A wicca utam során többféleképpen is megpróbáltam magam azonosítani, például zöld wiccaként, eklektikus wiccaként, vidéki wiccaként stb. Ezek a címkék azt eredményezték, hogy megpróbáltam korlátozni magam a mágia bizonyos fajtáinak a gyakorlásában, amelyek megítélésem szerint nem illettek bele az adott besorolásba. Aztán amikor szabadjára engedtem magam, csodálatos dolog történt: felfedeztem, hogy a mágia bármilyen formáját bármikor művelhetem, amikor azt megfelelőnek érzem! 

Az egyik kedvenc területem, amit szeretek felfedezni, az étel- és főzőmágia. A konyhai varázslásban rejlő lehetőségek minduntalan meglepnek, és inspiráló hatással vannak rám. És az a legcsodálatosabb a varázslásnak ebben a formájában, hogy mivel el is fogyasztjuk azt, amit alkotunk, kétszeres erővel hat. 

Úgy gondolom, gyakran figyelmen kívül hagyjuk az összefüggést a közérzetünk és aközött, amit a testünkbe pakolunk. Nem hiszem, hogy az étel körüli vitáknak riasztónak kell lenniük; az élvezetes, tudatos és jótékony hatású táplálkozás rengeteg örömöt hozhat az életünkbe! A hagyományos wicca gyakorlatokban a táplálkozást az ünneplés egyik formájaként alkalmazzák.

Az étel ugyanakkor egyfajta kapcsolat köztünk és a Föld között, ezért úgy gondolom, a spirituális jóllét egyik fontos feltétele az, hogy elegendő időt és energiát fektessünk abba, amit megeszünk. Az étellel és itallal sokfajta varázslatot lehet végezni, valamint fogyasztásuk egyfajta módja lehet a Sabbatokért való hálaadásnak, és felajánlhatók az istenségeknek. Az már maga is varázslat, hogy az étkezés áldása mindennap a rendelkezésünkre áll. Az ételt, amit megeszünk, valakik termesztették és gondozták, és mindnek története van. Táplál bennünket és életet teremt bennünk, így az étellel kapcsolatos mágia tudatos kezelése növelheti a rezgésünket, és elősegítheti a lelki egyensúlyunkat. 

 

 

Legyél jelen az ételeddel

Amikor eszel vagy iszol, próbáld meg – bármi legyen is az – zavaró tényezők nélkül elfogyasztani. Próbálj meg nem YouTube-ot nézni vagy könyvet olvasni evés közben, hanem helyette értékeld az étel által nyújtott csodálatos örömöt. Engedd, hogy a lelked is csatlakozzon, és élvezd ki az étel minden egyes falatát és az ital minden egyes kortyát. Ez a megközelítés különösen hasznos lehet, ha mágikus szándékot helyezel az ételbe vagy italba.

Ha tudatosan eszünk és iszunk, kevésbé leszünk hajlamosak túlzásba esni, és könnyebben fogunk mértéktartóan fogyasztani. 

 

A konyhai varázslat alaphangjának megadása

Amellett, hogy az ételek elkészítésének és elfogyasztásának szépségét napi jólléti rituálévá tehetjük, a konyhánk alaphangjának megadása is csodálatosan hozzájárulhat a konyhai varázslat mögötti szándék erősítéséhez. Ha nem akarsz határozott célt kitűzni a főzésre, akkor már azzal is egy rituálét végzel, hogy egyszerűen valami olyasmit készítesz, ami táplálja és melengeti a testedet. Ha készítesz valamit, amit aztán elfogyasztasz, az energiával tölti fel a testedet – és ez már önmagában is varázslat. Tehát teljesen érthető, ha az étkezés kiegyensúlyozott, rituális élményt jelent. 

Tegyük fel, hogy szeretnél konkrétabb szándékot beállítani egy főzési varázslathoz. Ebben az esetben használhatsz bizonyos füstölőket, színes gyertyákat, szóbeli megerősítéseket, speciális eszközöket, valamint megfelelő gyógynövényeket és hozzávalókat, amelyek tükrözik a céljaidat, segítenek az összpontosításban és abban, hogy az energiádat az univerzum felé irányítsd. Például ahhoz hasonlóan, ahogy a művészi alkotáshoz használt eszközöket meg lehet szentelni, úgy egyes boszorkányok áldás céljával bizonyos szimbólumokat vésnek egy kanálba vagy edénybe. Ez az eszköz ettől egyfajta konyhai varázskanál vagy -villa lesz, amellyel energiát lehet irányítani a főzött ételbe. 

 

 

Gyógynövény-kiegészítések az ételekhez

A gyógynövények, fűszerek és alapvetően minden más hozzávaló tökéletes lehet arra, hogy megadja a varázslatok alaphangját. Némelyiknek tudományosan bizonyított és igen gyors hatása van (ha olyan boszorkány vagy, aki szereti a tényeket!). Lehet, hogy eddig is olyan fűszereket és fűszernövényeket használtál az ételeidhez, amelyeknek a mágikus tulajdonságai hatással vannak van az étkezéseidre. Vegyük például a bazsalikomot; lenyűgöző, pozitív tulajdonságokkal rendelkezik! Bármelyik hozzávalót választod is, azt összekötheted egy adott szándékkal, amelyet az étkezéssel akarsz kitűzni; ez lehet lelkesítő, megnyugtató, energiát adó hatású, vagy akár extra szenvedélyt adhat egy kapcsolatnak. Természetesen nem kell varázslatot beépítened minden receptbe, de én szeretek spontán hozzáadni egy-egy étkezéshez valamit, amiről úgy érzem, szükségem van rá. 

Íme egy lista a jól ismert, ehető hozzávalókról, amelyeket varázslat részeként adhatsz a főtt ételhez. 

 

ÉDES 

Alma: gyógyítás, szeretet, erősítő pszichés üzenetek.
Banán: belső és fizikai erő, szexuális állóképesség, szerencse  és vitalitás.
Bodza: védelem és tisztítás.
Cukor: szerelem, önszeretet, hangulatjavítás és szívfájdalom utáni gyógyító hatás.
Csokoládé: intim kapcsolatok, termékenység, szerelem, önszeretet, belső erő és nyugalom.
Dió: koncentráció, összpontosítás, felfogóképesség és kreativitás.
Eper: szerencse, belső szeretet, nyugalom, béke és gyógyulás.
Fahéj: nyugalom, mentális erő, szerencse és szenvedély.
Gyömbér: magabiztosság, érzékiség és nyugalom.
Menta: energizáló, érzelmi és fizikai nyugtató hatás, oldja az érzelmi blokkokat és segíti az emésztést.
Narancs: kreativitás, belső melegség, tisztítás, védelem és antidepresszáns hatás.
Szeder: az otthon védelme és manifesztáció. 

 

SAVANYÚ 

Avokádó: férfierő, erő, termékenység és stabilitás.
Babérlevél: tisztítás és védelem a negatív erőktől. Bazsalikom: szerencse, szeretet és öröm.
Bors: kiűzés, érzelmi tisztulás, elősegíti a bátorságot és a tisztulást.
Burgonya: kényelem, stabilitás, belső nyugalom és gyógyulás.
Cayenne bors: védelem, gyógyulás fizikai fájdalomból és spirituális tisztítás.
Cukkini: állóképesség, munka, ösztönzi a lendületet és termékenységet.
Édeskömény: szexualitás, erő és menstruációs nyugtató.
Fokhagyma: érzelmi és fizikai tisztulás, fizikai erő és energiaserkentő.
Hagyma: érzelmi tisztítás, az otthon védelme, szerencse és manifesztálás.
Kakukkfű: tisztulás, belső nyugalom, megnyugtatja a szobát és tisztít.
Kapor: védelem, szerencse- és yoniaktiváló.
Kömény: védelem, bevonzza a barátságot és a hűséget.
Kurkuma: emésztés, szenvedély, romantika és termékenység.
Paradicsom: tisztítás, energia elengedése, az elme relaxációjának segítése.
Petrezselyem: szenvedély, jóslás, termékenység, és segítség a pszichés üzenetek fogadásában.
Rozmaring: tisztánlátás, tisztítás, varázslatok megtörése, gyógyítás és tudatosság.
Sárgarépa: pszichés kapcsolatok, női termékenység, belső erő és vágy.
Só: tisztulás, tisztítás, érzelmi tisztulás, érzelmi védelem és kiűzés. 

 

 

MÁGIKUS CITROMOS SÜTEMÉNY 

Ez egy régebbi varázslatom, de még mindig az egyik kedvencem, mivel egyszerre foglalja magába a sütést, a varázslatot és a süteményt! Ennek a varázslatnak az a célja, hogy megnyugtató illattal töltse be a házat, a hozzávalóként használt citromnak és máknak pedig az a feladata, hogy megtisztítsa az otthonodat, és feloldja benne az esetleges negatív energiákat. A süteményt a nap folyamán bármikor fogyaszthatod, amikor egy szusszanásnyi szünetre van szükséged. 

Szándék: Megnyugtatás, tisztítás, energetikai egyensúly és relaxálás. 

Tökéletes időzítés: A legjobb, ha fogyóhold idején, illetve a még erősebb tisztítás és védelem miatt egy keddi napon készítjük el. 

 

Amire szükséged lesz 

6 ek. növényi olaj
28 dkg élesztős liszt
20 dkg kristálycukor
1 tk. sütőpor
2 citrom (egy a tésztához, egy a mázhoz)
kb. 2 marék mák
1,8 dl víz
porcukor a cukormázhoz

Opcionális extrák:
konyhai varázskanál
tisztító füstölő 

 Melegítsd elő a sütőt 200 ̊C-ra. 

 Megadhatod a varázslat alaphangját egy füstölő meggyújtásával, majd gyűjtsd össze a hozzávalókat, hogy ne sütés közben kelljen keresgélned, ami zavaróan hat az energiádra. 

 Önts egy kis olajat egy tortaformába, majd béleld ki sütőpapírral. 

 Szórd a lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálba. 

 Add hozzá a mákot a száraz hozzávalókhoz, majd keverés közben mondd ki a következőt:
Ezek a mákszemek nyugtassák meg az otthonomat, keveredjenek ezzel a gabonával, hogy békét hozzanak nekem, enyhítsék fáradtságomat, és teremtsenek ismét egyensúlyt e tér energiájában. 


 Ezt követően add hozzá a vizet, az első citrom levét és a növényi olajat a száraz hozzávalókhoz. Miközben így teszel, mondd a következőt:
Keveredjenek össze ezek a hozzávalók, teremtsenek békét, és tisztítsák meg ezt a szent területet. Űzzenek el mindent, ami negatív, hozzanak elő mindent, ami pozitív, és gyógyítsák meg ezt a helyet.
Így legyen! 


 A keveréknek le kell folynia a kanálról, ezért ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még egy kis vizet. 

 Borítsd bele a keveréket a formába, majd tedd be az elő- melegített sütőbe 25-35 percre. Menet közben ellenőrizd, nehogy megégjen!

Nyiss ki minden beltéri ajtót, az ablakokat pedig zárd be, hogy a varázslat teljes mértékben kifejthesse a hatását! Érezd, ahogy sülés közben megszűnnek a nyomasztó hatások a környezetedben. 

A máz elkészítéséhez keverd össze a porcukrot a második citrom levével. A máznak sűrűnek kell lennie, ezért használj hozzá elegendő mennyiségű porcukrot! 

Miután a tészta megsült, hagyd teljesen kihűlni, mielőtt felvinnéd rá a cukormázat. Tálald és élvezd ezt a feszültségoldó finomságot. Három napig áll el. 

 

 

További varázslatos recepteket és étel-mágia titkokat találhattok a Szív Mágia c. könyvben! 

Forrás: Szív Mágia

 

Ajánlott könyvek:

.
SZÍV MÁGIA

A siker alapelvei könyv

.
NAPI RITUÁLÉK

A KRISTÁLYOK
GYÓGYÍTÓ EREJE