„Bárki tudja befolyásolni az energiát maga körül, például te is, ha mondjuk csinosan mész ki az utcára…”

Nincs is annál izgalmasabb, mint amikor megtalálod azt a sok csodát, amelyet a szíved mélye rejt. Ám utad nem könnyű, sok-sok buktatóval terhes: a bizonytalanság és a kétely minden pillanatban újabbnál újabb falakat teremt. S noha napjainkban minden sarkon bölcs tanítókba botlasz, 2003 nyarán egy olyan létezőt ismerhetett meg a világ, aki nem tartja mesternek magát, nem tanít, csak a létével mutat utat.

A. J. Christian 1975. 07. 01-én, 00.07 perckor született Budapesten. Gyermekéveit éppúgy élte, mint bármelyikünk, ám tízesztendős kora körül fokozatosan megváltozott, azaz ahogy ő fogalmazott:  „Szép lassan öntudatra ébredtem.”

Változása nem állt meg, még húszesztendős sem volt, amikor egy hátizsákkal elindult otthonról, és csak hét hónap elteltével tért haza. A remeteségből tudatosan tért vissza: „Tudod, ott voltam az erdőben. Körülöttem csodálatos fák, ha jobbra néztem, hegyek, ha balra néztem, őzek, s egyszer csak rájöttem, hogy itt nem én leszek békés, csak rám telepszik a béke! Könnyű a lombok alatt nyugodtnak és türelmesnek lenni, de próbáld csak meg a 35 fokos kánikulában, a tömött déli buszon. Hirtelen rádöbbentem, hogy a lényeg az Életben van, s ha elvonulsz az élettől, nem leszel bölcsebb, épp csak elmenekülsz önmagad elől, elmenekülsz Mindentől.”

Miután visszatért, egyre több tudást kereső ember tanult tőle. Christian mindezek ellenére a lehető legteljesebben élte az emberi életet, az anyagi világ minden örömét és bánatát megtapasztalta. S noha saját bevallása szerint jól érezte magát a hétköznapok pillanataiban, amióta két könyve, a Mit keresett ISTEN a nappalimban? és a Mit keresett ISTEN a hálószobában? megjelent, megszűntek számára az átlagos mindennapok: hétről hétre előadásokat, különféle foglalkozásokat tart, amelyeken minden kereső embert kortól, nemtől függetlenül befogad, és tanítások nélkül, lényével segít bennünket, hogy megtalálhassuk önmagunkat.

MIT_keresett Isten a nappalinban_3dA Mit keresett Isten a nappalimban? és a Mit keresett Isten a hálószobámban? című könyv szerzőjének két legfőbb tanítása „élni kell és figyelni, így válhatsz tudatos teremtővé”, valamint „nem lehet guru az, aki kivonja magát az anyagi létből, és annak bármilyen megnyilvánulásából”.

„Sokaktól hallottam, hogy amikor Indiába vagy Tibetbe utaztak megkeresni önmagukat, és amikor az ottani guruk, látnokok megtudták, hogy Magyarországról jöttek, azt mondták, húzzanak haza, mert ott fog születni egy pasas, aki majd segít” – utalt saját születésére A. J. Christian, és hozzátette, a homályos jóslatok nem foglalkoztatják őt, mert szerinte a misztikus körítés inkább csak árt abban, hogy közel kerülhessen más emberekhez.

„Ha valaki képes hatni a másikra, az nem egy felsőbbrendű lény.”

„Teljesen normális gyerek voltam, a galambok és a mirrha nem repkedtek a fejem fölött. Talán csak kicsit élénkebb voltam az átlagnál. A kockában nem volt semmi misztikus: ha egyszer kirakod, akkor két dolgot lehet vele tenni. Amikor összekevered, megjegyzed, aztán a hátad mögött képlátással visszaforgatod, vagy ha elég érzékeny vagy, tapintással tudod érzékelni a színeket”– mondta.

„Elég jól láttam már akkor is a nem szemeimmel, de szerencsére senkit nem érdekelt. Engem se”.

Christian gyerekkorában ekkor a klasszikusnak tartott motívumok következtek: az autisztikus tulajdonságokkal rendelkező gyerekekhez hasonlóan megjegyezte a tévéújság teljes tartalmát, és minden, mások számára lényegtelen információkat. „Az első jelek, amik feltűntek anyámnak, mind apróságok voltak: meggyógyult az unokaöcsém, akit megérintettem, a közelemben kialudtak a villanykörték… a szokásos.”

„Minden, ami létezik: anyag és energia, csak más formában. Bárki tudja befolyásolni az energiát maga körül, például te is, ha mondjuk csinosan mész ki az utcára” – magyarázta, majd visszatértünk a kamaszkorhoz.

„Tizenéves koromban már kezdtem látni az aurát, az energiákat. Megéltem a klasszikus tanító szerepet, aztán elvonultam egy erdőbe hivatásos remetének.”

„Vagy fogalmazhatom úgy is, minél inkább fogékony valaki szellemileg, annál jobban megéli az anyagot. Visszatértem, és nekiláttam mindenfélét dolgozni, futószalagos fizikai munkát ugyanúgy végeztem, mint például újságírást” – mondta az író, aki elmondása szerint megélhetésének javát a tőzsdei ügyletekből biztosítja, de mindezek leginkább arra szolgálnak, hogy főállású tanító lehessen. A. J. Christiant eleinte kisebb baráti társaságokba hívták, majd az érdeklődők száma egyre bővült, az elmúlt két évben pedig – részben a könyvei hatására – több ezres nagyságrendet ért el.

„Túl sok könyv jött be anno a rendszerváltás után, és nem tett jót. A túlzott információ megöli az egyént: ha túl sok kincs vesz körbe, belefulladsz a gyémántba. A hétköznapi üzenetekben hiszek, s bizony, az emberek is mindennapi kérdésekkel keresnek meg: hogyan legyél boldogabb, hogyan találd meg, amit szeretnél, hogyan éld meg önmagad, satöbbi. Nagyon sokan az előző életeikben, angyalokban, hasonlókban keresik a választ kérdéseikre. Velük – s mindenki mással is – próbálom megértetni, hogy a múlt nem számít, s amikor egy »tanító« megmondja nekik, hogy 300 évvel ezelőtt milyen testben éltek, akkor nem történik más, csak parasztvakítás.”

A_ferfiakkal_csak_a_baj_van_B1_218px

„A fő gócok a párkapcsolat, a szexualitás, a gyereknevelés, és egzakt dolgok: a hit, a vallás” – sorolta, majd az elsőre, a legtöbb probléma forrására tértünk rá. „Sokan azt hiszik, hogy a párkapcsolatban úgy lépnek előre, ha megváltoztatják a másikat. Ez nem más, mint torzítás, és mivel mindkét fél erre törekszik, birkózás lesz a kapcsolatból ahelyett, hogy örülnének egymásnak” – mondta, és megkértük, személyesebb példákat említsen.

„Nekem klasszikus párkapcsolatom nem volt, mert hiányzik a te az én nőm vagy, én a te pasid vagyok típusú birtoklási vágy. Szeretetben tudok élni – noha ez annyira elcsépelt kifejezés, hogy behánynak tőle az emberek –, de meg tudom élni a szeretetet: boldog vagyok akkor, ha egyedül vagyok, és boldog akkor is, ha veled, mert a boldogságom nem függ tőled. Úgy szoktam ezt mondani: nincs rád szükségem, mert szeretlek. Akinek szüksége van rád, az nem szeret, hanem szenved, és te vagy a gyógyszere. Aki valóban tud téged szeretni, annak nincs rád szüksége.”

„Mindenkinek a saját vallását kell megtalálni. Aki az igazságot meglátta anno, az most is meglátja, de aki ezer éve látta, az azoknak az embereknek adta át. Aki az ezer éves szavaknak hisz, nem csinál mást, mint hagyomány címszó alatt követ egy hullát” – mondta, és kérdésünkre nem nevezett meg sem vallást, sem vallásfilozófiát, amelyik közelebb állna hozzá. „Azt próbálom észrevetetni, hogy az istent az életben találjuk: a virágsziromban, a kajában, a piában, a szeretkezésben, a nevetésben.”

Keresd a szerző könyveit webáruházunkban

Az interjút Demuth János készítette, forrás itt: www.sopron.info.hu