MINDEN, AMIT AZ AKASA-KRÓNIKÁRÓL ÉRDEMES TUDNI

Az Akasa olyan életerő, amely minden elmúlt és jövőbeni emberi gondolatot és eseményt tárol az Akasa-krónikában. Minden lélek megtalálható ebben a végtelen tudástárban, az egyes lelkek útja fel van jegyezve. Csatlakozz CJ-hez – aki megkérdezte Linda Howe-ot, az Akasa-krónika szakértőt –, ha szeretnéd megtudni, hogyan lehet a Krónika segítségével kifürkészni az élettervedet, hogy bepillantást és útmutatást nyújtson a létezéseddel kapcsolatos kérdéseidre és begyógyítsa múltbéli sebeid.

Hogyan lépjünk be az Akasa-Krónikába?

A Linda Howe-val folytatott interjúm hihetetlenül szórakoztató volt. Ha alapvető kérdéseid vannak arra vonatkozóan, hogyan érd el az Akasa-Krónikát, vagy többet szeretnél megtudni róla, kattints ide: Fireitupwithcj.com

Az oldal alján találod az Ösvény-imádságot, egy gyönyörű meditációt, amellyel be tudsz lépni az Akasa-Krónika szívébe.

A legfontosabb tíz kérdés az Akasa-Krónikáról

1. Mennyi felkészülést és tapasztalatot igényel hozzáférni az Akasa-Krónikához?

A Krónika megtalál téged, bárhol is legyél. Ez a te krónikád. Az egész arról szól, hogy tudatos kapcsolatot létesíts saját lelkeddel. Ehhez nincs szükséged semmilyen képzésre. Csak annyit kell tenned, hogy követed az útmutatásokat. Vannak javaslatok, amiket érdemes követni. Ha ezt teszed, megtalál téged, amire szükséged van. Ami jó neked, elérhető lesz számodra.

A másik dolog, amit szeretném, ha tudnál, az, hogy nem kell látnoknak lenned, sem kivételes intuitív érzékkel rendelkezned. Elég, hogy egy élő személy vagy, őszinte vággyal a szívedben. Csak ennyire van szükséged a kezdéshez. Rendben lesz minden, csak adj magadnak egy lehetőséget.

2. Használom a könyvedben közzétett Ösvény-imádságot az Akasa-Krónika megnyitásához. Más, mint egy meditáció, de időnként elgondolkodom, hogy tényleg nem csak egy elmélyedésről van-e szó és tényleg a Krónikában vagyok-e.

Az irányított meditáció az Ösvény-imádságban más, mint a legtöbb elmélyedés, mert konkrét, mivel az Akasa-Krónikában végzett munkámból született. 1994 óta foglalkozom a Krónikával, és 1996 óta tanítok. Az évek során kialakítottam az Ösvény-imádság meditációt. Nem egy hétköznapi meditációról van szó. A Krónikában végzett munkám megtanított rá, hogy ez az imádság segít mélyebbre kerülni. Ez a célja az elmélyülésnek. Sokak számára úgy tűnhet,, mintha maga a Krónika lenne. Egy egyszerű meditációtól nem várhatom el, hogy belevigyen a Krónikába és vissza, de az Ösvény-imádságtól igen.

Az elmélyedés a felkészülést szolgálja: a föld felszántása, mielőtt elhintenénk a magot. Ez az előkészület. Ugyanakkor nem feltétele annak, hogy bejuss a Krónikába. Használhatod, ha tetszik és működik neked, de ha zavar, ne csináld. Mi csoportosan is végezzük a meditációt, hogy távolságot teremtsünk a mindennapi élettől. Mindent kint hagyunk a szoba előtt, és elkezdjük közelebb hozni magunkat egymáshoz, hogy tudatába kerüljünk a támogató energiának, amely eljuttat a Krónikába.

Ez az elmélyülés olyan, mint egy általános frissítő, míg az imádság maga nagyon konkrét. Menj oda. Kövesd az útjelzőket, és elvisz a kívánt helyre. Biztosítja, hogy tudatosan, eltökélten és felelősségteljesen térj vissza.

Érdekes módon, amikor az imádságot használod, két dolog történik. Egyrészt elvisz téged, a gyakorlót, egy olyan helyre, ahol befogadod az információt. Mindenre fogékonyabbá válsz általa. Aztán ennek a rendszernek a segítségével előhívod a Krónika egy szegmensét. Ha például az én krónikámat akarod olvasni, azt hívod elő, az az egyetlen krónika, amelyet akkor megnyitsz.

Érdekes kérdést hozol fel – van abban valami, ha az ember kezdő, amikor adnod kell egy lehetőséget magadnak, hogy megtaláld az utad; add meg magadnak ezt a lehetőséget.

Megesik, hogy belépsz a Krónikába a kérdéseiddel, és magával ragadó élményben van részed. Máskor azonban úgy tűnhet, mintha nem kapnál válaszokat. Ez nem olyasmi, amit elég egyszer csinálnod. Gondolj rá úgy, mint egy folyamatos gyakorlatra. Tegyük fel, van két-három kérdésed. Egy hónapon keresztül minden nap tedd fel ezeket, és nézd meg, mi történik. Érted?

Véleményem szerint különösen nehéz azoknak, akik először csinálják, mert rajtuk van a nyomás, hogy „Ezt meg kell csinálnom. Írnom kell”. Egy másik helyzet, amely különösen nehéz lehet: amikor van egy égető kérdésed, amire választ szeretnél; az nem könnyű. Nagy kihívást jelent valami újat tanulni, és egyúttal  megtalálni a választ a kérdésedre.

Egy ideig elértem az Akasa-Krónikát, aztán hirtelen nem kapok semmit. Miért?

Az szeretném, ha kipróbálnád a következő három dolgot. Az első: ha nem kapsz semmit, kezdd el leírni, ennek a „semminek” a milyenségét. Tudom, hogy ez egy kicsit furcsán hangzik, de a kimondott vagy leírt szóban energia van. Ahogy szavakba öntöd azt, amit kapsz, még akkor is, ha semmit nem kapsz, ahogy körülírod ezt a semmit, elkezdi mozgatni az energiát.

A Krónikában ezt tapasztaljuk meg, de a hétköznapi élettapasztalataink megélése által. Tanulmányozása során láthatjuk, hogy minden élet, még a leghétköznapibbnak tűnő is, abban támogat minket, hogy felfedjük a lelkünk célját, ami nem rajtunk kívülálló dolog, önmagunkban lelhetjük meg. Mindenki a saját célja felé tart. Arról van szó, hogy tudatossá váljunk, és ekkor már lehetnek választásaid és hozhatsz döntéseket, amelyek még inkább a célod felé terelnek, és ez megelégedettséggel fog eltölteni. Sokkal jobban érzed majd magad, ha azt látod, hogy van egy célkitűzésed.

A második dolog: vesd papírra, amit kapsz a Krónikától, de ne olvasd át, akkor sem, ha nincs semmi értelme. Csak írd le, amit kapsz, akkor is, ha úgy tűnik, hogy nem kapsz semmit, de ne olvasd el, körülbelül egy hétig. A hét végén térj vissza, és nézd át.

Az utolsó dolog: tartsd magad a javaslatokhoz, amiket kapsz. Áramolj együtt velük. Ha így teszel – például ha azt mondják, hogy pihenj, vagy bármi mást – még többet fogsz kapni. Ellenben, ha nem tartod magad a tanácsokhoz, a Krónika bezáródik.

elme fény Krónika

3. Hogyan győződhetek meg róla, hogy amit kapok a Krónikától az valós, és nem szennyezi be az egóm?

Nagyszerű, hogy ezt felhozod, nagy segítség. Ez a legalapvetőbb kihívás, attól függetlenül, hogy még csak tanulod a Krónika elérését, vagy, mint ahogy én is, az elmúlt 15-16 évben tudatosan dolgoztál. Ennek a kérdésnek sorsdöntő jelentősége van.

Az első dolog az, hogy ellenőrzöd magad – az önismeret kulcsfontosságú. Tisztában vagyok vele, hogy vannak válaszok, amelyeket szeretek, vagy amelyeket jobban preferálok másoknál, és tudom is, hogy mik ezek. Nagyon kedvelem a mágikus válaszokat. Például, hogy lefekszem és másnap reggelre fogyok két kilót, anélkül, hogy bármit tettem volna érte. Imádom az ilyen válaszokat!

A Krónikában való munkálkodásnak fontos eleme, hogy segítséget kérjünk az Imádságnak annak a részében, ahol védelemért folyamodunk: „Óvj meg az önzés minden formájától, és irányítsd figyelmemet az elvégzendő feladatra.” Ettől a fohásztól valójában már rálépsz a szolgálat mezejére, legyen az önmagadnak vagy másoknak tett szolgálat. Mind annak számít. Elfordítjuk a figyelmünket az egóról és minden vele kapcsolatos dologról. Elindulunk a nagyobb nyitottság irányába, és megadjuk magunkat a magasabb tudatszintünknek.

Gondold át, hogy mik az elvárt válaszaid, és légy ezeknek tudatában.

Amikor a Krónikában dolgozom, és kapok egy kis útmutatást, megjelenik egy érzés, hogy ez mind könnyű és természetes. Ilyenkor azt gondolom: „Ez igazán nem nagy ügy, ez az, amit általában gondolok.” De ha leírom, és egy hét múlva visszaolvasom, már úgy vagyok vele, hogy „Ez aztán tényleg jó meglátás. Ez nem jutott volna eszembe”. Érted? Nagy dologról van szó, és egy kis távolsággal pontosabban láthatjuk ezt.

A másik nagyon fontos dolog: adj magadnak lehetőséget. Ha még csak most kezdtél el dolgozni a Krónikában, ne akard a nagy sorsdöntő kérdések terhét. „Eladjam a házam és költözzek Izlandra? Másodjára járok a Krónikában, szükségem van a válaszra.” Ne tedd ki magad ennek.

Ha nyomás alatt vagy, mintha pisztolyt szegeznének rád, ez fennakadást fog okozni. Nem fogja leállítani a fejlődésedet, de le fogja lassítani. Ha van valami, amire tényleg fontos választ kapnod, és nem bízol a saját ítéletedben, fordulj máshoz segítségért.

Spirituálisan  érettebbé válunk, amikor sokkal közvetlenebbül támaszkodunk a Fényre, és sajátunkként ismerjük fel azt. Ez létfontosságú, nem lehet megkerülni. Másrészt vannak időszakok, amikor szükségünk van mások segítségére. Egymásra vagyunk utalva. Amikor egy terhelt ügyről van szó, nagy segítséget jelenthet, ha más is ránéz. Végezd el a saját belső munkádat, és ha eltűnődsz: „Vajon csak kitalálom az egészet?” – kérj segítséget. Engedd, hogy valaki más olvasson benned.

4. Dolgozhatok az Akasa-Krónikában azért, hogy segítsen megkapni a választ a végső kérdésre: „Mi az életem értelme?”

Teljes mértékben! Elmondom, hogy mi az érdekes ebben, mert ez az a kérdés, melyet mindnyájan felteszünk. Természetes módon tudni akarjuk, hogy mit keresünk itt, és mik a lehetőségeink. Hogyan seígthetünk? Mindenkinek vannak ehhez hasonló felvetései.

Mindenkinek megvan a saját története és tapasztalata. Jelenlegi megtestesülésünk egy a megannyi elbeszélésünk közül. Egy szilánk. Olyan, mint egy oldal a könyvben, mely minden eddig megélt életedet tartalmazza. Ezeknek az a célja, hogy felfedezzük lelkünk, majd mindenki más tökéletességét, és az Élet nagyszerűségét.

Mivel emberi lények vagyunk, sok hóborttal vagyunk megáldva, és ezek mind különfélék. Mindenkinek megvan a maga rigolyája, nem igaz? Ezért a lelkünk utazása az időben sokáig tart. Tudod, nem három életre jöttünk ide. Szeretnék azzal találkozni, aki megteszi az útját három leszületés alatt!

Valójában évszázadokba, évezredekbe, korszakokba telik, míg tudatára ébredünk saját eredendő jóságunknak. És ez az elképzelés teljesen ellentmond annak, amire a vallási intézményeink tanítottak, és ahogy a kormányok és nagyvállalatok bánnak velünk. Legyünk bár 2014-ben, a IX. századi Nyugat-Európában, vagy a III. századi Kínában, folyamatosan távolodunk attól a régi elképzeléstől, hogy  nem vagyunk jók, valami nincs rendben velünk, alkalmatlanok vagyunk.

Semmi sem romlott igazán el. Könnyű tisztában lenni a tökéletességeddel, amikor nincs tested, jelzálogod, és nem élsz együtt egy kamasszal. Ha egy kamasszal élsz együtt, nagyon élesen látod a tökéletlenségeidet, nekem elhiheted.

Az egymás után következő leszületések kihívást jelentenek: valóban megismerhetjük saját eredendő jóságunkat? Ez az Akasa-Krónika lényege: a feltöltekezés és a tudatos fejlődés forrása.

Meg akarod tudni „Mi mozgat és miért követed el ugyanazokat a hibákat újra meg újra?” Amikor nem tudsz leszállni a kényszerpályádról, és ugyanazokat a társakat vonzod be, bár más a nevük, és az ország különböző pontjairól származnak, és más a foglalkozásuk is, de pár év házasság után kiderül, hogy mindig ugyanazzal az emberrel élsz együtt! Vagy lehet, hogy mindig ugyanabba a munkába futsz bele.

Az Akasa-Krónika kimeríthetetlen spirituális forrás, mely mindannyiunk számára elérhető és felfedezhető. Kérdezd meg a Krónikát: „Mi történik? Mi irányít engem?”

Három alapelv van: Ne félj!; Ne állj ellen!; Ne ítélkezz! Ezeknek a vezérelvnek az együttműködő energiája teszi a Krónikát rendkívül biztonságossá, erőteljessé, gazdaggá és ideális hellyé a belső munkád elvégzésére.

5. Már egy ideje használom a könyvedet, és feltettem a Krónikának egy fontos kérdést a munkámmal kapcsolatban. Azt hittem, előléptetés vár rám, ehelyett kirúgtak, és a Krónika nem figyelmeztetett erre. Valamit rosszul csinálok?

Ahogy a könyvben is említem, a Krónika nem a legjobb eszköz a jövőnk meghatározására. Azért van, hogy megmutassa, ki vagy a színfalak mögött.

Nem azért van, hogy a segítségével teljesen átlássuk ezt a rendszert, hogy megnyerjük a játszmát. Nem azon az elven működik, hogy energiához jutunk, amivel aztán képessé válunk elérni, amit akarunk. Ez mágia, nem spiritualitás. A Krónikán belül van egy dimenzió, amit úgy hívnak: Az Élet misztériuma – ez arra utal, hogy történnek dolgok, melyeknek egyszerűen nincs értelme. Megesnek bizonyos dolgok, és olykor rendkívüli meglepetés ér minket. A váratlan elfogadása része a tanításnak.

Ennek a jelenségnek az a szerepe, hogy tudomásodra adja: az Akasa-Krónika nem jövendómondó. Ez nem azt jelenti, hogy nem kapsz útmutatást. Ellenkezőleg, rengeteg javaslatot kapsz. Számos bepillantást enged, melyek – mint egy regényben – előre jeleznek bizonyos dolgokat, de nincsenek abszolút igazságok.

Te ezzel az élménnyel megtanultad már, hogy a Krónika nem egy ingaóra, látnok vagy varázspálca, hanem valami teljesen más. Tudom, hogy ha legközelebb azt mondanád: „Ezt meg kell tudnom!” – helyette azt fogod gondolni: „Várjunk csak egy percet! Ez nem a legerőteljesebb kérdés, amit feltehetnék. Nem ez a Krónika helyes használata.” A Krónika  helyénvaló alkalmazása így festene: „Hoppá, úgy tűnik változások vannak napirenden. Mit kell tennem, hogy átnavigáljam magam rajtuk? Hogyan lehetnék a legjobb önmagam? Van másik irány, amerre mehetnék?”

A másik tényező, amely itt szerepet játszik, önmagunk és mások szabad akarata. A Krónikában mindig van egy dzsóker lap. Ha útmutatásért szeretnél folyamodni kérdezd meg: „Kirúgtak. Mire kellene használnom ezt az időt? Van valami, amit meg kell tudnom? Kivé válhatok? Hogyan maradhat meg a hitem ebben a rendkívül emberpróbáló helyzetben, amikor azt érzem, hogy félresöpörtek? Hogy válhatok erre képessé? Miként tudok kapcsolatot teremteni a bennem rejlő erővel? Hogyan kapcsolódhatok bármilyen isteni valósághoz, amikor megsértették az érzéseimet? Hogyan tudnék bízni?”

Látod, egész sor felfedeznivaló kerül felszínre ezekkel a kérdésekkel: „Mi az erőforrásaimnak és a személyemnek a legjobb felhasználási módja a munka világában?” Ez segítségedre lehet a felfedezésben. Tudom, milyen nehéz elveszíteni az állásunkat. Szörnyű élmény, különösen, ha nem láttuk előre. Az univerzum jó hely, és minden, ami történik, része az Élet összeesküvésének, mely arra ösztönöz, hogy nézzünk magunkba, és találjuk meg saját belső jóságunkat.

Könnyebb meglátni ezt a belső emberséget, amikor minden rendben van. De amikor ránk jár a rúd, akkor igazi kihívással kell szembenéznünk. Én a Krónikához fordulnék ezzel a kihívással, valahogy így: „Segítsetek ki ebből!” Ez nem rizikós, nem fogod vele megbántani az isteneket. Nem az ókori Görögországban vagyunk, nem kell aggódnunk. Azt mondhatod: „Figyelj ide, segíts nekem! Vagy ha nem, hogyan tudsz máshogy támogatni? Itt vagyok az életutamon, mihez kezdjek most?”

akasha-krónika

6. Milyen kérdések számítanak túl kicsinyesnek a Krónikában?

Felkelsz reggel és azt gondolod: „Mit vegyek fel ma?” Nos, amit szeretnél! A Krónika nem fogja nekünk megmondani, hogy ezt vagy azt tegyük.

Ehelyett a Krónikában való munkálkodás segíthet megtalálni, mire vágyunk igazán. Tűrd fel az ingujjad, lépj be és jegyzetelj. Nagyon fontos, hogy leírd, mert amikor a Krónikában vagy, minden olyan világosnak tűnik. Úgy vagyunk vele ilyenkor, hogy „Ezt bárki tudhatja!” De azután kilépünk, és néhány nappal később meglátjuk a felfedezés mélységét. Pár nap elteltével elolvasom, amit lejegyeztem, és azt gondolom: „Ez aztán tényleg jó! Ez magamtól nem jutott volna eszembe!” Kövesd ezeket nyomon, és amíg nem valami sürgős üggyel fordulsz a Krónikához, követelve, hogy „Mondd meg, mit tegyek!” – nem lesz gond.

Ha követelőző hozzáállással fordulsz a Krónikához, azt fogja mondani: „Nyugodj meg. Nugyodj meg. Nyugodj meg.” Én például folyton ezt kapom: „Először vegyél mély levegőt. Most pedig megnézhetjük, mi ezzel a dologgal a helyzet.” Nem érdekel, milyen spirituális forrásból jön az útmutatás, lehet egy intuíciónk, egy bepillantásunk a nagy Igazságba – egy másodperc törtrésze alatt – a nagy lehetőség az jelenti, hogy magunkévá tegyük ezt az igazságot. A földi síkon ez egy nagyon lassú folyamat. Lépésenként haladunk előre, egyik láb a másik után, egyik telefonhívás követi a másikat, egyik étkezést a következő. Egyszerre egy dolgot tehetünk, és aztán egy nap arra ébredünk, hogy az életünk átalakult a számunkra tökéletessé. Ami számodra kifogástalan, az különbözik attól, ami nekem az, vagy bárki másnak.

7. Amikor megnyitom a krónikámat, néha órákig nyitva hagyom, miközben a teendőimet végzem. Rosszul teszem?

Nem, nem teszed rosszul. Hogy ez lenne a legjobb dolog, amit tehetsz? Nem feltétlenül, elmagyarázom, miért. Már tudod – hiszen használod a Krónikát –, hogy nagyon erőteljes, és az energiája felerősíti a dolgokat, ami olykor ilyesztő lehet. Ha nyitva hagyom a Krónikát, és megyek intézni a dolgaimat, annak nincs sok értelme, mert egyik lábbal egy félig módosult tudatállapotban vagyok, a másikkal pedig a hétköznapi valóságban. Ilyenkor az történhet, hogy mindkét szint veszít a teljességéből. A Krónika azért van, hogy támogasson minket, hogy lehetővé tegye számunkra belső erőforrásaink felfedezését, és a spirituális támogatást, hogy igazán hatékonynak legyünk az életünkben. Ehhez tényleg arra van szükségünk, hogy teljes mértékben jelen legyünk.

Ha nyitva hagyod, és közben vezetsz, nem leszel teljesen jelen sem a Krónikában, sem a vezetésben.

A Krónikának az a szerepe a földön, hogy spirituális forrásként szolgáljon számunkra. Mintha feltankolnánk, mielőtt beülünk az autónkba. Mint gyakorlók, a Fény munkásai, emberek a felébredés útján, fontos, hogy tisztán lássunk. Például én most éppen hétköznapi tudatállapotban vagyok, de később talán belépek. Mindig tudnunk kell, hogy épp hol vagyunk, hogy helyesen tudjunk cselekedni. Ez kicsit olyan, mint a Tao: megfelelően akarjuk kezelni bármilyen felmerülő igényünket vagy amit az adott élethelyzetünk megkíván.

Én a következőt tartom a leghelyénvalóbb gyakorlatnak: nyisd meg a Krónikát reggel, kérd a Tanítók, Mesterek és Szeretettek együttműködését, és folyamodj a támogatásukért, kérj bármilyen segítséget, amelyre aznap szükséged lehet. Fogadd el, bármilyen javaslatot kapsz, aztán zárd be a Krónikát és éld az életed. Tapasztalatom szerint, ahogy alkalmazni tudjuk a kapott tanácsokat, még több útmutatásban lesz részünk.

Nagyon érdekes kérdést tettél fel. Tudom, hogy sok spirituális tanításban tanácsolnak olyanokat, hogy „Énekeld az imát, aztán lépj ki a világba, és csináld mindkettőt egyszerre”. A Krónikának nem ez a legjobb használata, de helytelennek sem mondanám.

Az a helyzet, hogy ha elfelejted bezárni a Krónikát, egy idő után magától is becsukódik. Érezni fogod. Mintha egy kicsit kibillenél. Nem helyes úgy aludni menni, hogy nyitva hagyjuk a Krónikát, annak a reményében, hogy erőteljes álmaink lesznek. Nem erre lett kitalálva, ebben nem fog segíteni. Az álomállapotod úgy van jól, ahogy van, nincs szüksége a Krónika energiájára, hogy értékes legyen.

Próba szerencse útján rá fogunk jönni, hogy mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Jó, hogy elkötelezett vagy.

8. Lehetősége van egy embernek megváltoztatni a Krónika tartalmát azáltal, hogy benne dolgozik?

Az emberek gyakran dobálóznak olyan kijelentésekkel, hogy „Beléptem a Krónikába, és kitöröltem valakit” vagy „Kitöröltem pár életemet”. Ez nem lehetséges. Minden, ami eddig volt, mindig jelen van. A Krónika az Élet összességét tartalmazza. Ez a lényege, hogy archívumként, tudástárként szolgáljon. Én úgy ismertem meg, mint egy igazi kincsestárat.

Ami igazán különleges a mai korban az, hogy a történelem során ez az első olyan pillanat, amikor lehetőséget kapunk, hogy egyénként tudatos kapcsolatot teremtsünk a saját lelkünkkel, és az isteni szférával.

A Krónika mindig is elérhető volt az emberiségnek, de elsősorban misztikusoknak, tudósoknak és szenteknek – nem az átlagembereknek. Nem élünk kolostorokban. Munkánk van, családunk, kutyáink, jelzáloghitelünk, életünk. A jelenkor nagy kihívását az jelenti, hogy tudatában legyünk spirituális természetünknek, miközben emberi életet élünk. Nagyon izgalmas ebben az időben élni.

9. Milyen szerepük van az angyaloknak és a lelki vezetőknek a Krónikában? Honnan tudom, hogy a Krónikát értem el vagy az angyalokat?

Ez egy nagyszerű kérdés. A következő a helyzet: az angyalok és a lelki vezetők csodálatosak. Mindenki szereti őket. Miért is ne tennénk? De az a nagy különbség, hogy ők az égi szférához tartoznak. A Krónika övezetében is jelen vannak, de alapvetően nem oda tartoznak, mivel az angyalok és a lelki vezetők személyes identitással rendelkeznek. Az angyaloknak nevük van. Megkülönböztetünk például arkangyalokat; van személyiségük, saját feladatuk és felelősségük. Személyes identitással bírnak, csakúgy, mint a lelki vezetők. Nekem is megvannak a saját irányítóim.

Tegyük fel, hogy van egy bizonyos lelki tanítómestered, egy meghatározott időből és helyről, aki például egy bennszülött törzs vezetője valahol, és megvan a saját egyedi személyisége és stílusa. Ezek a dolgok csodálatosak, de a Krónikán belül a Tanítók, a Mesterek és a Szeretettek, ezek a láthatatlan segítők, akik közbenjárnak értünk, nem ismertek személy szerint. Nem jönnek elő, és mondják: „Hello, én vagyok Harry, a Tanárod.” Az Akasa-Krónika az a hely, ahol belépve magunk mögött hagyjuk a személyiségünket; amit az ego tart fogva; ezt letesszük a kapuban, és olyan közegbe lépünk, ahol a szeretet és az együttérzés energiájával dolgozunk. Az energia jön először, az információ csak utána. Ez nem arról szól, hogy egy adott vezetővel vagy angyallal kommunikálsz.

Az Akasa az élet elsődleges szubsztanciája. A lélek alapvető energiájával dolgozunk. A tudatosságnak egy lelki szintű dimenziója, amely tartalmazza a rezgéseit annak a lénynek, aki az időben vagy. A Krónika szempontjából a személyiség zavaró. Nem úgy értem, hogy jellemed ne lenne hasznos, de a Krónikában megtanulunk az energiára hagyatkozni, az elsődleges lényegre, hogy azzal dolgozzunk, és segítségével kiműveljük magunkban a legértékesebb emberi tulajdonságokat.

Van még egy pár dolog, amit nem árt szem előtt tartani. A kérdésed alaján úgy tűnik, hogy nagy gyakorlatod van az angyalokkal való kommunikációban. Eddig a 80-as főúton utaztál, melyet úgy ismersz, mint a tenyeredet, teljesen kiismered rajta magad. Most egy másik főúton vagy – arra kérlek, hogy vezess a 30-as főúton, ami nincs messze a 80-as főúttól, és vannak szakaszok, ahol a két út keresztezi egymást, de különböznek egymástól. Adj magadnak egy lehetőséget, különösen, ha az angyalokkal való kommunikációban már nagy gyakorlatra tettél szert. Azt már remekül csinálod. Próbálj ki egy másik utat.

Ez egy kemény spirituális lecke. Meg kell engedned magadnak, hogy nem tudod pontosan, mit csinálsz. Ha már egy másik szellemi módszerrel magasra jutottál, ez nagy kihívást jelent, és ellenkezik az emberi természettel. Engedd meg magadnak, hogy kezdő légy. Hatalmas különbséget fog jelenteni számodra.

Azt is tudni szeretnéd, hogy mire számíthatsz. Ez olyan, mint az ötvenmilliós kérdés. A Krónikában az energiaáramlás az elsődleges, csak utána következik az információ. Három alapelv irányítja: Ne félj!; Ne állj ellen! és Ne ítélkezz! Ez egy biztonságos, szeretetteljes és egyben ösztönző közeg. Ebben a környezetben nem tudsz semmit elrontani. Csak engedd meg magadnak, hogy elérd az állapotot, amikor rákapsz az ízére. Ez az első dolog. Azután megmutatkozik neked az, amire szükséged van.

Ennek a megnyilvánulásnak többféle módja lehet. Amikor arról beszálünk, hogy hogyan kapunk útmutatásokat a Krónikában, vizuális kifejezéseket használunk: „Látom ezt.” De lehet, hogy soha nem fogsz látni vagy hallani semmit! Egyes emberek látnak dolgokat, nagyon erőteljes képek jelennek meg előttük. Megint mások a hangokra érzékenyebbek, ezért ők így kapják az információt. A legtöbbünk viszont (nagyjából az emberek 85%-a) egyszerűen csak érzi, hogy új tudás birtokába jutott. Ebben az enyhén módosult tudatállapotban olyan, mintha benned jelenne meg ez a tudás. Mintha lenne egy kaleidoszkópod, és elfordítanád egy kissé. „Nem is láttam, hogy piros is van benne!” Egy másik szemszögből, perspektívából látod itt a dolgokat. Ilyenkor az érzékelésed és a tudatosságod kibillen a megszokott állapotából.

Gyakran kap az ember támogató információt, de az nem úgy megy, hogy belépünk a Krónikába, és valaki a Mennyekből a lábunk elé pottyan egy listával: „Ezt tedd, azt tedd!” Nem! Benned jelenik meg, amire szükséged van.

A Krónika energiájával a nyolcadik csakrán keresztül érintkezünk; keresztüláramlik a koronacsakrán, majd a szívcsakrán; a szív területe nagyon aktív az Ösvény-imádság használata közben. Ebben az állapotban azt érzed: „Látom! Értem!”

klausztrofóbia

10. Hogyan lehet a Krónikát gyógyításra használni? Klausztrofóbiától és pánikrohamoktól szenvedek. Használhatom arra, hogy meggyógyítsam magam? Lehetséges, hogy a klausztrofóbiám egy előző életből származik?

Ez szörnyen hangzik, igazán sajnálom. Biztosan nagy stresszel jár. Ez egy nagyszerű kérdés, hiszen mindnyájan tudni szeretnénk: „Meg tudom oldani ezt a problémát, ha a Krónikában dolgozom?” Nézd, én nem tudok erre garanciát vállalni, mert nem tudom, hogy ha megtanulod olvasni a Krónikát, másnapra elmúlik-e a klausztrofóbiád. Amit viszont tudok, hogy a Krónikában való munka során felfedezheted, hogyan kezdődött a probléma, honnan ered. Aztán pedig nekiláthatsz igazán dolgozni rajta.

Minden, amink van, még a klausztrofóbia is, egy bizonyos szinten, egy múltbeli életben pozitív jelenség volt. Rendben? Nem tudom, miért. Nem tudom a részleteket, de a lényeg, hogy bármilyen nehézség, amivel ma szembe kell néznünk, egy másik helyen és időben kezdődött, és alapvetően egy számunkra jó dolog volt. Tehát, azt kell látnunk, hogy változik a nehézségeinkhez való viszonyulásunk. Amikor megváltozik a hozzáállásunk, már nem próbáljuk ellökni a problémáinkat, nem akarunk minden áron megszabadulni tőlük. Azt nem ígérem, hogy szeretni is fogjuk őket, de amikor igazán meglátjuk, hogyan támogatnak minket ezek a megpróbáltatások valamilyen módon, a legtöbb embernél feloldódnak.

El fog-e múlni a klausztrofóbia? Ezt nem tudom megmondani. Azt viszont tudom, hogy a  hozzá fűződő viszonyodat át tudod alakítani, ha a Krónikában dolgozol. Ez az egész, a Krónikában való munka személyes megerősödéséről. Ha elkötelezett vagy ennek felfedezésében és alkalmazásában, két dolog fog történni: vagy megszűnik a problémád, vagy megtalálod a módját, hogy ne jelentsen szenvedést számodra. A kettő közül az egyik meg fog történni. A lényeg, hogy jobban fogod érezni magad.

Végezetül, az előző életekről: a magam részéről imádom őket, hiszen nagyszerűek. Szükség esetén hihetetlenül nagy segítséget tud jelenteni, ha tudatában vagy az előző életeidnek. Az első dolog, amit tudnod kell: az Akasa-Krónikában benne van a múlt, a jelen és a jövő. Mind benne van, de az az igazság, hogy nem kell mindent egyszerre megismerned. Ez nem önmagunk szórakoztatásáról szól, bár nagyon mulattató lehet. Eddigi gyakorlatom és másokkal való munkám során azt tapasztaltam, hogy a múltbéli életek annak függvényében tárulnak fel előttünk, amennyire szükségünk van rájuk jelenlegi problémánk megoldásához.

Ha belépek a Krónikába és azt kérdezem: „Mi van ezzel a helyzettel? Mi van a kamasz fiammal?” Nagyszerű lehetőség a spirituális fejlődésre! „Hogy neveljem ezt a fiatalembert? Mi a baj igazi forrása?” Jelenlegi problémáink sokszor a régmúltban gyökereznek. A Krónika megmutatja, hogy azért küzdök ezzel a teherrel a jelenben, mert ezer évvel ezelőtt a világ másik felén történt valami. Így tárulnak fel a múltbeli életek. Nem fogod látni az egész történetet, csak ha az számodra hasznos. Nem kell teljesen ismernem az adott életet; elegendő azzal a résszel tisztában lennem, mely a jelenlegi nehézségemet okozza. Tehát amikor problémákat akarunk megoldani, azt kérdezzük: „Mi ennek a jelenségnek a pontos természete? Hol kezdődött? Miben gyökerezik?” Amikor ezeket feltesszük, az előző életek megmutatkoznak.

Hogyan lépjünk be az Akasa-Krónikába?

Meditáció:

Az Ösvény-imádság, mely elvezet az Akasa-Krónika szívébe:

Nyitó Ima

És elismerjük a Fény Erőit,

Iránymutatást, útmutatást és bátorítást kérve, hogy megismerhessük az Igazságot,

Ahogyan az saját magunk,

És a velünk kapcsolatban állók legfőbb hasznára megnyilvánul.

Ó Isten Szent Lelke,

Óvj meg engem az önzés minden formájától,

És irányítsd figyelmemet az elvégzendő feladatra.

Segíts, hogy megismerjem magam/ …-t (a kérdező neve)

Az Akasa-krónika Fényében,

Hogy meglássam magam/…-t (a kérdező neve)

a Krónika Urainak szemében

És tégy képessé arra, hogy osztozzam a bölcsességben és az együttérzésben,

Amely a Mestereket, Tanítókat és Szeretetteket velem/…..val (a kérdező neve) kapcsolatban eltölti.

A Krónika most megnyílik.

Záró Ima

Szeretnék köszönetet mondani a Mestereknek, Tanítóknak és Szeretetteknek

Szeretetükért és együttérzésükért.

Szeretnék köszönetet mondani az Akasa-krónika Urainak nézőpontjukért.

És szeretnék köszönetet mondani a Fény Szent Lelkének minden tudásért és gyógyulásért.

A Krónika most bezárul. Ámen.

A Krónika most bezárul. Ámen.

A Krónika most bezárul. Ámen.

Linda Howe-ról

Linda Howe, a Linda Howe Központ az Akasha Tanulmányokért (Linda Howe Center for Akashic Studies) alapítója, igazgatója és vezető szakértője, aki személyes megerősödésre és tudatfejlődésre használja az Akasa-Krónikát. Az Akasa-Krónika: Hogyan olvasd a lélek feljegyzéseit? és az Akasa-Krónika: Hogyan érzékeld és használd az Univerzum tudástárát? díjnyertes könyvek szerzője.

Tehetséges tanárként Linda elkötelezetten ösztönzi tanítványait, hogy spirituálisan hiteles, hatékony és jelentőségteljes életet éljenek. Mivel felismerte, hogy az Élet minden területe tartogat spirituális lehetőséget, ügyfelei között az élet különböző területein tevékenykedő embereket tart számon: üzletembereket, gyógyítókat, szülőket, művészeket, írókat, terapeutákat és misztikusokat. A személyes kozultációk és az inspiráló online és személyes órák, valamint a feltöltődést nyújtó lelkigyakorlatok tartása mellett kifejlesztett egy szigorú, tanárképző programot is, ami megváltoztatja a résztvevők életét. A Linda Howe Központ az Akasa Tanulmányokért több száz tanítványt képzett ki, akik aktívan gyakorolják és tanítják ezt az egyedülálló, átalakító munkát. A mai (2012 utáni) világunkban Linda elhivatottan nyújt perspektívát, gyakorlatokat és szabályrendszereket, melyek bárki számára elérhetők, aki az átalakulást és a megvilágosodást keresi.

Forrás: Fireitupwithcj.com

Ajánlott könyv: