A vegán konyhaművészet legjobb alapanyagai a superfoodok! Miért érnéd be kevesebbel, ha léteznek olyan szupertáplálékok, amelyek egyedülálló jótékony hatással bírnak a szervezetedre?
Az egészségtelen táplálkozás hatására a szervezet sav-bázis egyensúlya felborulhat, ami krónikus betegségek és túlsúly kialakulásához vezethet. Az elsavasodás ellen az egyik leghatékonyabb „ellenszer” a táplálkozásunkban rejlik, ha azt egészségesre váltjuk, akkor az egész életünk megváltozhat. A legegészségesebb növényi eredetű táplálékok – azaz a superfoodok – a gyógynövények és a leghasznosabb táplálékok minden pozitív hatását hordozzák, így egyszerre óvják és erősítik szervezetünket. A szupertáplálékok beépítése az étrendbe az energikusabb és harmonikusabb élet lehetőségét kínálják!
A superfoodok fogyasztásával:
- leküzdheted a fáradtságérzeted, energetizáló hatásuknak köszönhetően;
- elérheted, és könnyedén meg is tarthatod az ideális testsúlyt;
- erősítheted immunrendszered;
- megelőzheted az esetleges betegségek kialakulását,
- lúgosíthatod a szervezeted;
- megfelelően táplálhatod a tested, hiszen minden szükséges vitamint, tápanyagot és ásványi anyagot tartalmaznak, amire szüksége van a szervezetednek.
Próbáld ki a superfoodokat már ma egy ínycsiklandozó és egyszerű recepttel!
Sült vegetáriánus saláta borsos-balzsamecetes öntettel (4 adag)
A friss leveles zöldségek nagyon jól harmonizálnak a sült zöldségekkel, amelyeket ezzel az alacsony zsírtartalmú, borsos öntettel nyakon öntve laktató, de könnyű salátát kapunk.
Mindenekelőtt süssük meg a zöldségeket. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és tegyünk bele egy nagy tepsit. Ha a tepsi felmelegedett, vegyük ki a sütőből, és kenjük meg kókuszolajjal. A burgonyát, a fokhagymát és a rozmaringot tegyük a tepsibe, és jól forgassuk meg az olajban. Terítsük el a tepsi alján a zöldségkeveréket, és süssük 10 percig. Ha ez megvolt, akkor vegyük ki a tepsit, tegyük bele a cukkinit, keverjük össze a többi zöldséggel, majd az egyveleget eloszlatva ismét tegyük vissza 5 percre a sütőbe. A padlizsánt hintsük meg sóval és borssal, majd 15 percre adjuk a sülő zöldségekhez. Ha teljesen megsültek, hagyjuk, hogy szobahőmérsékletre hűljenek, majd állítsuk össze belőlük a salátát. A rozmaringágat dobjuk ki!
Egy nagy tálban adjuk a borsos-balzsamecetes öntet felét a bébisalátához, majd tálaljuk kisebb edényekben. Halmozzuk rájuk a sült zöldségeket, tegyünk még öntetet a tetejükre.
Borsos-balzsamecetes öntet
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál esszenciális zsírsavakat tartalmazó olaj
- ¼ csésze almalé
- 1 evőkanál frissen őrölt fekete bors
- ¼ kávéskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál dijoni mustár
- 1 kávéskanál tengeri hínárpor
Jól keverjük össze a hozzávalókat. Hozzávetőleg ½ csészényit kapunk.
Válaszd a legegészségesebb táplálékokat vegán ételeidhez, tanuld meg konyhádban hasznosítani a superfoodokat Julie Morris finom és könnyen elkészíthető receptjeinek segítségével! A szuper egészséges receptek mindenki számára elérhetők és könnyen elkészíthetők, hiszen ma már a bio- és herbaboltok polcain nagy kínálatban sorakoznak a szükséges hozzávalók.
Táplálkozz az egészséges életmód jegyében a superfoodokkal, hogy fittebb és boldogabb lehess, mert ez jár neked!
Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel