Az álmok gyógyító bölcsessége című könyvében Kathleen Webster O’Malley különféle eszközöket kínál, így az álomfelidézés és az álomnaplózás technikáit, az álominkubáció révén pedig megtanulhatjuk megfejteni az álmokban rejlő üzeneteket.

Tudd meg, hogy mi mindent rejtenek az álmaid, és ismerd meg jobban önmagad az értelmezésükön keresztül!

Elemezhetjük álmainkat, de ennél sokkal többre vagyunk képesek: amikor megértjük az álmainkat, és foglalkozunk velük, egy különleges, mélyebb gyógyulást tapasztalhatunk meg.

Kathleen Webster OMalley integratív wellness-szakember végigvezet minket azokon a folyamatokon, amely során az álomvilágunkkal foglalkozva meggyógyíthatjuk sérelmeinket, levethetjük a nem kívánt mintákat, és jobb életet élhetünk.

 

Bízz az álmok bölcsességében

Integratív wellness-szakemberként végzett munkám révén láthattam, hogy az el nem ismert és fel nem dolgozott érzelmek fizikai tüneteket okozhatnak mélyen a test szöveteiben. Az álmok nem azért jelennek meg, hogy helyrehozzanak minket, hanem azért, hogy bátorítsanak a belső életünk felfedezésére, és átvezessenek életünk legnehezebb pillanatain. Összekötnek bennünket önmagunk rejtett, legsebezhetőbb részeivel, a legjelentősebb áldásainkkal és az egységes céllal. Megvilágítják az utat a legsötétebb időszakokban, segítenek felfedezni, kik is vagyunk valójában, és mi mindenné válhatunk.

Amikor bízunk álmaink bölcsességében, akkor a legmélyebb énünkben bízunk, egy hatalmasabb dologban, mint mi magunk: az élet erejében, amely lehetővé teszi számunkra, hogy úgy létezzünk, ahogy vagyunk, a közösség és a közös cél érzetében, a magasabb erőhöz való kapcsolódásban, bármilyen nevet adunk is neki.

Hasonlóképpen, misztikusabb tapasztalataim azt mutatták, hogy az álmok lehetővé teszik számunkra, hogy bepillantást nyerjünk a fizikai valóságon túli valóságokba, illetve ráébresztenek a világban és egymással való létezés új módjaira. Azt mondják, hogy nagyanyáink egykor a méhükben hordoztak minket; én hiszem, hogy most mi hordozzuk őket a sajátunkban. Szinte hallom a saját nagyanyámat azt mondani: Én vagyok a tenger. Én vagyok a homok, a tengeri csillagok, a kagylók. Halld a nevetésemet a sajátodban. Lásd a mosolyomat a te mosolyodban… Mindig közel vagyok, mert én vagyok az örök szeretet.

Álmaink hídként szolgálnak tudatos elménk, érzékelő testünk és legmélyebb tudatunk között. Mélyebb önismeretre invitálnak minket.

 

 

Az álmok gyógyító bölcsessége történeteken és álomnaplóbejegyzéseken keresztül mutatja be, hogy az éjszakai látomásainkkal való foglalatosság miként mutat irányt, segít meggyógyítani a szívfájdalmakat, múltbéli sérelmeket, sőt még a születés előtti traumákat is, amelyek miatt az anyaméhben kapott üzenetek továbbra is hatással vannak az életünkre, bár ezeknek nem vagyunk tudatában.

Az álmok lehetnek játékosak is, inspirálhatják a kreativitásunkat, és lehetővé teszik, hogy megnyíljunk a gondolkodás és a világban való létezés innovatív módjai előtt.

 

 

Hogyan foglalkozzunk álmainkkal, és értsük meg őket

Amellett, hogy megosztom az újonnan visszanyert erőmhöz és a teljes gyógyuláshoz vezető utamat, ez a könyv álomnaplózási gyakorlatokat, vizualizációkat és meditatív gyakorlatokat is tartalmaz, amelyek segítenek abban, hogy nagyobb bizalmat táplálhass belső lényed hangja felé, és megidézhesd anyai örökséged áldásait – mindazt, ami táplál, támogat, és összeköt minket téren és időn keresztül.

A könyv első része túlmutat az álomelemzésen és -értelmezésen. Olyan utat vázol fel, amelynek során visszanyerheted lényed lényegét, elmélyítheted belső világod megértését, felfedezheted legbelső bölcsességed hangját és veled született áldásaid. Bár próbálom lineáris sorrendben kifejteni ezt az útmutatást, amikor a mélyebb tudatunkról van szó, nem könnyű meghatározni egy abszolút kezdőpontot, közepet és végpontot. Tekintsd ezt egyfajta keretnek, melynek segítségével kialakíthatsz egy az álmaid bölcsességét értékelő gyakorlatot.

A könyv első fele konkrét eszközöket kínál, például az álomfelidézés és az álomnaplózás technikáit, valamint azt, hogyan kérjünk útmutatást álmainktól az ókori görögök által álominkubációnak nevezett gyakorlat révén. Megtanulhatjuk, miként érthetjük meg jobban az álomüzeneteket, ahogyan azok a közvetlen életkörülményeinkhez kapcsolódnak, hogyan kezelhetjük hatékonyan a rémálmoknak vélt élményeket e sürgető álmok újragondolásával, és hogyan fejleszthetjük az önegyüttérzést, miközben megvizsgáljuk önmagunk sebezhetőbb aspektusait, ami lehetővé teszi számunkra a nem kívánt minták begyógyítását és a hitelesebb életet. Végezetül megérted majd, hogyan kezelheted az álmokat játékként, és hogyan tárhatod fel a benned rejlő adottságokat.

A könyv második része életünk misztikus aspektusáról szól. Lehetővé teszi, hogy belássuk: ébrenlétünk is egy álom – meggyőződéseink, képzeletünk és elvárásaink konstrukciója, amelyet a szellem világa is befolyásol. Megvizsgáljuk, miként informálják és alakítják át az életünket a hétköznapi és a „nagy” álmok. Felfedezzük az ősök, vezetők és átkelt szeretteink látogatásait, és megismerkedünk az állati archetípusokkal, amelyek minden kultúrában gyakran megjelennek az álmokban. Ezek az álomfigurák és –alakok elmélyítik a bennünk és a körülöttünk lévő világ megértését. Megvizsgáljuk a tudatos álmodást mint gyógyító technikát, felfedezzük a tibeti álomjóga gyakorlatait, végül pedig áttekintjük a kollektív gyógyulást szolgáló közös álmainkat.

Bár nem egyetlen ember feladata, hogy a világ összes szenvedését megszüntesse, mindannyian részt vehetünk a gyógyulásban, ha a saját életünkkel kezdjük. A gyógyulás folyamata nem arról szól, hogy ugyanazokat a törött darabokat rakjuk vissza egymás mellé. Inkább arról, hogy visszaszerezzük azt, ami már ott van bennünk, és ami soha nem tört össze – annak lényegét, hogy kik vagyunk egyénként és egy nagyobb egész összekapcsolódó részeiként. Felismerjük, hogy bár nincsenek egyszerű válaszok az élet legnagyobb problémáira, az élet folyamatosan megmutatja nekünk, hogy ki lehet belőlünk.

 

 

Az álmok gyógyító bölcsessége alapvető gyakorlatokat nyújt ahhoz, hogy az ember foglalkozzon az éjszakai álmaival, illetve elősegíti annak mélyebb megértését, hogy a kihívásaink miként vezetnek el minket a gyógyuláshoz, a teremtéshez és a szolgálathoz az élet bonyolult szövetében.

Fedezd fel az igazi énedet a tudatos álmodás, a naplóírás és a látomáskeresés módszereivel!

Forrás: Az álmok gyógyító bölcsessége

 

Ajánlott könyvek:

AZ ÁLMOK GYÓGYÍTÓ BÖLCSESSÉGE

A siker alapelvei könyv

FEDEZD FEL
AZ ELŐZŐ ÉLETEIDET

.
SOSE
HALUNK MEG

.
ÖRÖKÖLT
CSALÁDMINTÁK