Chani Nicholas asztrológus legújabb könyve szerint életutunk a csillagokba van írva. Január 7-én megjelent (Magyarországon 2020. június 23-án) az Oprah Magazin asztrológusának, Chani Nicholasnak az első könyve Sorsunk a csillagokban címmel. A héten Chani az O irodájában járt, és Samantha Vincenty megosztja, mit tudott meg saját képletéről, valamint arról, hogy hogyan értelmezhetjük a saját születési ábránkat.

Az elmúlt két évben asztrológiamémek széles tárháza kezdte uralni Instagram-profilomat. A babiloniak több, mint 2000 évvel ezelőtt is tanulmányozták az állatövi jegyeket, Margit hercegnő születése pedig nagyot lendített a horoszkópok népszerűségén az 1930-as években. 2020-ban az asztrológia kétségkívül jelentős szerepet kap.

Chani Nicholas – aki történetesen a hivatalos asztrológusunk – egy New York-i látogatása alkalmával leült a csapatunkkal, hogy megmutassa, hogyan tudjuk értelmezni születési képletünket. Chani megemlítette, hogy az asztrológia iránti érdeklődés olyan eseményekkel kezdett egy időben növekedni, melyek nemzeti és nemzetközi felfordulást okoznak. „Úgy vélem, a szélsőségek időszakában élünk” – mondta. „Nagyon bizonytalan időszak, mintha a túlélésünk és az előre vezető út is teljesen ködbe veszne. Ezért szükségünk van a bizonyosságra, hogy minden rendben lesz. Az asztrológia erre nem tehet ígéretet, de kontextusba helyezheti mindazt, ami az életünkben és a világban történik.”

Saját világunk kontextusba helyezése – az asztrológia segítségével megmagyarázzuk önmagunkat önmagunknak – ez a Sorsunk a csillagokban című könyv egyik fő motívuma.

Asztrológiai alkatunk az életünk természetes tükörképe” – írja Chani a bevezetőben. Ezután a születési képlet elemzésének útmutatója következik, egy kis önsegítéssel fűszerezve. „Olyan könyvet akartam írni, amely eszközt ad az olvasó kezébe életcéljának megtalálásához és a világ szolgálatához.”

Gyorsan megragadtam a lehetőséget, hogy Chani elemezze a horoszkópomat. Barátaim, akik Chani 313 000 Instagram-követői között vannak, esküsznek a tehetségére. Asztrológia iránti érdeklődésem nem sokat változott azóta, hogy a középiskola alatt a könyvesbolt sorai között megbújva Linda Goodman Love Signs (Szerelmi jelek) című könyvében kerestem a választ arra, hogy kamaszkori szerelmemmel összeillünk-e. Saját születési képletem elmagyarázásán túl Chani „három kulcsszempontot” is megmutatott, melyek segítségével értelmezhető a képlet – így akár már ma megértheti mindenki a sajátját!

Első: a képlet megállapítása

Az elemzés előtt Chani három dolgot kérdezett: a születésnapomat, a születésem pontos időpontját, valamint a születési helyemet. Ezen információk alapján az asztrológus pontosan meg tudja állapítani az egyes bolygók helyzetét az illető világra jöttének pillanatában. A pontos képlet megállapításához tehát pontos adatok szükségesek. „Akár egy óra eltérés is már egy másik felkelő jegyet jelenthet, hiszen az égbolt folyamatos mozgásban van” – mondta Chani. Ha szüleink nem emlékeznek születésünk pontos időpontjára, vagy elvesztettük születési anyakönyvi kivonatunkat, akkor is felhívhatjuk a kórházat, ahol születtünk, és kikérhetjük a pontos adatokat.

Ezzel a három adattal már meghatározhatjuk képletünket, akár egy helyi asztrológust keresünk fel, akár Chani születésiképlet-számító programját használjuk.

Bonyolult, igaz? Aggodalomra azonban semmi ok – egy jó asztrológus minden bolygó helyzetét megmagyarázza!

Amit általában asztrológiai jegyünkként ismerünk, az a Napunk (Napjegyünk) – ez azonban sokkal összetettebb, mint gondolnánk!

Ha a Nap jól helyezkedik el a képletben, akkor határtalan, termékeny, bőséges, bátor, önzetlen és pompás magabiztosságot hoz” – írja Chani a könyvében. „Ha azonban a Nap nincs jó helyen, akkor küszködik önmaga megvalósításáért.”

Chani fenntartja azt a nézetet, hogy a képletben minden információ semleges, nem pedig rossz hír, ami szerint eredendően korlátozottak vagy balsorsra ítéltek vagyunk. Minden azt szolgálja, hogy jobban megismerjük önmagunkat és életutunkat.

Mint a legtöbben, én is tudtam, mi a Napjegyem. Amit nem tudtam, az az, hogy a Napom – és születési képletem jó része – a 10-es házban helyezkedik el, ami a karrier háza. (Hasonló a helyzet a legtöbb munkatársamnál itt az OprahMag-nél, ami azt jelenti, hogy remek csapatot alkotunk.) Mint megtudtam, könnyed Oroszlán Holdam ellensúlyozza a Skorpió által dominált képletem intenzitását.

Az erőd és másokra gyakorolt hatásod meglehetősen nagyszabású” – mondta Chani. Ez rendesen elgondolkoztatott az újdonsült anyaszerepemen!

Chani hangsúlyozta, hogy amikor a karrierről beszél, akkor nem kizárólag a munkára gondol: „Előfordul, hogy a munkánkat pénzkeresés céljából végezzük, és valami más tevékenység a tényleges karrierünk. Ez a két dolog néha megegyezik, néha átfedésben van, néha pedig szöges ellentétben áll egymással.” Ez eszembe juttatta azt, amit Oprah mondott a karrier és a hivatás között különbségről.

Az Aszcendensed csillagjegye  – vagy felkelő jegy – szintén nagyon jelentős.

Nagyon jó, ha rendszeresen megnézzük, hogy Napunk – melyet a többség fő asztrológiai jegyeként ismer – mit jósol, azonban a Felkelő jegyet is érdemes tüzetesen megvizsgálni. „Az Aszcendensed jelképezi azt, amiért ismertté akarunk válni, és ami motivál az életben. Ez az a jegy, ami éppen felkelőben van a keleti horizonton abban a pillanatban, amikor először levegőt veszünk. Ez a képlet legszemélyesebb része, sokkal meghatározóbb, mint a Nap- vagy Holdjegy.”

Chani szerint annak a feltárása, hogy melyik bolygó uralja a Aszcendensünket, legalább ugyanennyire fontos.Ez a bolygó mutat utat az életben, természete elárulja, hogy mi vezérel és motivál minket az életben.” Megtudtam, hogy az én Aszcendensem a Vízöntő. Ez a jegy azt mondja: „Azért vagyok itt, hogy intelligens emberi lényként tekintsenek rám” – ami nagyon szép megfogalmazása annak, hogy mindig én vagyok a fő okoskodó (ami fájdalmasan igaz).

A Vízöntőt a Szaturnusz uralja, a Szaturnusz pedig a 8-as házban foglal helyet a képletemben. Az aszcendens a 8-as házban a pénzt, együttműködést, halált, mentális kínlódást és a bánatot uralja. Chani szerint a képlet ezen aspektusa remek gyártásvezetővé, menedzserré, gyásztanácsadóvá, mentális problémákkal foglalkozó szakemberré, a halál folyamatát kísérő dúlává és ördögűzővé (!!!) teszi az embert. Lenyűgöző ezeket a lehetőségeket mérlegelni, de bevallom, nem tervezem, hogy a közeljövőben a feketemágia művelésére váltanék. (És nagyon rosszul kezelem a pénzt.)

Ezek után vessük bele magunkat abba, amit a Holdjegy árul el!

Ahogy Chani leírja Sorsunk a csillagokban című könyvében, a Holdunk „a fizikai és érzelmi szükségleteinket, a történetünket, a gondoskodáshoz és a gondoskodás elfogadásához fűződő kapcsolatunkat, valamint a szüleinkhez vagy gondviselőinkhez fűződő kapcsolatunkat jelképezi”. A Holdjegy minőségei azt mutatják meg, hogyan éljük meg életcélunkat, és hogyan elégülnek ki szükségleteink. Úgy is mondhatjuk, hogy a lélek sebezhető oldalát tárja fel.

Chani elmondta, hogy mivel a Holdam az Oroszlánban van és a Jupiterrel áll együtt, nagyon társaságkedvelő vagyok, és mivel a bolygó a kapcsolatok 7-es házában helyezkedik el, ez ismételten azt mutatja a képletemben, hogy az emberi kapcsolatok jelentős szerepet töltenek be az életemben.

Most, hogy ismerjük a Nap-, az Aszcendens- és a Holdjegyünket, a következőképpen értelmezhetjük születési képletünket.

Chani javaslata szerint érdemes elemzést kérni egy megbízható asztrológustól egyszer egy évben vagy „ha szükségét érezzük, de ne túl gyakran.” (Fontos megjegyezni, hogy ha arra kerül a sor, hogy megnézzük, összeillünk-e valakivel, „Ne boncolgassuk a másik képletét” – tanácsolja Chani.)

Hátborzongató, ugyanakkor izgalmas is volt megtapasztalni, hogy a képletemből mennyire pontosan kiolvashatók személyiségi jegyeim. Az elemzés gondolatokat ébresztett bennem azzal kapcsolatban, hogy mire akarom összpontosítani az energiámat és az erőfeszítéseimet, különös tekintettel arra, hogy kialakulófélben lévő kapcsolataimat milyenné szeretném formálni.

Az asztrológia egy eszköz, nem pedig kőbe vésett használati utasítás az élethez, én magam pedig nem tudom eléggé ajánlani.

Bár már a Nap-, Hold- és Felkelő jegy is rengeteget elárul rólunk, ezeken felül annyi mindent rejt még a képlet! Egy kis elkötelezett tanulás után már minket fognak elemzésre kérni a barátaink!

Samantha Vincenty – 2020.január 14.

Forrás: https://www.oprahmag.com/life/a30457733/how-to-read-a-birth-chart/

Ajánlott könyv:
Chani Nicholas – SORSUNK A CSILLAGOKBAN