb hangsúlyt arra, hogy bekapcsolódj azokba az évezredek óta jelenlévő áramlásokba, amelyekkel jobban érezheted magad a testedben, és könnyebben megteremtheted a test, a lélek és az elme közötti harmóniát. A jóga semmi mással össze nem hasonlítható rendszere a légzés és a mozgás összhangjával ébreszti fel a testi és szellemi erőket, javítja az életminőséget, jó közérzetet teremt, egészséget és mentális megtisztulást hoz.

Az Öt tibeti jógagyakorlat és a hozzájuk tartozó mantrák olyan élvezetes és praktikus útra hívnak, amely magasabb szintre emeli személyiséged, és segít elengedni a tavalyi év negatív mintáit. Ahogy a táplálkozással kapcsolatban, a mozgás terén sem kell azonban szándékos nyomás alá helyezned magad. Egyszerűen csak kezdd el: mérd fel a saját tested határait, és azt is, hogy életednek ebben a szakaszában mennyi és milyen szintű mozgás az, ami kielégít, de kihívást is jelent. 

Tudatosítsd magadban, hogy a világ folyamatos áramlása akkor is történik, ha épp nem akarod, így az átalakulásunk időről-időre elkerülhetetlen – de rajtad múlik, milyen irányban teszed azt meg. A könyvben szereplő ászanák növelik fizikai állóképességed, a hozzájuk tartozó mantrák pedig pozitív hatást gyakorolnak az elmére és a szellemre. A lépésről-lépésre elsajátítható, jól megalapozott gyakorlatok nyomán a szükségszerű változás nem kényszeres, hanem könnyed, és felfelé törekvő folyamattá válik. 

 

 

Ha úgy érzed, még nem állsz készen a jógára, használd a természet erejét és energiáját az újrakezdéshez. Attól ugyanis, hogy a világ gyorsan mozog, neked még nem kell vele menned. Találd meg inkább a saját tempódat! Mozdulj ki, levegőzz, túrázz, szánj időt arra, hogy megismerd a természet évről-évre megismétlődő, belső ritmusát. Az ünnepek adta lelassulás tovább vitelére kiváló lehetőséget nyújtanak a séták, kirándulások, és a szemlélődő figyelem, amit ezek az alkalmak kínálnak. Haemin Sunim és Youngcheol Lee több mint 3 millió példányban eladott könyve, az Azok a dolgok, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz  remek társad lehet ezen az úton. A kötet az önmagunk szeretete és saját hibáink megbocsátása felé való törekvést, világunk megszilárdítását és a mások felé forduló, értő figyelmet és elfogadást nyújtja nyolc különleges témakör szerint. 

A szeretetteli élet felé vezető úton kiváló társ Az ébredés könyve is, amely kiadásának huszonegyedik évében is töretlenül érvényes maradt. Mark Nepo meditációkat, bölcsességeket és évezredes tanításokat összegző műve az év minden napjára tartogat számodra fontos üzenetet, de nem kötelez arra, hogy napi olvasmányoddá tedd.  Tekints inkább úgy rá, mint egy mindig jelen lévő barátra, akihez bármikor bizalommal fordulhatsz, amikor iránymutatásra, megnyugvásra van szükséged, utazásra indulsz vagy élményekkel telve visszaérkezel onnan – és természetesen minden alkalommal, amikor új korszakba lépsz. 

Ha tetszett a cikk, maradj velünk – hamarosan megmutatjuk, mentális síkon milyen iránymutatásokat érdemes követned az újrakezdés évében!

 

Ajánlott könyvek:

GYÓGYÍTÓ
ÉTELEK

CSODATÉVŐ
ZELLER

A siker alapelvei könyv

EGÉSZSÉGES
MÁJMŰKÖDÉS

GYÓGYÍTÓ
MÉDIUM

A siker alapelvei könyv

EGÉSZSÉGES
PAJZSMIRIGY

HOGY
NE HALJ MEG

EGYÉL ÚGY,
HOGY NE HALJ MEG

A siker alapelvei könyv

ÖT
TIBETI JÓGA

AZ ÉBREDÉS
KÖNYVE

AZOK A DOLGOK, AMIKET CSAK AKKOR LÁTSZ,
HA LELASSÍTASZ

A siker alapelvei könyv