Az aszcendens az a csillagjegy, amely a születésed pillanatában a keleti horizonton kelt fel. Pontosan ezért elképesztően fontos a számodra, sőt a legfontosabb pont az asztrológiai ábrádon. A keleti horizonton pár percenként változnak a csillagjegyek, ezért minél pontosabban meg tudod határozni a születésed időpontját, annál személyesebb információkat árulhat el az aszcendensed.

Mi motivál az életben, és ki a kapitánya életed hajójának?

Az aszcendens az a csillagjegy, amelyet „felkelő jegynek” is neveznek. Ha például a te aszcendensed a Nyilas csillagjegyben van, születésed pillanatában a Nyilas kelt fel a keleti horizonton. A születésed pillanatában a keleti horizonton megjelenő állatövi jegy természete azt szimbolizálja, hogy mi motiválja a földi létedet. Arról árulkodik, mi hajt, hogy reggel felkelj az ágyból, és elindulj az élet felfedezésének útján.

 

Demetra George azt írja az Astrology and the Authentic Self című könyvében, hogy az aszcendens arról árulkodik, milyen képet akarunk mutatni magunkról a külvilágnak. A tűz jegyek (az Oroszlán, a Kos és a Nyilas) azt akarják megmutatni, ahogyan cselekednek. A Föld-jegyek (a Bak, a Bika és a Szűz) azt, hogy milyen praktikusan és állhatatosan építenek. A levegő jegyek (a Mérleg, a Vízöntő és az Ikrek) arról akarnak ismertté válni, milyen ügyesen kommunikálnak, és osztják meg a világgal ötleteiket. A víz jegyeket (a Rákot, a Skorpiót és a Halakat) az motiválja, és azt akarják megmutatni, hogyan teremtenek és ápolnak érzelmi kötelékeket.

 

Ahogyan az állatövi jegyeket, úgy az aszcendensedet is bolygók irányítják. Azt a bolygót, amely ezt az irányító szerepet tölti be, aszcendensed uralkodó bolygójának nevezik. Ez a planéta azt határozza meg, milyen irányba kell vinned az életedet. Ahogyan Robert Schmidt fogalmazott, ez életed hajójának a kapitánya. Ha például az aszcendensed a Kosban van, a Mars az uralkodója, mert a Kost a Mars irányítja. Ebben az esetben tehát a Mars lesz életed kapitánya.

 

 

Hogy megértsd az aszcendensedet, és azt, hogyan alakítja a motivációdat, az alábbi négy kérdésen érdemes elgondolkodnod kicsit:
  1. Mi motivál az életben? (Melyik csillagjegy az aszcendensed?)
  2. Ki befolyásolja a motivációdat? (Van más bolygó is ugyanabban a csillagjegyben, amelyikben az aszcendensed áll?)
  3. Ki a kapitány életed hajóján? (Melyik bolygó uralja az aszcendensedet?)
  4. Életed mely területe felé haladsz? (Melyik házban van aszcendensed uralkodó bolygója?)

 

Tisztában lenni azzal, mi motivál minket, fél sikert jelent. Ha tudjuk, hogy az motivál bennünket, hogy kifejezzük létünk mély érzelmi állapotait, miért vesztegetnénk akár egy percet is arra, hogy megpróbáljuk elnyomni érzékenységünket? Ha tudjuk, hogy bátor tettek végrehajtására vagyunk hivatottak, miért nyomnánk el a természetünket, hogy higgadt, zárkózott és konzervatív, szabálykövető embernek mutassuk magunkat?

A totális önelfogadás azt jelenti, hogy megértjük, pontosan olyannak teremtettünk, amilyennek szántak bennünket. Minden egyes porcikánknak értelme van. Nincsen abban semmi felesleges, amiből összeraktak minket, egyetlen hibát sem találni benne.

Amikor az aszcendensedről, aszcendensed uralkodó bolygójáról és e bolygó házáról olvasol, figyeld meg, milyen érzések kerítenek a hatalmukba, melyek azok a részeid, amelyeket automatikusan elutasítasz magadban, és azt kívánod, hogy bárcsak ne lennének benned.

 

Megjegyzendő kulcsfontosságú pontok az aszcendensedrõl és aszcendensed uralkodó bolygójáról:

  • Az aszcendens az a pont az égbolton, amely pontosan abban a pillanatban volt a keleti horizonton, amikor először vettél levegőt. Születésed dátuma, időpontja (óra és perc adat) és helye határozza meg.
  • Az aszcendens egy pont. Azt a csillagjegyet, amelyben az aszcendensed van, felkelő jegynek nevezzük.
  • Az aszcendensed mutatja meg, mi motivál az életben, és mit akarsz megmutatni magadból az embereknek.
  • Aszcendensed uralkodója az a bolygó, amelyik aszcendensedet és felkelő jegyedet is irányítja.
  • Ez a bolygó a kapitány életed hajóján.
  • Az a ház, amelyikben aszcendensed uralkodója található, azt határozza meg, hogy az életben melyik irányba tartasz.

 

Ismerd meg önmagad a csillagok segítségével, töltsd le a saját, személyre szabott születési képletedet Chani Nicholas weboldaláról: https://chart.chaninicholas.com/ A képlet értelmezéséhez pedig ásd mélyre magad Chani Sorsunk a csillagokban című könyvében és fejstd meg életed titkait az asztrológia segítségével!

Forrás: Sorsunk a csillagokban

Ajánlott könyv:
Chani Nicholas – SORSUNK A CSILLAGOKBAN