Doreen Virtue egyértelműen azok közé az emberek közé tartozik, akik a legtöbb érzelmi energiát fektetik abba, hogy segítsék az embereket saját magukon segíteni – hogy az életük örömtelibb és békésebb legyen. Íme egy résztlet Ray Hemachandra, az awaken.com szerzőjének korábbi beszélgetéséből:

 

Ray: Sokan békéért imádkoznak. Túlmutathatnak az angyalokhoz intézett kéréseink a személyes szintünkön – valami globális felé?

Doreen: Az őrangyalok és arkangyalok olyan mértékben segítik a világbékét, amilyen mértékben téged érint. Ám mindenki szabad akaratát tiszteletben kell tartaniuk – még azokét is, akik szívesen nyúlnak fegyverekhez vagy adnak ki utasításokat katonáknak. Őket sem foszthatják meg a szabad akaratuktól.

Mondd az angyaloknak: „Kijelentem vagy kérem, hogy legyen világbéke, amennyire csak engem érint.” Úgy képzeld el a világot, mint egymást metsző halmazok rendszerét. A világnak abban a metszetében, amelyben te is benne vagy, tudnak és fognak is segíteni az angyalok.

 

Ray: Mesélnél nekünk az arkangyalokról és arról, mit csinálnak?

Doreen: Természetesen!

Mihály arkangyalt kell szólítanunk, ha fizikai védelmet szeretnénk magunknak, a szeretteinknek, az otthonunknak, járműveinknek és bármilyen tulajdonunknak. Bátorságot és erőt adhat olyasfajta változások idején, amelyekről tudjuk, hogy át kell esnünk rajtuk, mégis félünk tőlük.

Gábriel arkangyal csodálatos segítő két jelentős területen. Azoknak segít, akik gyermekre vágynak, akár sajátra, akár örökbe fogadnának egyet. Átsegít a várandósság hónapjain és a gyerekszülésen is.

Gábriel, akit Isten küldötteként ismerünk, természetesen az üzenetek területén is segítőnk. Ő támogatja az írókat, a tanárokat és mindenféle kommunikációval foglalkozó szakembereket, főképp az újságírókat. Ha szeretnél megírni egy könyvet, Gábrielhez fordulj. Őt kedvesen „noszogató angyalnak” hívom, mert addig serkent bennünket, míg be nem fejezzük a könyvet.

Rafael arkangyalt hívd mindenféle egészségügyi kérdésben, akár rólad és a szeretteidről, akár a háziállataidról van szó. Rafael segíti azokat is, akik másokat szeretnének meggyógyítani – függetlenül attól, hogy egyszeri alkalommal akarjuk meggyógyítani egyik szerettünket, vagy gyógyító hivatást választunk.

Jophiel (Jofielnek ejtjük) arkangyal nevének jelentése „Isten szépsége” – feminin, azaz női energiákat hordoz, és segít megszépíteni a gondolatainkat. A spirituális útra lépett emberek többsége ráébred, hogy a gondolatai kulcsfontosságúak a tapasztalatai szempontjából. Ha pesszimista gondolatokat forgatunk a fejünkben, negatív tapasztalatokat vonzunk magunkhoz. Csakhogy tudni valamit, illetve ennek megfelelően cselekedni, úgy tűnik, két különböző dolog.

Hogyan szabadulj meg a félelemtől? Hogyan kerüld el, hogy valakinek a rossz hangulata hatással legyen rád? Jophiel segít, hogy felülemelkedj a negatív gondolkodáson, hogy magasabb szintekre emeld a gondolataidat, ahol világosan megnyilvánulhat a benned élő legfőbb jóság.

Jophiel arkangyal abban is támogat, hogy a fizikai életedet is megszépítsd. Én „feng shui angyalnak” is hívom. Arra ösztönöz, hogy felszámold a rendetlenséget, és hogy ajándékozz el minden holmit, amire már nincs szükséged.

Chamuel arkangyalt szeretném még kiemelni, akinek a nevét Sámuelnek ejtjük. Chamuel Isten szeméhez hasonlatos. A katolicizmusban Szent Antalnak felel meg abban az értelemben, hogy mindenki másnál ügyesebben talál rá a dolgokra – igazán jó szolgálatot tesz a spirituális munkát végzőknek, mert sokan közülük folyton elhagyják a kulcsaikat, rossz helyre teszik a csekkfüzetüket vagy a szemüvegüket. Csak tedd fel magadban a kérdést, hogy „Hol is van?”, és Chamuel azonnal arrafelé vezet, amerre megtalálod, amit keresel.

Chamuel arkangyal természetesen többre képes, mint slusszkulcsokat megtalálni. Ő segít neked rábukkanni az alkalmas megélhetésre, a helyes kapcsolatokra és a megfelelő otthonra.

 

 

Ray: Milyen konkrét imákat mondhat az ember, ha az angyalokat akarja megszólítani? Hogyan öntse szavakba az imáját az, aki először próbálkozik ilyesmivel?

Doreen: Még mielőtt válaszolok, szeretném hangsúlyozni, hogy az angyalokat nem érdekli, milyen szavakat használsz. Értékelik az ékesszóló, veretes imákat, de igazából úgy vannak vele: „Csak beszélj hozzánk!Mikor a támogatásukat kéred, használhatod a megszokott beszédmódodat, vagyis azt a nyelvezetet, amelyet egyébként a legjobb barátoddal is használsz.

Amikor valami nagyon személyes ügyeddel fordulsz az angyalokhoz, mondhatod egyszerűen azt, hogy „Kedves őrangyalok és arkangyalok, kérlek benneteket, hogy gyertek és segítsetek megoldani ezt a kérdést vagy problémát.Öntsd ki bátran a szíved nekik!

Megteheted, hogy csak csöndben gondolsz erre, de ki is mondhatod hangosan, vagy akár le is írhatod.

Az angyalok igazából már tudják, hogyan érzel, de azért azt akarják, hogy kiöntsd nekik a szívedet, mert olyankor vallod be önmagadnak is a legmélyebb félelmeidet. Ily módon a démonok – bár az angyalok nem használják ezt a szót –, jobban mondva tehát a negatív energiák távoznak belőled, és a gondodat átadod Istennek.

Sokan félünk ráhangolódni a legmélyebb félelmeinkre, ám amikor bevalljuk őket az angyaloknak, az olyan megkönnyebbüléssel jár, aminek köszönhetően hatékonyabbak leszünk és tisztábban halljuk majd az isteni útmutatást.

Hadd mutassak egy olyan imát, amelyet igazán szeretek. Sokan panaszkodnak arra, hogy fáradtak, és azt hiszem, ezért virulnak a kávézók, különösen egyes márkák. Egyáltalán nem emlékszem olyasmire, hogy gyerekkoromban minden sarkon kávézó működött volna, tehát e téren valami változás történt és zajlik ma is.

A mai ötvenedik csésze kávé helyett szólj inkább Mihály arkangyalhoz, aki csodálatos segítőd, mikor fáradtnak érzed magad. Csak mondd: „Mihály arkangyal, azt kérem, hogy bármi, ami elszívja az energiáimat és az életerőmet, távozzon tőlem.” Egyszerű imádság. Csak mondd el, végy egy mély levegőt, és érezni fogod, ahogy az erőd megújul.

Forrás: www.awaken.com

 

Ajánlott könyvek:

NAPI ÚTMUTATÁS AZ ANGYALODTÓL JÓSKÁRTYA

A siker alapelvei könyv

FÖLDRE SZÁLLT
ANGYALOK

TÍZ ÜZENET
AZ ANGYALOKTÓL