Igaz, amit mondanak: az élet valóban akkor kezdődik el, amikor elhagyod a komfortzónádat. Tizenkilenc éves koromban jöttem el Svédországból. Semmi pénzem nem volt. Tervek nélkül indultam el. Csak abban voltam biztos, hogy változásra van szükségem, és arra, hogy végre felfedezéseket tegyek!

Jogacsaj_B1_800px

Ajánlatunk a témában

Costa Ricán kötöttem ki, egy olyan helyen, ami meglehetősen kívül esett a komfortzónámon. Nem volt mese: teljesen új életet kellett kezdenem. Egy éven át pultosként dolgoztam, óránként nagyjából egy dollárt kerestem. Annyira nem volt pénzem, hogy néha reggelenként el kellett döntenem, hogy én egyek, vagy a kutyám. (Természetesen mindig a kutyám, Quilla volt az, aki reggelizhetett). Ha esett az eső, a víz rendszerint befolyt az utcáról a lakásba. Telefonom sem volt. A konyhapult állatokkal volt tele. Hol egy rovar jött be, hol egy skorpió vagy egy béka, de egyszer még egy levetett kígyóinget is találtam a konyhában! (Nem vicc, ez tényleg megtörtént.) Esélyem sem lett volna elhagyni az országot, fogalmam sem volt, hogy mit hoz a következő hónap… és mégis, én voltam a világ legboldogabb embere!

Az, hogy eljöttem otthonról, és belevágtam valami újba, az új élet és az újrakezdés lehetőségét adta meg nekem! Szükségem volt arra, hogy végre megtudjam, mire vagyok képes egyedül, hogy segítség nélkül is meg tudok állni a lábamon. Bíztam az univerzum csodáiban, amelyben soha nem lehetett volna részem akkor, ha nem hagyom el a komfortzónámat és a védett otthon melegét.

Próbálj ki te is új dolgokat! Még akkor is, ha eleinte ijesztőnek tűnnek. CSAK így tudhatod meg, hogy ki is vagy valójában! El kell vesznünk, hogy megtaláljuk önmagunkat!

Vegyél egy mély levegőt, és vágj bele valami újba. Élményeidet oszdd meg a breathingchangeseverything.com oldalon. A @lovephilosophy minden #dontforgettobreathe tag-re egy dollárt adományoz a Hope & Grace Initiative keretein belül a lelki egészség és a jó közérzet támogatására. Hálás vagyok, hogy egy ilyen csodálatos kezdeményezés részese lehetek.

Keresd a könyvet webáruházunkban