Alapvető igazság, hogy minden ember része a szeretet élményének összes formáját bővítő és gazdagító, soha véget nem érő keresésnek. Ez a mozgatórugója motivációinknak, döntéseinknek, elhatározásainknak, választásainknak és az ezekből következő cselekedeteinknek.

 

Az Akasa fénye segít abban, hogy felfedezzük, a lényünk magja a szeretet.

 

Sokunk számára ez az elemi tudatosság átalakítja a SZERETET után való kutatásunkat olyan személyek, helyek és dolgok keresésévé, melyek MŰKÖDÉSBE HOZZÁK a már bennünk lévő szeretetet.

Nincs nyomás, hogy találjunk valakit, aki szeret minket. Nem is igazán azt keressük, aki szeretetet ad nekünk, vagy akinek mi adhatjuk a szeretetünket. Sokkal inkább olyan emberek után kutatunk, akik felragyogtatják a már bennünk lévő szeretet végtelen szökőkútját, amely így előtörhet belőlünk a világba.

Amikor a másokkal való kapcsolatainkra gondolunk, gyakran tesszük fel a kérdést, hogy vajon meg tudják-e adni azt, amire szükségünk van. Ez egy jogos kérdés, de jobb lenne, ha inkább ezeket kérdeznénk: „Könnyebb-e szeretnem magam úgy, hogy ez az ember az életem része?” vagy „Könnyebb-e jól éreznem magam a saját és mások társaságában úgy, hogy ez az ember az életem része?” Biztos vagyok benne, hogy észrevehető az elmozdulás a hétköznapi kapcsolatok felől az ihletett kapcsolatok irányába.

Ezzel el is értünk a lelki társak témájához. Az Akasa szemszögéből a lelki társ olyasvalaki, aki megerősíti önnön lelkünk tudatosságát. Egy lelki társ beizzítja lelkünkben a szeretet jellemzőinek kitágítását, ezzel elősegítve a mély kiteljesülés és elégedettség érzését az iránt, akik vagyunk és amilyen életet élünk. A lelki társak két legfontosabb típusa a lélekfejlesztő társak és a szerelemtartalmú társak.

A lélekfejlesztő társakra jellemzőek az intenzív érzelmek, melyek lehetnek kényelmesek és kényelmetlenek is. Ebben az esetben az érzés olyan ellenállhatatlan, hogy mindkét fél azt érzi, hogy leteperik, sőt megfullasztják az őket elöntő érzelmek. Ez a nagy érzelmi hullám ahhoz vezethet, hogy a felek józan ítélőképességüket sutba vetve, „átadják magukat a szerelemnek”, és annak nevében cselekednek. Míg ez a kapcsolati modell népszerű a filmekben és a szerelmes dalokban, aligha fenntartható. Mikor belépünk egy lélekfejlesztő társkapcsolatba, mindenképpen élvezzük ki, de ne áltassuk magunkat azzal, hogy biztosan hosszú távú társra leltünk. Az, aki felébreszt minket, nem feltétlenül tud velünk maradni az élet mindennapjaiban.

A szerelemtartalmú társak azok, akikkel könnyen kapcsolódunk. Igen, ez csodálatos és nem veszélyes a belső felépítésünkre nézve, vagy nem hat zavaróan az életvitelünkre. A szerelemtartalmú társkapcsolatokat a mély érzések és az emberi értékek harmonikus keveréke jellemzi. Forró, állandó, kiegyensúlyozott, biztató és támogató kapcsolatok, melyek legjobb énünket hozzák ki belőlünk. A kölcsönös tiszteleten és csodálaton alapuló kapcsolatokban adunk és kapunk, és közösen éljük át az örömteli és a fájdalmas élményeket is. Ők az ideális élettársak.

Időnként az emberek bánatosak, mert képtelenek társra találni. Ez valóban szomorú és magányos érzés. Ám miután az elmúlt években lelkek tízezreinek a krónikáit tanulmányoztam át, ráébredtem, hogy a Kapcsolatok Új Korába léptünk.

 

 

Évszázadokon át érdekházasságokban éltünk, melyekben egyik fél sem kapott választási lehetőséget. Az anyagi biztonság és a társadalmi stabilitás érdekében házasodtunk. Most, a történelem során először, sok kultúrában mi választhatjuk ki társainkat. Az igazat megvallva fogalmunk sincs, hogyan válasszunk jól. A szüleink nem biztos, hogy tudnak segíteni ebben. A barátaink hasonló gondokkal küzdenek. Egyre többünket izgat a lehetőség, hogy megismerhessük magunkat szingliként. Sokan belefáradtak a temérdek életre szóló házasságba olyasvalakivel, akit nem is igazán szeretnek, és ezeknek a párosításoknak mindenféle folyományába.

A bensőséges párkapcsolatok legfőbb célja az, hogy segítsenek feltétel nélkül szeretni. A lelki társak elkerülhetetlenné teszik ezt a lehetőséget, és lelkünk szándékainak beteljesítésére motiválnak minket.

Élvezzük ki az utazást teljes egészében, és figyeljünk oda azokra, akikkel osztozunk a kalandon!

Forrás: www.lindahowe.com

 

Ajánlott könyvek: Linda Howe – AKASA-KRÓNIKA