„Amikor hálát mondunk, nem szabad elfelejtenünk, hogy a legnagyobb elismerést nem azzal fejezhetjük ki, ha kiejtjük a szavakat, hanem ha azok szerint élünk.” – John F. Kennedy (1917–1963) az Egyesült Államok 35. elnöke

Ebben a könyvben 28 varázsgyakorlatot találsz. Ezeket egytől egyig abból a célból dolgoztam ki, hogy segítsenek neked elsajátítani, miként használhatod a hála erejét az életedben arra, hogy gyökeresen megváltoztasd az egészségi állapotodat, a pénzügyi helyzetedet, a munkádat és a kapcsolataidat, és hogy a legapróbb vágyadtól a legnagyobb álmodig mindent valóra válthass. Azt is megtanulod majd, hogyan alkalmazd
a hálát annak érdekében, hogy eloszlasd a problémákat, és megváltoztass minden negatív helyzetet.

Biztos vagyok benne, hogy az az életbevágóan fontos tudás, amely a következő lapokon megelevenedik, téged is lenyűgöz és elvarázsol majd. Ne feledd azonban, hogy gyakorlás nélkül ez a tudás kifolyik az ujjaid közül, a le he tőség pedig, hogy könnyen és gyorsan megváltoztasd az életed, elillan. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy ez nem történik meg, 28 napon át kell gyakorolnod a hálát – ennyi idő alatt az összes sejtedet és a tudatalattidat is átitathatod vele. Csak így képes a hála tartósan megváltoztatni az életedet.

A gyakorlatok tehát 28 egymást követő napra szólnak. Ez lehetővé teszi, hogy szokásoddá, életformáddá tedd a hálát. Ha összpontosított erőfeszítéssel, napról napra gyakorlod a hálát, akkor biztos lehetsz benne, hogy a varázslat működésbe lép az életedben – méghozzá gyorsan.

Minden egyes varázsgyakorlatban titkos tanítások gazdagsága rejlik, amelyek hihetetlen mértékben kitágítják a látókörödet. Minden egyes gyakorlattal egyre többet és többet tudsz meg arról, hogyan is működik a világ, és milyen egyszerűen megteremtheted magadnak azt az életet, amelyre vágysz.

Az első tizenkét gyakorlat arra irányítja a hála varázserejét, amid jelenleg van, és amit a múltban kaptál. Ha nem vagy hálás mindazért, amid van, és ami eddig megadatott neked, a varázslat nem fog működni az életedben, és nem kaphatsz többet. Ez a tizenkét gyakorlat tehát azonnal beindítja az életedben a hála varázsának működését.

A következő tíz gyakorlat a hála erejét a vágyaidra és a céljaidra fókuszálja – vagyis mindarra, amit akarsz. E gyakorlatok segítségével valóra válthatod az álmaidat. Ha elvégzed őket, az életkörülményeid varázsütésre megváltoznak.

Az utolsó hat gyakorlat azt a célt szolgálja, hogy egy teljesen új szintre emelkedj. Ezek révén hálával töltheted el tested minden sejtjét és az elmédet. Megtanulhatod, miként használd a hála erejét arra, hogy segíts más embereken, eloszlasd a problémákat, és javíts minden negatív helyzeten vagy körülményen, amivel csak találkozol az életben.

Ne ijedj meg: nem kell kitörölnöd a határidőnaplód bejegyzéseit. Minden egyes gyakorlatot úgy állítottam össze, hogy könnyen beilleszthesd a hétköznapjaidba, legyen szó munkanapokról, hétvégéről, szabadidőről vagy akár nyaralásról. A hála hordozható – bárhová magaddal viheted, ahova te mész, és ahol te leszel, ott varázslatos dolgok történnek.

Ha akár egy napot is kihagysz, a lendületed nagy valószínűséggel alábbhagy. Ahhoz, hogy biztos lehess benne, hogy nem csökkent a varázslat, amikor kihagysz egy napot, mindig számolj vissza három napot, és onnan ismételd újra a gyakorlatokat.

Egyes gyakorlatok a reggeli teendők közé illeszkednek, mások inkább napközben végezhetők. Ezért az a legjobb, ha már reggel elolvasod az aznapi feladatot. Sőt, vannak olyan gyakorlatok is, amelyekkel már előző este meg kell ismerkedned, mert közvetlenül az ébredéshez kapcsolódnak. Ez esetben mindig előre figyelmeztetlek majd. De akár úgy is dönthetsz, hogy minden este megismerkedsz a következő nap gyakorlatával, hogy felkészült légy. Ha így teszel, a biztonság kedvéért reggel is olvasd el újra a feladatot.

Ha nem szeretnéd egymás után végezni a 28 gyakorlatot, másképp is használhatod őket. Válassz ki egyet, amelyik az életed egyik fontos területéhez kapcsolódik – valamihez, amin változtatni, javítani szeretnél –, és végezd el három egymást követő napon, vagy egy teljes héten át mindennap. Ha egy, esetleg két feladatot végzel el egy héten, annak is meglesz az eredménye, csak egy kicsit később.

A 28 nap után

Miután befejezted a 28 napos programot, kiválaszthatsz néhány gyakorlatot, amelyek a leginkább megfelelnek a te speciális szükségleteidnek. Döntsd el, mire vágysz! Jobb egészségre, több pénzre, álommunkára, nagyobb sikerre, esetleg harmonikusabb kapcsolatokra? Akár azt is megteheted, hogy találomra ütöd fel ezt a könyvet. Amelyik gyakorlatnál kinyílik, azt vonzottad magadhoz, tehát az lesz a legmegfelelőbb számodra az adott napon.

A 28 nap varázsgyakorlatai után teszek majd néhány ajánlást, hogy mely feladatokat érdemes egymással ötvöznöd, ha az életed egy bizonyos területén szeretnéd beindítani vagy gyorsítani a változásokat.

Vajon túlzásba lehet vinni a hálát? Nem! Lehet túl sok a varázslatból? Aligha! Használd hát a gyakorlatokat újra meg újra, hogy a hála átitassa a tudatodat, és a természeteddé váljon. Mindössze 28 nap kell hozzá, hogy újrahuzalozd az agyad, és elültesd a hála magvait a tudatalattidban. Ha így teszel, a hála lesz az első dolog, ami bármely helyzetben az eszedbe jut.

A varázslat pedig, amelyet megtapasztalsz, ösztönözni és inspirálni fog. Nem is lehet másképp, hiszen ha a napjaid részévé teszed a hálát, az életed látványosan megváltozik.

Te miről álmodsz?

A varázsgyakorlatok nagy része arra szolgál, hogy segítsen neked elérni az álmaidat. Ezért először is tisztáznod kell magadban, hogy mire vágysz igazán.

Ülj le a számítógép elé, vagy vegyél a kezedbe papírt és tollat. Készíts egy listát, mit akarsz valóban elérni az életed egyes területein. Gondold végig részletesen, mi szeretnél lenni, mit szeretnél tenni, és mit szeretnél megkapni az életben – a kapcsolataid, a karriered, a pénzügyeid, az egészséged terén, és minden egyéb olyan területen, amely fontos a számodra. Részletezheted is, de ne feledd, a feladatod most csak annyi, hogy felsorold, mit akarsz. Azon nem kell gondolkodnod, hogyan fogod elérni mindezt. A „hogyan” kérdése magától megoldódik, ha a hála varázsa működésbe lép az életedben.

Ha például jobb állásra vágysz – vagy álmaid állására –, először is gondold végig, milyen jellemzőkkel kell rendelkeznie. Vedd sorra a számodra fontos dolgokat: milyen típusú munkát szeretnél végezni, hogy akarod érezni magad a munkahelyeden, milyen cégnek vagy vállalatnak szeretnél dolgozni, milyen emberekkel akarsz együtt dolgozni, hány órát akarsz dolgozni, hol szeretnél dolgozni, és mennyit szeretnél keresni.

Pontosan tisztáznod kell mindent, amit akarsz. Erre nagyon jó módszer, ha alaposan átgondolod a dolgot, és megfogalmazod, majd le is írod a részleteket.

Ha pénzt szeretnél a gyermekeid taníttatására, dolgozd ki részletesen az erre vonatkozó tervet. Gondold végig és írd le, hogy melyik iskolába szeretnéd járatni őket, mennyibe kerül ott az oktatás, mennyibe kerülnek a tankönyvek, a menza, a ruházkodás, az utazás. Így tudni fogod, mennyi pénzre lesz szükséged pontosan.

Ha utazni akarsz, írd le részletesen, mely országokba szeretnél eljutni, milyen hosszú időt szeretnél ott tölteni, mit szeretnél ott látni és csinálni, hol szeretnél megszállni, és milyen közlekedési eszközzel szeretnél oda eljutni.

Ha a tökéletes társat keresed, írj le minden olyan tulajdonságot és jellemvonást, amivel szeretnéd, ha rendelkezne. Ha jobb kapcsolatokra vágysz, írj azokról a viszonyaidról, amelyeken javítani akarsz, részletesen megfogalmazva, milyennek szeretnéd látni őket.

Ha jobb egészségre vagy fi zikai állapotra törekszel, részletezd pontosan, min szeretnél javítani. Ha álmaid otthonáról ábrándozol, sorolj fel minden apró dolgot, ami ezzel kapcsolatos, szobáról szobára haladva. Ha bizonyos anyagi javakra szeretnél szert tenni – például autóra, ruhákra, eszközökre vagy készülékekre –, azokat is vedd sorra és írd le.

Ha valamilyen eredményt szeretnél elérni – például le akarsz tenni egy vizsgát, meg akarsz szerezni egy diplomát, egy bizonyos sporteredményre vágysz, sikeres zenész, orvos, író, színész, tudós vagy üzletember szeretnél lenni –, írd le a vágyad olyan részletesen, amennyire csak tudod.

Azt ajánlom, hogy egész hátralévő életedben vezess listát az aktuális álmaidról. Írd le az apróságokat és a legmerészebb vágyaidat is. Írd le, mit szeretnél elérni az adott pillanatban, az adott hónapban és az adott évben. Amint eszedbe jut egy új dolog, add hozzá a listához, és amikor megkapsz valamit, húzd ki. A felsorolást átláthatóbbá teheted, ha kategóriákra osztod, például így:

Egészség és test

Karrier és munka

Pénz

Kapcsolatok

Személyes vágyak

Anyagi javak

Ha ezzel megvagy, már csak hozzá kell adnod a vágyott dolgokat az egyes kategóriákhoz.

Azáltal, hogy tisztázod magadban, mit akarsz, a kívánt irányba tereled a hála varázserejét, hogy megváltoztassa az életedet. Ezek után már tényleg készen állsz életed legizgalmasabb és legfantasztikusabb kalandjára.

Forrás: A Varázslat c. könyv

Ajánlott könyv: