Akár most ismerkedsz meg a csakrákkal és az energiagyógyászattal, és alapismereteket szeretnél szerezni, akár elmélyült tudásod van az energiarendszerről, és csak felfrissítenéd az alapokat, ez a Margarita Alcantara Csakragyógyítás című könyve segítségedre lesz a gyógyulásban csakráid megismerése és erősítése által.

Megismerheted a csakrarendszer alapvető tulajdonságait és gyógyításának különféle módszereit: a meditáció, a gyógyító kristályok, az illóolajok, a jóga, a légzés és a táplálkozás segítségével. Hasznos illusztrációk és fotók segítenek majd a gyakorlatok egyszerű és tökéletes elsajátításában.

Margarita Alcantara képzett akupunktúrás szakember, reiki mester, tanár és születésétől fogva empata. Alcantara Acupuncture nevű New York-i magánrendelőjében Margarita gyógyító módszerével segít az embereknek összekapcsolódni belső fényükkel és magasabb énükkel. Kezeléseit biztos tudással, együttérzéssel és végtelen szeretettel végzi. Az akupunktúra és a reiki mellett Margarita sokféle kiegészítő módszert és jóllétet támogató irányzatot ismer, és ezeket a beteg igényeihez mérten integrálja a kezelésekbe. Úgy gondolja, hogy a fizikai gyógyulás összefügg a spirituális és érzelmi gyógyulással, és támogatja betegeit, ahogy a kezelések hatására sorra oldódnak a fizikai, spirituális és érzelmi blokkok.

 

A csakrák

A fizikai testedet már jól ismered. Tudod, milyen érzés egy testrészedet megfeszíteni vagy ellazítani; hogy az izomok a csontokhoz tapadnak; hogy az idegek útján jut el az ingerület a végtagokhoz, a  törzshöz és a  fejhez; hogy az elfogyasztott étel és ital hatással van az egészségre. Érted tehát a  fizikai tested egyes részei közötti kapcsolatot, és hogy az érintés, szaglás, ízérzés és hallás útján szerzett információk hogyan fonódnak össze és hozzák létre tapasztalataidat.

A fizikai test azonban nem az egyetlen tested. Akár csakrákkal, akár kvantumfizikával foglalkozol, rájössz, hogy minden más-más frekvencián vibráló energia. A sejtjeinket, szerveinket, csontjainkat, izmainkat és testünk rendszereit alkotó atomoktól kezdve a naprendszer leghatalmasabb bolygójáig minden energia, és ennek az energiának számos neve van: ki, csi, prána, mána, ódikus energia, bioplazma, életenergia és még sok más.

Az energiatest az emberi energiamező, mely a fizikai testen túlra terjed. Ahogy a fizikai testünk is több, bonyolult, egymással átfedő funkciójú rétegből áll, idegrendszerből, izomzatból, csontvázból, ugyanúgy az energiatestünk is egymással kölcsönhatásban álló rétegekből áll. A fizikai testhez hasonlóan az energiatest valamenynyi rétegének is megvan a maga funkciója, és mégis együttműködve tökéletes egységet alkotnak. Az energiatest rétegeit együttesen aurának hívjuk. Az aura kölcsönhatásban áll a fizikai testtel és az energiaközpontokkal, vagyis csakrákkal is.

A csakra szanszkrit eredetű szó, jelentése „kerék”. Először az i. e. 1500-as évekből származó ősi hindu írásban, a Védákban említik. A történelem során számos kultúra – az egyiptomi, a hindu, a kínai, a szúfi, a görög, a zoroasztrizmus, az amerikai indián, az inka, a maja – úgy tekintette ezeket az energiaközpontokat, vagyis a csakrarendszert, mint az univerzumot átjáró és fizikai lényünkkel összefonódó természeti törvény visszatükröződése.

 

 

A csakrák valamennyiünkben jelen lévő energiaörvények. Ezek az energiaörvények energiát közvetítenek az univerzumból az auránkba és a testünkbe,
valamint a fizikai test és az aura rétegei között.

 

A csakrarendszert tekinthetjük spirituális vérkeringésnek is. A vér szállítja az oxigént, a tápanyagot és a hormonokat a test különböző részeire, szabályozza és kiegyensúlyozza a  testet, és a salakanyagok eltávolításával védi a testet, amikor valami terhelés éri. Ugyanúgy, ahogy a vérkeringés összeköti és támogatja a fizikai test rendszereit, a csakrarendszer is összeköti és támogatja fizikai és energetikai énünket.

Minden élőlénynek, az embereknek, az állatoknak, a növényeknek, a fáknak, de még magának a földnek is van csakrarendszere, élő energiaörvény-rendszere. Hét fő csakra és számos kisebb csakra alkotja a csakrarendszert. Mindegyikhez tartoznak szervek és mirigyek, fizikai funkciók és rendellenességek, valamint érzelmi, mentális és spirituális témák.

Amikor kapcsolódunk csakráink energiájához, sokkal mélyebb szinten kapcsolódunk önmagunkhoz, és megtanuljuk, hogyan gyógyítsuk meg magunkat minden szinten a valódi, holisztikus gyógyulásért. Ezért segítik a tudatosságon alapuló módszerek, mint a meditáció, az elme összekapcsolódását a testtel és a szellemmel, ezért segít a mozgás kitisztítani a  fejünket és újra a  középpontunkba kerülni, és ezért gyógyítja az elmét és a testet, ha foglalkozunk a szellemünkkel.

Minden mindennel összefügg.

 

A csakrák érzékelése

Az energiamezőt könnyű megérezni.

Fordítsd a tenyereidet egymással szembe, nagyjából két centiméterre egymástól! Figyeld meg a meleget és az energiaáramlást a tenyereid között (a tenyereink kisebb csakrákat rejtenek)! Távolítsd a tenyereidet egymástól egy kicsit, „nyújtsd meg” az energiát köztük! Aztán hozd őket közelebb egymáshoz, és figyeld meg az energiát! Ismételd meg ezt néhányszor, játssz a tenyereid közt rezgő energiával! Ne aggódj, ha elsőre nem érzel semmit! Lazítsd el a tested, ürítsd ki az elméd, és csak gyakorolj tovább, miközben továbbra is nyitott maradsz, és önmagadra hangolódsz!

Ahogy egyre jobban megismered saját energiádat, nemcsak tenyereid melegét fogod érezni (egyre erősebben, még ha a tenyereidet távolabb tartod is egymástól), hanem egy enyhe energetikai töltést is közöttük. Idővel erősebben fogod érezni ezt a töltetet, még nagyobb távolságból is.

A főbb csakrákat is ugyanígy érzékelheted. A szívcsakrád érzékeléséhez helyezd mindkét tenyeredet a mellkasod közepére! Vegyél mély lélegzetet az orrodon keresztül! Érezd a meleget és a belső ragyogást a tenyered alatt! Nemcsak a szívverésedet és a vérkeringésedet érzed, hanem a szívcsakra megnyílását is.

Érzed? Gratulálok, kapcsolatba léptél a csakráiddal! Ne aggódj, ha még nem érzel semmit! Idővel és gyakorlással érzékelésed egyre jobban kifinomul.

 

 

A csakrák gyógyító ereje

A csakrák gyógyító és megvilágosodást hozó ereje ősi bölcsesség, melyet számos ősi kultúra őrzött évszázadokon keresztül. A csakrák az utóbbi időben ismét egyre nagyobb figyelmet kapnak, ahogy kezdünk ráébredni, hogy pusztán a fizikai egészségünk karbantartása nem vezet valódi jólléthez. A modern orvostudomány számos áttörése ellenére valami még mindig hiányzik vagy nem az igazi, még ha nem tudjuk is pontosan megmondani, hogy mi.

A nyugati gyógyászatot alkalmazó orvos lányaként pontosan látom és értékelem a nyugati orvoslás egészségben betöltött szerepét. Az apám orvosi jegyzeteit olvasgatva nőttem fel, és megtanultam, hogy az emberi szervezet igen lenyűgöző. Mindezzel együtt úgy látom, hogy az emberek kezdenek ráébredni, hogy napjaink egészséggel kapcsolatos kihívásait más – számunkra egyelőre érthetetlen – tényezők is befolyásolják.

Mi lenne, ha kiderülne, hogy számos fizikai tünet (kivéve az olyan baleseteket, mint az autóbalesetek és más közvetlen sérülések) megelőzhető egyszerűen azért, mert ezek nagy része csupán az energiamező blokkjainak kifejeződési formái.

Tárd fel csakráidat!

Amikor a csakráink egyensúlyban vannak, az életünk teljesen kiegyensúlyozott, és egészségünk kiváló. Ha azonban csakráink blokkoltak, előbb-utóbb érzelmi feszültség vagy betegségek jelentkeznek.

Mivel minden energia, ezért ha helyreállítjuk és megőrizzük energiatestünk egészségét – például akupunktúra, reiki, meditáció, jóga és csikung segítségével –, és egészségesebben élünk és táplálkozunk, akkor már azelőtt meggyógyítjuk problémás dolgainkat, mielőtt azok megnyilvánulnának a fizikai testben.

Néhány dolgot érdemes észben tartani, amikor elkezdesz a csakragyógyítással foglalkozni.

Légy türelmes magaddal! Gyakran látom, hogy azok, akik érzékelni kezdik a csakráikat, gyorsan türelmetlenné válnak magukkal szemben. Kritizálni kezdik magukat, ha nem tapasztalnak azonnali fejlődést. Fontos észben tartani, hogy mindenki különböző, mindenkinek megvan a maga tökéletes útja a kibontakozásban, és minden pontosan úgy történik, ahogy történnie kell, a gyógyulást is beleértve. Akár egy adott probléma megoldásáért, akár a megvilágosodásért foglalkozunk vele, a csakragyógyítás mindig egy belső felfedezőút, nem egy cél. Emiatt – a fizikai gyógyuláshoz hasonlóan – a csakragyógyulás sem olyasmi, amit egyszerűen „felgyorsíthatunk”. Mindezzel együtt a gyógyító kezelések és más módszerek segítenek megszabadulni az energetikai blokkoktól, és harmonizálni a csakraközpontokat. Az átalakulás sok gyakorlást igényel. Légy elnéző magaddal fejlődésed során!

Ne kényszeríts magadra olyasmit, ami kényelmetlen, és ne erőltesd az energiát! Amikor az ember nagyon szeretné érezni a csakráit, hajlamos kényelmetlen dolgokat is magára kényszeríteni, melyek miatt később aztán fáj a feje (szó szerint!). Ha ellenállást érzékelsz, tarts szünetet!

Kérj segítséget gyógyítótól, ha szükséges! Sokat elérhetsz magadtól, de néha jól jön egy kis segítség, főleg ha úgy érzed, falba ütköztél a gyógyulás útján, vagy ha olyan fájdalmat érzel, mely az életminőségedet befolyásolja. Ha úgy döntesz, hogy segítséget keresel, bizonyosodj meg róla, hogy olyan gyógyítóhoz fordulsz, akinek van képesítése az adott területe. Tájékozódj, mielőtt időpontot foglalsz, és találd meg a  számodra megfelelőt, akinél biztonságban érzed magad.

Forrás: Csakragyógyítás

 

Ajánlott könyvek:

CSAKRAGYÓGYÍTÁS

A siker alapelvei könyv

CSAKRÁK – ebook

GYÓGYÍTÓ KRISTÁLYOK