A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Az elkövetkező hétben két különleges napot is üdvözölhetünk:

  • Szeptember 9-én Gyógyító Buddha napunk lesz, a tibeti kalendárium szerint, amely napon érdemes tenni az egészségünkért.
  • Szeptember 16-án pénteken csodálhatjuk meg a Telihold jelenségét a Védikus Asztrológia szerint.

 

 

 

Koskos

Nehezen induló hétnek nézünk elébe, de mihelyt lelkileg picit összekapjuk magunkat, még előnyt is kovácsolhatunk a keményebb indulásból, és sikerre vihetjük próbálkozásainkat. Ez leginkább a munkánk, karrierünk területén fog érződni.


bika
Bika

Partnereinkkel át kell rágnunk magunkat néhány régóta húzódó, kellemetlen területen. De az őszinte párbeszéd erejével felvértezve nem lesz, nem lehet akadály a göröngyök elsimítása. Ez minden partneri viszonyra értetődő. A férfi-női kapcsolattól a munkatársi viszonyig.


Ikrekikrek

A hét leckéje nem más, mint megtanulni másokkal együttműködni. Ugyan érezhetjük azt, hogy mire áttárgyalnánk a teendőket, addigra már rég megcsináltam volna, de az mindig a szólóban végzett munkára fog ítélni minket. Vegyük a fáradságot a munkamegosztáshoz.


rakRák

Osszuk meg rálátásainkat a környezetünkkel. Ezen a héten még az irigyeinket és az ellenségeinket is „át tudjuk téríteni” a magunk oldalára azzal, hogy „ami a szívemen, az a számon” hangulatban kommunikálunk.


 

Oroszlánoroszlan

Szükség lesz a problémamegoldó képességünkre, és arra is, hogy mi magunk odaálljunk, és véghezvigyük a feladatot. Ezen a héten az otthoni környezetünk és partnereink inkább hátráltatnak, mint segítenek. Magányos farkasként kell állnunk a sarat.


szuz
Szűz

Az indiai mondás szerint nincs vereség, vagy nyerünk, vagy tanulunk. És ezen a héten a tanuláson lesz a hangsúly. Ne menjünk bele új dolgokba, ha elkerülhető ezen a héten a rövid utazások megkezdése, az áldásos lenne. Inkább tanuljunk.


Mérlegmerleg

Kommunikációs képességünk szárnyakat kap. A szűk családi köreinktől a széles tömegekig és a köztes összes kategóriában képesek leszünk instruálni, meggyőzni és vezetni. És ez is lesz a fő feladat, mások irányítása és nem a feladatok személyes elvégzése.


skorpio
Skorpió

Magunkkal, családunkkal és az otthonunkkal kellene foglalkoznunk. Most még várnak a teendők, de amennyiben nem tudjuk őket most proaktívan megoldani, nemsokára át is szakadhat a gát, és reaktív modulban már nehezebb még a kötelező feladatok ellátása is.


Nyilasnyilas

Vissza kell fejteni a szálakat, mert valami olyasféle kerülhet előtérbe, amire azt gondoltuk, hogy már rég túl is vagyunk rajta. Sajnos nem sikerült. Lépjünk hátrább, nézzük meg újra a feladatot nagy totálban, és újult energiával álljunk neki újra.


bakBak

Kicsit mínuszban indítjuk a hetet, és lehet, hogy hozzá kell pótolni a családi tartalékból is. De ez még mindig kis ár lesz annak fejében, hogy nem stresszelünk, nem toljuk magunk előtt a sarat. Hamarosan vissza is pattanhatunk, csak ne forduljunk be.


Vízöntővizonto

A munkánk területén lesz aktivitás ezen a héten. Lehetőségek és baráti szívességek is felbukkanhatnak a láthatáron, sőt külföld és/vagy külföldiekkel kapcsolatos sanszok is elénk kerülhetnek.


halakHalak

Utazási lehetőség, utazási ingerenciák! Amennyiben van olyan teendőnk, amihez kapcsolódik egy kisebb-nagyobb út, próbáljuk azokat a feladatokat erre a hétre időzíteni. Az elmúlt időszak komoly koncentrációt igénylő terhelését feloldhatjuk a környezetváltással, és az új élmények befogadásával.

www.bhaktikutir.hu